Fan och aj

Fan min förkylning vill inte lämna min kropp.. Det svider i halsen och det låter som om ja jag vet inte vad och näsan är täppt.. Jag ligger på sofflocket och gör absolut ingenting åt saken.. Bara tycker synd om mig själv och äter en massa onyttigt så jag får sjukt ont i magen och den är svälld som om jag vore gravid.. Bara skit just nu.. Äh så jag tog mig en vända på gymmet, trottsade förkylning (har inte direkt ont i halsen längre) och körde väldigt lätt bara för att få komma tillbaka sedan tog jag och alva en pw på kvällskvisten.. Men jag har ändå käkat blåbärspaj idag tills förbannelse och nu i natt när vi fikade på jobbet tog jag rostat bröd =/ Jag har ju inte ätit en brödbit på snart 6 månader.. Sjukt gott var det men fan inte värt det för nu har jag magknip... Jaja.. Var en sväng på stan idag jag köpte mig ett nytt träningslinne och en ny adidasjacka i ljusrosa med chockoranga ränder lite kläder till Alva och en present åt Anton.. Nya kuddar till soffan och nya gardiner.. På dollars hittade jag supersöta skålar formade som hjärtan för 10 kr st som jag bjöd mamma på blåbärspaj i.. och lite annat krimskrams.. Vardagsrummet behövde en facelift.. Det blir lila kuddar, gardiner och ljus.. Bytte ut det turkosa mot lila nu när det blir mörkare och murrigare utomhus.. Superint kommer det bli! Hann inte packa som jag hade trott, men det går nog snabbt i morgon och slänga i det som ska med.. Åhååå vad jobbigt det kommer bli att inte få umgås med gorumpan min.. Men men vi kommer ha så himla roligt så tiden går nog snabbt! Och jag har blivit beroende av wordfeud! Snabbt som attan gick det.. Skitkul är det! Men svårt.. aja.. Nej nu ska jag jobba vidare..

Äntligen!

Idag kommer äntligen mormor hem! De har vart i Turkiet 1 vecka.. Som vi har längtat! De kommer senare idag och hälsar på :) idag sov pruttan till kvart över sju sen har vi busat och käkat frukost nu sitter vi i soffan och läser en bok. Vi ska ner på stan snart så pappa får klippa sig och jag hitta lite snygga höstkläder.. Måste även skaffa nya Vinterskor täckbrallor och ny vinterjacka.. Tror det blir vila från all träning idag med så jag orkar med vandring i helgen...
Nej nu ska vi ta tag och försöka fånga dagen idag med.. Senare blire nattjobb


Testar

Äntligen har de skapat en app för blogg.se så nu provar jag göra ett inlägg från ajfånen... Enklare att lägga upp bilder direkt! Har ju sjukt mycket fler bilder i telen än på datorn för jag orkar aldrig föra över..
Hihi här är en bild från några dagar sen i helgen kanske? Mysig i alla fall!


abstinens

Okej nu börjar det bli jobbigt med den här förkylning som aldrig bryter ut men heller aldrig går tillbaka! Jag vill kunna gå upp för trappen utan att känna mig som en 300 kg kossa som flåsar ihjäl sig... Och jag vill träna! Jag har endorfinabstinens! Nästan lika jobbigt som sockerabstinens.. Men det är farligt att träna när man är förkyld.. Man kan åka på myocardit och det verkar inte vara nåt skoj..
På jobbet är det bra! Det flyter på bra nu.. Men jag är fortfarande trött när jag kommer hem.. I går kväll var vi ut och fikade jag sabina och Linnea.. Det är så härligt att umgås med vänner! Få skratta och prata om meningen med livet.. Jag vet redan vad min mening är nu när jag fått Alva men det rä roligt att höra hur andra ser på saken..
I dag har jag beställt mig ett par nya springskor.. Råkade ramla över en engelsk hemsida där dom sålde asics 2160 för 830 kr och här i sverige kostar dom 1600 !!! Halva priset!! Asics är mina favoriter och jag var ut i valbo och provsprang på löpbandet och det kändes som att ha strumpor på sig bara, så lätt var dom! De borde komma i nästa vecka och då borde min förkylning vara över..
I morgon jobbar jag natt innan nattjobbet ska jag ut på stan för lite ärenden och börja packa för på fredag när jag vaknar drar vi till grövelsjön jag och 6 tjejer från jobbet! Vi ska vandra och myyyysa! Superskoj ska det bli!
Nej nu ska jag luta mig tillbaka i soffan med te och kurera min hals..

Jävla förkylning!

Fan det är inte sant! Jag har drait på mig en förkylning, trodde jag var immun mot sånt.. Minns knappt när jag var förkyld sist.. Meeen det är väl bara till å vänja sig, snart börjar alva på dagis så då får vi ju hem alla sorters baskilusker..
I går var jag på massage, helt ljuvligt.. Det behövdes var så stel i rygg/nacke tidigare förra veckan kändes som om jag skulle få nackspärr.. Men nu känns den mjuk och överkörd igen.. Efter massagen sprang jag en vända på stan.. Det ä mycket jag ska inhandla nu men kände mig stressad igår så jag ska ner igen på torsdag tror jag.. Jag ska köpa nya täckbrallor och en jacka.. Och nya vinterskor och lite sådant.. I dag ska räkningar betalas, den här månaden var det roligt att få lön.. Jag skulle verkligen inte klaga om det rullade in 30 000 rent vaje månad.. Speciellt nu när man vart föräldraledig i 1,5 år och är van med en tredjedel typ..
Sitter och dricker te och knölar mig full med omega 3 och övrigt vitaminer och överdoserar kanjang! Jag vill inte bli sjuk, vi ska ju till fjällen i helgen.. Och jag vill träna! Det ska man absolut inte göra vid förkylning eller minsta ont  halsen.. Då kan man få myocardit, eller hjärtmuskelinflammation som dte heter på svenska.. Det vill vi inte ha!

I går sov Alva från 19 till 7 utan avbrott =) Underbart att det där trilskans tänderna brutit igenom nu.. 12 tänder har hon fått lilla pruttan på nästan 14 månader, stackars.. förstå vilken tandvärk! Hon var och hälsade på mig på jobbet igår kväll för M skulle lämna matlåda.. HOn är så go! KNallade på i korridoren och sa Hej till alla hon mötte, inte ett dugg blyg.. det har hon aldrig vart hoppas det håller i sig ;)


Helgen går fort när man har roligt

I går vaknade Alva kl 4 på morgonen, det var helt omöjligt att få henne att somna om.. Helt sjukt.. Så gårdagen blv väldigt lång om man säger så.. Kl 1 hade vi gemensamt 1 årskalas inom mammagruppen =) Gissa hur jag mådde ;) Sex styckna 1 åringar... Ljudnivån var inte av denna värld, speciellt inte på slutet när alla var så trötta.. Vi hade knytis så jag hade gjort en skink och fetaostsallad! Sedan blev det marängswisch och paketöppning.. Alva fick ingen glass, hon är nöjd med majskokar fortfarande så jag håller på det så länge det går.. I paketet fick hon en bok av plast som man kan ha i badkaret och en krabba =) Passade ju henne perfekt! efter kalaset var jag rätt slut och tänkte mest ta dte lugnt i soffan men då ringde en vän från Hofors som skulle till gävle till 2 andra tjejer och gå ut.. Eftersom det var hundra år sedan (känns det som) man fick klä upp sig och ha högklackat så var jag inte den som bangade! Och det var värt varenda vaken sekund fy sjutton vad roligt vi hade det! Fick skratta hur mycket som helst men även prata en del allvarliga grejjer.. Helt underbart med tjejkompisar!

I dag mår jag rätt bra ändå.. kl 10 i morse var jag med min svägerska på klädbytardag i sandviken.. Det fanns huuuur mycket kläder som helst och man kunde fynda jättemycket om man bara orkade.. Kläderna var ju väldigt urtvättade och gick från 5 kr plagget typ.. Jag hittade vinterkängor till Alva för 70 kr lite leksaker och några enstaka plagg.. Supersöt bodysuit med hjärta på rumpan oh en charhart kjol som var helt ny för 20 kr! Jag tycker inte barnkläder är speciellt dyrt i vanliga fall men det var roligt och man kan ju som sagt fynda riktigt ordentligt funkar bra som dagis-slit-och-släng-kläder!

I kväll ska jag fuska med en pizza.. Det var hur längesen som helst! Gott ska det bli.. Annars hr det vart en lugn dag jag och ALva har vart ute och krattat äpplen och jag har gjort höst i blomlandet rivit bort gamla blommor och sånt..
I morgon ska jag på massage på morgonen och sedan jobba eftermiddag.. Nu till helgen åker vi några tjejer fårn jobbet til grövelsjön och ska fjällvandra!

Frukost a`la LCHF

Här kommer lite tips på frukostar enligt LCHF
Jag äter varje morgon en halv skål med turkisk yoghurt med kanel och hemmagjord musli på sötmandel, hasselnötter, kokos, solrosfrön och krossade linfrön, valnötter, pumpafrön. Vet jag att det dröjer till lunch äter jag ett kokt ägg också. Gillar man inte yoghurten kan man äta fet fil också.
Äggröra med bacon är supergott och mättar läääänge.
Kesella med nötter
Alla sorters ostar och korvar med hög fettprocent
Avocado mosat med ett kokt ägg
Det går att variera sig mycket.. Men som sagt har jag lärt mig att äta turk yoghurt nu och det äter jag varje dag! Med en kopp kaffe

Fredag Fredag fredag!

Ja veckorna går riktigt fort nu.. Finns det ingen nödbroms att dra i? Måndag fredag hela tiden! I går hade vi utbildning hela dagen íntressant och lärorikt! Efter jobbet gick jag upp på plan 13 och körde bröst och mage i 45 min när jag kom hem gjorde jag kokospannkakor till mig resten av familjen åt vanliga våfflor.. Efter maten åkte jag och Alva till köpis för att inhandla present till lördag.. Då ska vi i mammagruppen ha gemensamt 1 årskalas och byta presenter med varann! Vi hittade en liten ko som åker bil och låter roligt! Hittade en onepiece till alva på kappahl som jag var tvungen att köpa! Och så blev dte en nike tröja till mig på rean... Köpte te också! Yogi te på hälsokost! Robois som smakar kanelbulle och choko som smakar varm chocklad =) Supergott och helt utan kålisar!
I dag blir det vilodag från all träning.. Är öm och stel i hela kroppen efter veckans gymning och sträckning från boxning i måndags sitter i.. Tror det förvärrades i morse när jag skulle gå ner för trappen.. Glömde helt av den och belastade det benet i första trappsteget och d´å small det till.. + att jag börjar få ont i halsen, vill verkligen inte bli förkyld nu! Det har jag inte tid med.. bäst att stanna inne och preppa sig med kanjang och te ;)
I kväll ska jag jobba em M är och jobbar nu, vi möts i dörren.. I helgen är jag ledig!
Nu ska jag laga mig en matlåda det blir bacon i ostsås och blomkål..

Tidiga mornar

Ja nog är det nya tänder på väg allt.. Eller så har hon lagt till med en väldigt tråkig ovana.. Vi kliver upp halv 6 på morgonen =/ Och så lägger hon sig inte förrän kl 8 på kvällen.. Det har aldrig vart några probem att lägga henne vid 7 och i går sov hon före lunch så hon var vaken mellan 12 och 20.. Inte illa.. Men vad fan ska vi upp halv 6 å göra? Jaja det går ju över..

Nu ligger mina föräldrar på en strand i turkiet.. Härligt för dom! Hade gärna följt med om det inte vore för att jag jobbar nu.. Men dte är dom värda!

I går jobbade jag dagtur gick direkt upp till gymmet efter jobbet och det är nog något jag ska fortsätta med! Det var riktigt skönt.. Trodde jag skulle vara trött men jag fick ny energi där.. SUperskönt! 45 min biceps och triceps och lite mage.. Sedan gick jag hem och lagade middag, det blev lax med philadelfiaost och blomkål efter det tog jag och alva en springtur 5 km.. I dag ska vi ha utbildning på jobbet.. Olika program vi ska lära oss på datorn, olika register.. Piccline, brandutbildning och nya esofaguselektroden! Skoj! Efter det ska jag köra bröst och mera mage på gymmet.. I morgon jobbar M fm och jag em så då möts vi i dörren så då blire ingen träning om vi inte tar en springtur då..
Nej nu ska jag klä på mig och fixa till mig för utbildning..

Post CAAA

Ja.. Det blev ingen CACA tur i helgen det blev CAAA i stället pha sjuklucka.. Jobbigt att kliva upp kl halv 6 varje morgon men fan vad man får ut mycket av dagen! Så jag gick upp kl 6 idag med på min lediga dag =) När klockan var 10 hade jag hunnit med att äta frukost, sprungit 5 km och tränat i 45 min, duschat och lagat lunch =) Skapligt! Sedan åkte jag och lilla A till Hofors och hälsade på vänner och sedan min farmor!
Alva håller nog på att få nya tänder för nu har hon slutat äta igen.. Korv är det enda man får i henne.. nu i kväll har hon fått falukorv och vita bönor! SJälv åt jag falukorv och stekt ägg med ost på.. 1 vecka LCHF nu och jag fick ett återfall i går =/ Smågodis måtte vara djävulens påfynd.. FAN! Det var inte ens gott.. Dåligt av mig.. Nya tag!
I går var jag på boxercise med en jobbarkompis.. Tror jag sträckte låret under uppvärmningen för dte känns =/ och idag har jag träningsvärk efter upphoppen igen.. FAN! Vad dåligt tränad jag är i benen.. Måste väl krypa till korset och träna lite ben på gymmet ändårå..

Annars mår vi bara bra! Träningen går fiiint och att jobba är kuuuuul! Jag tror jag funnit harmoni i mitt liv igen.. Så skönt att få ihop rutinerna kring jobb, träning och familj! Det kommer nog ruckas lite igen om 3 veckor när lilla A börjar på dagis, men då tar vi den fajten då!

Nu ska jag med gott samvete glida ner i soffan... UTAN smågodis...

Laddar inför långhelg

Igår Onsdag började vi dagen med 6 km löpning i Hemlingby, det är så otroligt vackert där.. Synd bara att de har sett björn så man springer ju inte och njuter direkt.. Innan jobbet körde jag rygg/bröst/mage på gymmet.. Och på em jobbade jag... Vi hade en bra em.. Idag har jag vart ledig så då tog vi en runda på köpis.. Tråkigt väder när det duggregnat hela dagen.. Alva sov middag 2 timmar då passade jag på att kika på Bridemaids =) En riktigt chickflick! Gud vad jag skrattade.. Sedan har vi vart och handlat och nu på kvällen åt vi grillade kyckling med avocadokräm.. Gryyymt gott! Idag köpte jag ketosstickor och det visade sig att kroppen är nääästan i ketos nu.. Några dagar till för omställning sedan ska nog färgen vara helt lila på den där stickan.. Har sedan i måndags gått ner 1,5 kg, bra där ;) Det är jobbigt när man är ledig, jag blir så grymt fikasugen då.. I kväll blir det faktiskt lite gotta eftersom jag kommer jobba hela helgen.. Det blir chockladmousse med valnötter, helt i LCHF stil..

I dag har jag vilat helt från träning, i morgon blir det löptur på morgonen och sedan gym innan eftermiddagspasset!

Ha en trevlig helg!

En sån dag

Vilken dag vi har haft på jobbet! Stressigt, dåliga patienter och massor att göra! Har haft två klippor med mig så vi fixade ihop dagen till slut ;) Har sjuuuk träningsvärk i benen sedan igår, upphoppen och benböjen gjorde sitt.. trodde jag hade bra tränade ben men icke! Efter jobbet åt vi en god middag, kyckling med krämig sallad som M gjort.. Supergott! Efter det släpade jag mig ut på en springtur.. Det gjorde susen.. Förstod att om jag sätter mig i soffan så kommer jag aldrig upp.. Så direkt efter middagen tog jag ett varv runt boulognen 5 km med Beyonce i lurarna som fick mig att rensa huvudet ordentligt! När jag kom hem badade jag och Alva tillsammans.. Hennes prickar är så gott som borta nu, lite ljusa märken efter dom bara.. Idag hade hon haft besök av kompisen Milton från sandviken.. Och så hade hon och pappa M vart ute på tomten och staplat mera ved..

I morgon arbetar jag eftermiddag så det ska bli skönt att få morgonen med lilla Alva =) träning på plan 13 innan jobbet..
I kväll har jag grymma sockercravings.. Men jag ska stå emot! Det blir ett kvällsmål med kesella, valnötter och lite hallon! Det borde släppa snart...


Måndag

I dag har jag vart och jobbat! Det har vart en bra dag som vanligt, roligt har vi haft... som vanligt.. Efter jobbet var jag och pillan på plan 13 och boxades.. 75 min boxercise.. Kommer nog ha tärningsvärk i magen för vi skrattade så mycket =) Riktigt skön träning.. Upphoppen kommer nog kännas i morgon... aj..
Kom hem rätt sent pga träning så när jag kom hem satt Alva och åt middag.. Hon var mycket piggare och prickarna är snart borta.. Vi hann busa i en timme innan det var dags för sängen.. Det hinns inte med så mycket mer om dagarna.. Jobba, träna, busa och äta... Nu är jag trött.. Tur jag ha Mange som är hemma och städar, tvättar och lagar mat åt mig ;) Men hur ska det gå sen då? Måste fan skaffa mig en städerska..

I morgon är det dagjobb igen och sedan tar jag en springtur på kvällen.. Idag körde jag igång på LCHF igen.. Usch det har verkligen spårat nu på slutet.. Nu måste jag bli av med detta sockersug.. Om några dagar när kroppen gått in i ketos slipper jag det.. Tur jag har mitt nya protein som smakar päronsplitt heeeelt utan kolisar att stoppa sockersuget med..
Nej nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och se på Idol.

Nappfian


Det går fort när man har roligt

Började lördage morgon med en liten sovmorgon och sedan sprang jag en vända, sätra runt på 41 min.. Hela dagen igår tillbringade vi i Borlänge hos syster.. Hon och Jens har skaffat en ny katt. En oriental supersöt Eldar heter han.. Jättestora öron och lång smal nos.. Vi var in till kupolen och jag hittade en stor mysig kofta med ludd på huvan.. M fick en tröja han med och ALva fick en vintermössa och fleeceunderställ..
I dag har M jobbat 12 timmar.. Anton åkte hem till sin mamma.. Jag och ALva har vart ute på gården och bubbat ved och krattat äpplen.. Hon tyckte det var jätteroligt att åka skottkärra.. Efter lunch var det sovdags så jag knallade runt lite i boulognen och när hon somnat så gick jag ner på stan.. Köpte mig en ny parfym, DKNY och en ansiktsmask och en ny fotfil.. Sedan har vi inte gjort så mycket mer.. Lagat mat och busat tagit en långbad tillsammans.. Helgen har gått fort! I morgon är det dags för jobb igen.. Roligt! Jag och Pillan ska gå på Boxercise på plan 13 efter jobbet.. Det ska bli roligt, var längesen jag var på ett sånt pass nu..
Äntligen börjar pruttan pigga på sig också.. Prickarna är på väg bort, febern likaså och hon börjar bli sig själv igen.. Underbart!
Nej nu ska jag packa träningskläder och sedan krya i säng..

LÅngledig

Japp jag är ledig fredag, lördag och söndag!
Veckan har gått riktigt bra! Jag känner mig inne i arbetet igen.. Hade utveclingssamtal i torsdags också och det gick riktigt fint! Fick höra fina ord från min chef och jag fick fram vad jag ville ha sagt! Känns spännande! Har mycket at se fram emot nu..

I dag gick jag och ALva upp vid 7 och har haft en mysig fm.. Upptäckte lite röda prickar som jag inte tänkte så mycket på.. Smörjde med bepanten.. Hon har ju haft tänder på gång och haft feber till och från i någon vecka nu.. Sedan åkte jag i väg på massage och gick en runda på stan och sedan på em kikade jag på de där prickarna igen och nu hade de spridit sig ner på benen och ut på armar och händer.. Insåg precis då att vi har haft 3 dagars feber som nu är över och prickarna som kommer efteråt.. Prickiga korven våran! Och vi som skyllt på tänderna hela tiden.. Så hög feber har hon ju inte haft, hon har vart precis som vanligt fast lite gnälligare.. Skönt att det är över nu i alla fall, hoppas vi kan få våran glada ALva ett tag nu..

Massagen var för övrgt underbar! Gick på ryggen idag igen och satan i gatan vad ont det gör.. Nästa gång ska vi ta vaderna igen, känner att det börjar bli svårt att tretcha dom nu..
På stan hittade jag bara kläder åt Alva.. Lite finkläder till dagisstart och en ny mössa och skor.. Själv köpte jag ett nytt proteinpulver med vanilj/päron smak.. Det smakar som päronsplit när man haft dte i frysen 15 min.. Såååå gott.. precis som godis! Var upp och körde ett armar/axel passa på plan 13 innan vi gjorde middag.. Det gick jättebra!
Till middag hade vi fetaostgratinerad kyckling och sallad.. Jättegott blev det, hade i lite färsk chili i fetaoströran.. Mums!

Är ju ledig lördag och söndag också.. På söndag ska M jobba 12 timmars i morgon vet jag inte vad vi ska hitta på. Bada kanske? Jag älskar ju att vara hemma men nog längtar jag lite till jobbet också ;)

Tidig morgon i morse

När jag ska jobba en dagtur kliver jag upp halv 6.. Men Oj så mörkt det var ute! Det hade jag ingen aning om.. Jag äääälskar ju den här årstiden och när det är mörkt och murrigt på morgon och kvällen är det bästa som finns! Jag tände lite ljus här i morse och kokade kaffe.. Vaknade av att lilla Alva gormade "Mamma, Mammaaaa" från sitt rum, hela hjärtat värms ju.. Spelar ingen roll vad klockan är.. nästan ;) Så hon följde med mig upp vid halv 6 och så hade vi pyjamasmys.. När jag skulle gå vid halv 7 trodde hon att hon kunde följa med... Den minen hon fick då när hon insåg att hon skulle stanna kvar hemma värmde inte i hjärtat kan jag lova.. Usch så jobbigt det var och så började hon gråta =/ Det har httills inte varit några problem att gå hemifrån när jag ska träna eller göra nåt annat.. Hej då säger hon och vinkar och aldrig grinat! Typiskt att det ska komma nu då när en annan börjat jobba =/ Men men... det går ju över.. Känns skönt att hon är hemma med pappa än så länge..

Att jobba går bra... Dagarna svischar ju förbi.. Det är roligt och utvecklande! Lite segare är jag mot vad jag är van vid, men jag kommer nog in i sjukhustempot snart jag med..
I dag var jag trött efter jobbet.. En riktig intensiv dag och Alva som härjade lite i natt pga kindtänderna, nu är de snart ute i alla fall.. Men jag tog mig ut på en joggingtur i alla fall efter middagen.. Skönt! Jag får verkligen inte tappa träningen nu när jag kommit igång så bra.. Lätt att man slappar till när man jobbar så intensivt.. En jobbarkompis hade en stegräknare på sig och talade om att hon brukar hamna på runt en 18 000 steg på en arbetsdag??? en arbetsdag?? Ja jag är egentligen inte förvånad, som man springer runt där..

I morgon Onsdag ska vi ha APT på jobbet.. Sedan vet jag inte vad som händer..

I dag blir lilla pruttan 13 månader =)


Idag gäller det...

Yes i dag är det dags! Går ut med en eftermiddagstur till att börja med.. Vägrar komma en Måndag morgon när alla är yra som höns ändå efter helgen.. Sedan är det 3 dagturer efter det och 3 dagars ledighet över helgen =) Bra start tycker jag själv!

I natt har jag sovit dåligt, nervös kanske? För vadå egentligen? Fick sovmorgon i alla fall och klev upp kl 8 då var M:s syster Åsa här.. Vi pratade lite och sedan gick jag upp på gymmet och körde rygg/bröst/mage.. När jag kom hem byttes vi av och M åkte ner på sitt gym.. Jag och Alva har ätit lunch och nu sover hon och jag ska strax kila över till jobbet.. I morgon slutar jag kl 4 då blire mys med tjejen hela kvällen eftersom jag jag inte kommer se henne förrän kl 4 i morgon och sedan blir det nog en springtur när hon somnat!

I går var vi i Valbo och firade Märta, hon fick en chichihuahua utav oss, jag tror hon blev riktigt glad! Den kunde gå, skälla och vifta på svansen! Fick smaka deras supergoda kaffe ur kaffemaskinen som kostade 4500;- ... Nääästan värt det kan jag säga för fy sjutton vad gott det var! På kvällen blev det tacos och smågodis, mådde skapligt illa när jag gick och la mig =/ Blev lite för mycket, endå har jag halverat godispåsen för mot vad jag kunde trycka i mig förut!

Nej nu ska jag lägga på lite smink så jag inte skrämmer mina patienter och sedan ge mig av! Jo lite nerös är jag nog.. Jag är ju numera en heltidsarbetande småbarnsförälder, det va jag ju inte sist jag var där ;)


Fick inte nog...

Nej jag fick helt enkelt inte nog igår så jag tog mig ut på en löptur i morse med.. Var så taggad på 2 mil så jag drog iväg mot Hagaströmshållet ut mot valbo förbi owe jansson och ner mot Jannes marin och fritid och där satte jag av hemåt mot Valbo kyrka, statoil hagaström och där tog orken slut! Så jag blev tvungen att ringa M så han fick komma och hämta mig.. Jag hann enda fram till Scanic norr innan han dök upp så det blev en runda på 1,5 mil på 1,5 timme.. INte illa med tanke på loppet igår.. Vi mätte sträckan och den är 1,7 hela vägen så det ska jag ta någon gång senare när jag inte sprungit 1 mil dagen innan.. Har i veckan sprungit totalt 4,2 mil det är ett Maraton det ;)

Jaja.. Nu sitter jag här och väntar på att ALva ska somna i sin säng, hon verkar inte vara någe sugen på det jag hör hur hon hojtar där uppe.. Hon är inte så van att sova i sängen mitt på dagen, men det är skönt när hon gör det för då kan det bli 2 timmar.. Det är ju lika bra att vänja sig för på dagis sover alla på madrasser i ett och samma rum.. Eller i vagn om det är omöjligt att sova..

M drog precis iväg till Ockelbo för att hämta hem 5 säckar ved som stått där och torkat sedan midsommras.. Han åker med Patrik och hans kranbil för det är 7,5 kubik i de där säckarna.. Sen på em ska vi på kalas i Valbo Märta fyller 3 år..
I kväll ska jag faktiskt unna mig lite smågodis och se en bra film.. En film som jag varmt rekomenderar är water for elephants, fy sjutton vad bra den var! Och som jag bölade.. Den och Hur många Lingon finns det i världen? Grymt bra filmer båda två..

God kväll!

Hej vilken dag vi har haft i huvudstaden! Vi åkte tidigt i morse runt 8 var framme i sthlm vid 11 efter lite stopp pga liten alva som inte gillar att åka bil i vaket tillstånd.. När vi kom fram började vi med lunch utanför sophiahemmet, skink- och fetaostsallad som smakade riktigt gott i solen.. Därefter gick jag och mamma och hämtade ut våra nummerlappar bakom stadion.. Där inne fanns dte en massa olika montrar och shopper med riktigt bra priser på skor! Jag ångrar mig lite att jag inte slog till på ett par, behöver ju nya men hade tänkt vänta till vår i alla fall då mina är 1 år gamla.. Efter det tog vi oss bort mot gärdet där vi och 30 500 till tjejer var.. Vi fick köa säkert 30 min för att kunna gå på toa innan start så vi hamnade lååångt bak i startgrupperna.. Vi ville ju in i 5:an men kom inte med förrän i 8:n så vi fick starta 40 min efter första starten.. DÅ hade ju vinnaren redan gått i mål =/

I alla fall när vi stod där och värmde upp kom sabina och mötte oss! Helt otroligt att vi hittade varann bland alla dessa tjejer.. Vi höll i hop i starten men jag tappade både mamma och sabina redan efter 200 m.. Det var omöjligt att hålla ihop, det var tjejer överallt! Och jag låg på rätt bra i början sprang om hur många som helst.. Trodde att det skulle lätta på folk men det gjorde det aldrig.. Jag hade bra flyt och höll ett bra högt tempo.. Vid 5 km kom sabina ikapp och vi höll ihop i någon km men sedan drog jag ifrån igen.. Jag hade sånt skönt flyt! Synd att jag inte kunde ligga på som jag ville.. Meningen var att man skulle kunna göra det om man höll till vänster men det struntade folk fullständigt i.. Vissa kom och gick i det spåret till och med.. Man fick hoppa och skutta fram genom alla tjejer.. I backarna svävade jag fram.. Sprang hela tiden och höll utkik efter M, pappa och Alva men såg dom adlrig.. Sista backen efter djurgårdsbron och upp för backen vid tv-huset la jag i en högre växel och efter backen kunde jag faktiskt spurta, för där gick de flesta och det hade glesat ut något.. KOm i mål strax under 1 timme och jag slår vad om att jag hade fått en tid på 50-55 min om jag hade fått sprungit i min fart.. Kände efter målgången att jag hade haft sååå mycket mer att ge.. Efter mål fick vi medalj, vatten, banan och ostkaka! Mamma kom 5 min senare..

Jag vart riktigt taggad nu när det gick så himla bra! Jag funderar på att anmäla mig til sthlm Maraton det är 4,2 mil men anmälningsavgiften ligger på 900 spänn! 900 för att plågas i 5 timmar? Ja dte är det fan värt! Jag ska göra det!

Här är jag, mamma och min kusin Lina innan vi springer sthlm halvmaraton 2007 eller om det var 2008?


Några dagar sedan..

Japp det har blivit en liten paus.. Jag är nere i en liten svacka igen.. En liten livskris kan man väl säga.. Eller helt vanlig pms, jag vet inte.. Jag tycker livet är lite jobbigt nu när liten Alva helt plötsligt blivit så stor och ska till att börja på dagis och att jag inte får vara hemma mera.. Jag längtar ju till jobbet och få vara mer än mamma men samtidigt är det jobbigt att inse att bebis blir stor..
I alla fall.. Vad har vi gjort då? Vart på fjärran höjder här om dagen när det regnade som mest.. Vart på stan och strosat, vart i lekparken och lekt.. Och jag har tränat på gymmet och sprungit.. I morgon är det tjejmilen i sthlm =) I tisdags sprang jag en mil på 57 min. På onsdagen vilade jag.. I går var jag hem till mamma och vi sprang ihop 2 varv runt hammardammen 6,5 km på 32 min.. Det var skapligt.. 5,16 min/km helt okej... I dag blir det vila och ladda inför morgondagen! Möjligtvis en promenad..
Vi ska handla och göra en ost/skinksallad att ta med i morgon och så måste jag till proteinbutiken och ladda upp med både vassleprotein och kasein.. Mange ska åka till Ockelbo och hämta hem våran ved.. och i kväll ska jag överraska med 3-rätters ;) Ja nej dags att göra nåt utav den här dagen då...

RSS 2.0