Klassiker

Sitter i soffan och tittar på grabben i graven bredvid! Vilken klassiker, tur att inte M är hemma ;)
Idag har jag arbetat i vanliga ordnig.. Mangan har ledig vecka han fick sovmorgon till kl 9 i morse... Gissa om jag är avundsjuk? Eller egentligen är jag inte det för jag kan inte sova så länge jag vaknar senast halv 8 men jag är rätt nöjd då för då har jag fått mitt sömnbehov! Och hela dagen blir liksom fel när hon sover sådär länge.. Sen har de vart på badhuset och skojjat! När jag slutade tog jag med mig Alva till gymmet på stan! Hon fick busa med andra barn medan jag spinnade i 30 min och sedan körde core i 30 min! Det gick superbra så det kommer jag använda fler gånger!
M är och tattuerar sig! I morgon jobbar jag em så har fm ledig då ska vi åka och handla och kanske besöka Ikea..
Det regnar ute, tröstlöst! Jag vill ha snö nu! Nej Gud för ett tråkigt inlägg.. Nu ska jag äta upp de sista Rocky roadsen och kolla film!
Här sover hon som Pippi ;)


Nyår nästa

Oj har det ens varit jul känns det nu.. Känns som om det va jättelängesen! Idag började jag dagen med sovmorgon till 8 sedan sprang jag 5 km och körde biceps/triceps 20 min, intensiva minutrar! Sen har jag och Alva myst i hennes nya princesstält och donat hemma.. Kom precis hem från jobb..
I morgon blir det spinning och core på gymmet i stan.. Tänkte ta med Alva och se hur hon trivs på barnpassningen! M ska tattuera sig.. På fm medan jag jobbar ska de på badhuset!
Nu längtar jag lite efter nyårsafton! Ska bli skoj med 3 rätters middag! Nej sova var det ja!


God fortsättning

Ja den kom fort och försvann lika snabbt.. Julen alltså!
Helt underbar dag hade vi i alla fall på julafton! Jag började med att sova efter nattskiftet sedan kom mor och far syster och Jens och så fixade vi all julmat åt tills vi nästa sprack och sen var kl 3 och Kalle ! Alva satt med och tittade nästa hela tiden! Efter Kalle delade vi ut julklappar! Mange klädde ut sig till tomten och Alva kände inte igen honom.. Först stod vi i fönstret och tittade på honom men när han kon in blev hon lite rädd och backade och han fick absolut inte hälsa på henne för då blev hon ledsen! Men när vi började dela ut klapparna så släppte hennes rädsla! Hon sträckte fram armarna och tog emot varje klapp och sa tack tack! Vid varje klapp, även dom som inte var till henne.. Hon var såå söt och vi skrattade! Hon fick så mycket julklappar! Jättefina saker och prylar som hon kommer få användning för! Hon somnade ovaggad kan jag lova..
Juldagen spenderade vi i Ockelbo och åt mera julmat! På kvällen åkte vi till Hofors och vidare till Jessica och Jimmy för lite fest! Jag drack några glas vin men kände mig nykter, det var så trevligt att träffa folk man ute träffar så ofta! Framåt midnatt drog vi till folkan! Spännande! Kände ingen de flesta och kunde konstatera att flera bytt partner med varann och gått upp några kilon.. Ja! Det var väl typ det! Dansade lite och hejade på folk men åkte hem tidigt! Under natten hade vi storm trodde taket skulle lyfta.. Idag när vi åkte till Borlänge såg vi ett hus som fått en tall över sig.. Otäckt!
Gjorde kupolen på nån timme och hittade en kofta! Så mycket folk och såå långa köer så det var inte värt det.. Bara skitkläder som ingen vill ha som de rear ut också!
Kände mig stinn och rastlös så jag tog en springtur ner till gymmet på stan och körde lite rygg/axlar! Blev lite besviken på gymmet, vi har mycket finare gym högst upp på sjukhuset! Sedan sprang jag hem igen.. Ska körde body pump och combat i veckan! Men nu ska vi luta oss tillbaka i soffan och se en film!


Dan före dan före dopparedan!

Och jag sitter i soffan och gör ingenting! Äter julskum så magen står åt alla håll och kanter.. Jag börjar känna mig klar.. Sista maten som ska inhandlas och i morgon ska det städas lite..
Idag har jag och Alva vart på köpis och fixat sista klappen till pappan! Jag tror han blir glad, om inte annat så kommer jag använda den.. Det är lite som en julklapp jag själv skulle vilja ha ;)
I går hade vi det Supermysigt på grötniddagen.. Alla tjejer har blivit så stora! Efter middagen gick jag på Combat! Åhhh vad roligt det var! Som om jag inte gjort annat under mina 3 års uppehåll från det.. Skitroligt och jag tog i så svetten sprutade! Idag har jag grym träningsvärk i rygg och axlar! Jag funderar på att gå på pump i kväll eller om jag ska låta kroppen vila från tyngdlyftning och köra en lätt löptur i stället.. Vi får se.. Nu väntar jag på att Alva ska vakna från middagsluren tror jag tar mig en julskum till ;)


Mera julgodis!

Ah men gud för ett gott julgodis! Jag gjorde mintchockladrutor idag och det är nog det godaste jag ätit.. Den här julen kommer knäcka min våg! Desto roligare att bli av med efter jul!
Jag och Alva har vart ute på en timmes promenad och nu sover hon middag.. Jag låg på soffan och läste om gasutbyten och somnade jag med, konstigt!
Nu när hon vaknar ska vi ner på stan och fixa en julklapp åt pappa M jag har bara inte bestämt mig för vad än :/ i em ska vi till Katja och lova och hela mammagruppen kommer på grötmiddag! Ska bli kul, sist vi sågs allihop var på flickornas 1 årskalas! Ja det är ju bara tjejer i gruppen 6 st vilda 1 åringar.. I kväll ska jag köra bodycombat! Har lite träningsvärk sen i går men jag trodde den skulle vara värre.. Den kanske kommer i morgon eller så var jag för feg på vikterna! Längtar redan till nästa pump-pass ;)


Nära nu

Oj nu är det nära.. Men vart är känslan? Okej lite mer känsla blev det när vi fick lite snö.. Men men!
I går var vi hos en jobbarkompis som är höggravid och hemma på havandeskap! Hon bjöd på dopp i grytan, vilket jag aldrig hade ätit. Det var gott! Ingen speciell smaksensation egentligen men en svensk jultradition och nu känns det bra att kunna säga att man har provat i alla fall ;) sedan bjöd hon på en massa gott julgodis som jag knäck recept på! Så mysigt att träffas var det!
Nu har jag gjort mina två dagturer nu är jag ledig fram till 23:e natt.. Ska pyssla lite med det sista och njuta av Alva och lite ledigt! Pruttan är ledig i 1,5 vecka från dagis nu! Appropå dagis så upptäckte jag idag att de gett Alva julmust på dagis! Det satt foton uppe på väggen från deras jullunch förra veckan och vad har Alva i pipmuggen om inte julmust???? På en småbarnsavdelning.. Till en Bäbis på 1 år och 4 månader!!! Inte okej! Jag blev tokig men samtidigt så paff så jag skickade Mange att skälla på em när han hämtade! Grymt besviken faktiskt! De skyllde på en stackars vikarie.. Typiskt!
I kväll har jag vart på body pump med Sabina på må bättre.. Grymt roligt och sjukt jobbigt! Jag har nu tagit över hennes kort och ska köra järnet med body pump men framförallt body combat som är sååå roligt! De har barnpassning på em så Alva kan också hänga på när mamma tränar, perfekt! Speciellt de veckor när M jobbar em..
Nej nu ska jag ta min ömma rumpa och slå ner den i soffan.. För det är jag värd ;)


Slut på helg

Söndag kväll! Jobbångesten kommer.. Nä jag får ingen ångest för jobbet, vara när jag ska jobba natt. Nu jobbar jag två fm sedan är jag ledig till fre och julaftons natt.. Det känns bra! Det börjar falla på plats nu.. Alla julklappar inköpta och inslagna faktiskt! Oj vad många jag hade köpt till Alva :/ men det är hon värd min lilla skatt.. Bara leksaker, vilket hon har ganska dåligt med.. Och sen har vi hämtat upp granen och klätt den och köpt all julmat! Skönt! Så nu kan jag njuta i veckan.
I går var vi hem till emma och Emil och åt tacos och tittade på avslutningen av så mycket bättre, riktigt mysigt var det! Vi bestämde att vi ska fira nyår ihop! Riktigt roligt! Så jag ska köpa hem sådana där rislampor att tända på i stället för raketer till nyårsfirandet!
Nej om man kanske ska ta å läsa på lite om artärgaser nu när pruttan gått och lagt sig och M åkt å jobbat natt?


Gnällspik

Oj vad jag känner mig gnällig.. Mina toppar och dalar är väldigt höga just nu och väldigt djupa! I går var jag på botten men idag är jag på toppen!
Det gick bra att jobba igår.. Första eftermiddagsturen på typ 3 veckor, det var allt annat än lugnt men det ordnade upp sig på kvällen som det brukar göra! Idag vaknade Alva kl 6, lite tråkigt nu när man blivit bortskämd med sovmorgon i över 1 vecka.. Men men vi har hunnit mycket på morgonen fast jag var så ofantligt trött! Glöggen är klar så den har jag silat och hällt upp i flaskor! Vi ska provsmaka den i morgon men den doftade ljuvligt..
Att lämna på dagis gick superbra.. Hon var bra trött vid halv 11 men lite frisk luft gör nog susen.. Själv studsade jag upp till gymmet och körde skiten ut mig själv! Riktigt jobbiga 15 min intervaller på löpbandet först med fart sen med höjd! Jag skakade av från bandet.. Sedan körde jag igenom hela kroppen med vikter som gjorde att jag låg på gränsen till mjölksyra när jag körde 3x15 reps. Sååå skönt! Jag var kräkfärdig efteråt! Men jag skulle så gärna vilja pressa mig själv mer.. Men det kan jag nog inte! Skulle vilja prova en PT för att se hur pass mer det går.. Jag är för okunnig för att kunna göra det! Men jag tror det går att få ur mig en hel del till med tanke på de framsteg jag lyckats åstadkomma själv! Efter jul ska jag ta tag i mina mål på riktigt igen.. Det är så nära nu! Men jag har så mycket annat i mitt liv just nu som måste prioriteras..
Nej nu duschen sen fixa lite lunch innan jag ska upp å jobba lite!


Stress?

Jag känner mig som Skalman.. Jag orkar ingenting, bryr mig ingenting.. Äter och sover för att jag måste.. Stressen inombords börjar smyga sig på.. Det är julafton om 1,5 vecka.. Jag har inte ens skickat julkort i år?? Jag orkar inte.. Det enda jag gör är att jobba och umgås med Alva och träna.. Jag vill vara mer engagerad! I julen alltså för jag älskar julen! Men jag är ingen superduprer morsa som kan bygga höghus av pepparkaksdeg!
Äh det blir nog jul ändå! Har i alla fall börjat på en inköpslista till vad vi ska handla för julmat! Och i morgon blir glöggen klar!
Igår var vi på dagis och hade luciamys.. Vi satt alla på golvet och sjöng julsånger och alla barnen var utklädda och så fina! Sedan fikade vi allesammans! I går kväll griljerade vi skinkan och tog en skinksmörgås.. Idag har vi inte gjort nånting! Alva tog sovmorgon och sedan har vi mött upp mormor och morfar på köpis..
I morgon ska Alva till dagis halv 11 jag börjar jobba halv 2 och M slutar 2 men det är mitt i hennes middagslur så hon får äta lunch och sova på dagis sedan hämtar M henne halv 3.. 4 timmar det räcker bra det.. Jag ska passa på att träna efter lämning! I dag ska jag jobba extra tur.. Kändes som en bra ide i går med tanke på 1500 kr extra bara sådär, men idag känns det som en mindre bra ide.. Allt blir lidande.. Tränig, städning, handling.. När ska vi hinna? I helgen kanske..


Variation

Lördag har det precis varit, men jag missade större delen av den eftersom jag har sovit.. Jag sov till halv 1 i dag, kanske inte så jättebra med tanke på att jag ska vara vaken i två nätter till, men det går helt enkelt inte att sova.. När jag vaknat åkte vi till köpis (Igen) jag har nog snart klippkort där.. Vi skulle ha en lusselelle dräkt åt anton.. Och så handlade vi mat på nya coop.. När vi kom hem gick jag på gymmet.. Jag körde sjukt jobbiga intervaller på löpbandet.. Värmde upp 5 min med 10 Km/h sedan ökade jag till 14 km/h och sprang första 30 sek, vila 30, sprang 60 sek vila 30 och sist sprang jag 90 sek vila 30.. Efter det vilade jag i 90 sek och med vila så menar jag jogga i 9,5 km/h sedan började jag om fast tvärt om började med 90 sek sedan 60 och sist 30.. Vart totalt 5 min uppvärmning och 11 min intervall.. SJUKT jobbigt! Sedan körde jag genom hela kroppen.. en övning på varje muskelgrupp och jag körde tungt 2x15 precis så att mjölksyran nästan skulle slå igneom.. KOmmer att ha träningsvärk i morgon vill jag lova.. Det gäller ju att variera sig så kroppen inte få rmuskelminne.. Chocka kroppen det är då man får resultat! Nu har jag körde få reps med tunga vikter nu ska jag körda tunga vikter men med många reps. Mange bjöd på kanonmat! Smördegsinbakad fläskfilé och potatisgratäng.. Jag gillar inte alls smördeg men det var supergott det var någon röra på äpple och bacon i.. Och till efterrätt hade jag gjort kladdkaka med smält after eigth på.. Tyckte lite synd om mig som skulle behöva jobba så det var vi värda ;) Alva fortsätter med sovmorgon i dag till halv 9 !!! Vad händer? HUr skönt som helst, men hela dagen blir ju tokig.. Frukost kl 9 och lunch 11, nej det gick ju inte.. Och inte ville hon sova middag kl 12 heller.. kl 3 somnade hon i bilen hem från valbo.. inte bra.. Jag tycker dte är skönt att komma upp i tid.. Halv 8 duger alldeles utmärkt ;) I morgon när jag vaknar ska vi hem till Hofors på lite släktträff.. Fika hos mammi sedan sista nattskiftet.. Bara att hålla ut !

Satan en sån dag

Idag blev en sån där då jag skulle ha stannat i sängen.. Morgonen började inte alls bra. Jag blev skitsur på M för att han inte kunde kliva upp med Alva så jag hade fått kunna sova ut inför mitt nattskift.. Nej han grisade sig kvar i sängen medan jag gick upp och hämtade henne.. Ja hade jag bett honom hade han säkert gått upp.. Men jag vill så gärna att han ska tänka den tanken själv, utan att jag ska behöva be om det.. Aja.. skitsamma jag var ändå utvilad vid halv 8.. Sedan efter lunch skulle vi ut på promenad Alva och jag.,, Jag bäddade ner henne i vagnen och började promenera.. Eller ja.. jag sladdade väl mest runt i den där blöta slasken.. blöt om fötterna var jag efter 100 m trots mina vinterkängor.. Vagnen gled åt ett helt annat håll än vad jag ville.. När vi äntligen kom fram till willys hade ju alva inte somnat, som tur var.. för där inne var det hur varmt som helst.. svetten rann på mig redan och jag var tvungen att ta av lite kläder.. Vagnen i ena handen med jacka och varukorg i den andra.. med ett framhjul på vagnen som är heeelt kör i vägg.. Jaja raffsade ihop det jag skulle ha, typ 5 varor och skyndade mot kassan innan jag skulle flyta iväg.. precis vid kassorna kommer det en icke svensk gubbe med en överfylld vagn och tränger sig förbi mig och springer snabbt fram till bandet och börjar ha upp grejjer.. Precis sånt som jag skulle kunna ställa mig och gorma en massa fula ord över för jag blir så förbannad! Blodtrycket steg en aning men det var inte direkt någon kö till de andra kassorna.. Väl ute igen så pylsade jag på med alla kläder och satte av hemåt.. Vet inte hur många bilar som stänkte ner mig efter vägen och vid ett övergångsställe var vi 5 cm från att bli överkörda.. Jävla idioter! Jag pekade finger säkert 5 gånger under den där timmen.. Droppen var när en kärring kommer på gångbanan med sin pappillon utan att ha uppsikt över hundjäveln tänkte jag att drar du inte in hunden kör jag fan över den.. Hon hann dra in den i sista sekund.. Vid den här tidpunkten var jag lite orolig över att något kärl i skallen skulle spricka över det höga trycket men jag lugnade mig snabbt när jag såg att Alva somnat ! Efter den hemska starten på dagen kunde det bara bli bättre.. eller? Ja hela em har det regnat och regnat så vi har suttit inne.. Vi har lagat fajitas och vart till valbo och handlat de sista julklapparna.. Försökte vila mig på kvällen, men det gick inte.. Och tro på fan när jag kommer till jobbet och inser att mitt nya passerkort inte är registrerat i unimaten och jag inser att jag måste dras med den fulaste pyjamasen ever (tänk dig Mcdonalds kostymen) jag kan lika gärna skjuta mig alltså.. 3 nätter och jag kommer få höra "Jag vill ha en big mac och co" tills öronen trillar av.. Ja jag lär väl ta det då, jag har säkert retats lika mycket när någon annan får ha den här fula kostymen.. I dag har jag inte haft någon vidare bra dag.. Hoppas morgondagen blir bättre.. Tack och hej..

Skönt å vara ledig!

Jajamenn och Alva börjar känna på sig att det snart är jul eftersom hon är så snäll och ger oss sovmorgon varje dag.. 3 dagar i rad har hon sovit till 8 !!! Hur skönt som helst för hon är ju p toppenhumör! Själv vakna jag första gången vid 6 men somnade om till 7 men sen låg jag och väntade på att hon skulle vakna..
Efter frukost sprang jag en vända.. 1 mil blev det.. Riktigt friskt och skönt i 5- .. Sen på em har vi vart ute och busat på gården åkt pulka, bakat saffranskorpor lagat mat och vart en snabbis i Valbo.. Man hinner så mycket när man är ledig!
Såg sista avsnittet av sons of anarchy i dag också, sjukt spännande nu unför säsong 5 hjälp vad långt det kommer kännas.. Bättre serie finns inte..
Nej nu ska jag se en film och försöka dämpa mitt sug efter julmust och paradis chocklad! Gud så gott det hade vart nu!


En sån fest

Otroligt lyckad gårdag tycker jag! Landstinget kan om de vill ;) jättegod mat, julbord såklart och underhållningen var kanon! Ett superbra band som jag ej hörde namnet på typ stand in black eller nåt sånt.. De lirade elfiol och körde covers på allt från beethowen till rock! Skithäftigt var det vi stod och dansade bredvid borden! Sedan var det anna saleen, lina Hedlund från Alcazar och allas våran Tomas di leva! Vilken ljuvlig människa! Vi dansade hoppade och vrålade hela kvällen.. Skrattade så magen värkte! Det enda som jag vill klaga på var att vi inte kunde sitta tillsammans med våra kollegor! Det var ingen bordsplacering och folk rusade till borden som om de vore mellandagsrea eller nåt! Men vi var ett gäng på 7 vid mitt bord och vi hade så trevligt..

Idag vaknade jag pigg.. Alva skulle till dagis trots att vi var lediga enbart för att hon får så lite tid där annars.. Så kg och M passade på att träna tillsammans på Friskis under tiden.. Sen har jag hunnit med massa hemma storatädat övervåningen tvättat två maskiner och handlat..
Nu sover ljuvelen och M jobbar em så jag är helt ensam i soffan! Ska tända en brasa och mysa upp mig med en bok kanske? I morgon är vi hemma, hoppas snön ligger kvar för då ska vi inviga pulkan för i år..


December

Oj redan 5:e december! Snart julafton! Wohoo vad jag längtar! Värre än barnen är jag!
Är nästan klar med alla julklappar också, bara syster kvar och säkert någon mer åt Alva! Helgen då? I fredags var vi bara hemma.. På lördagen åkte jag och A till Hofors lämnade henne hos mormor och så åkte jag vidare till Säter/ Borlänge för att hälsa på syster i deras nya fina lägenhet! Sedan åkte vi till kupolen och brände av lite klappar och jag fixade klänning för årets fest som vi ska på i morgon.. Efter det gick vi och käkade och sedan på bio, twilight 4 del 1 ååååhhhhh så bra den var! Somnade som ett barn när jag kom hem till mamma.. På söndagen gick vi en promenad i engelsfors och sedan åkte vi hem till Gabbe och hennes söta flickor och lekte lite.. Tror vi sågs senast i sommras när flickorna inte kunde gå ens.. Så det var på tiden! Gabbe är min x svägerska och en av de snällaste människor jag träffat! Inte ett enda ont finns det i den tjejen! Sedan bjöd hon oss på lunch och så promenerade vi i robertsholmsskogen, bakom sågen.. Där har man många barndomsminnen ifrån!
Sedan var det dags för barnkalas.. Alexandra har fyllt 2 år och det skulle såklart firas! Fint kalas med mycket gott fika och mycket folk.. Alva var trött och mamma med så vi åkte hemåt efter 2 timmar.. Det var den 3 dagars ledigheten det.. Tycker om att ha fullt upp men det kändes inte som om jag hunnit tagit igen mig direkt när kl ringde halv 6 i morse :/ men det är bara å ge sig på't igen bara! Snart helg igen..
I kväll bakade vi knäck och så har jag provat mina kläder inför i morgon, kul skamset bli.. Men nu ska jag ligga på soffan och pilla naveln, en lte stund i alla fall ;)


Just nu

En riktigt skämma bort mig själv dag.. En timmes helkroppsmassage och nu 3 timmars frisörbesök.. Sen ska jag och Sabina luncha och leta efter klänning till årets fest ;)
Hej hopp


Sa jag att jag var ledig i 3 dagar?

Herregud och jesus vilken vecka vi har haft.. Jag kommer knappt ihåg för det var så längesen jag skrev nu.. Vad gjorde vi förra helgen då? KOmmer inte ihåg.. Jo vi var på kalas och hade avslutning på simmet.. Nu är det färdigsimmast för ett tag.. Vi tar paus helt enkelt.. I tisdags var jag på utvecklingsdag på IVA, intensivvårdsavdelningen! OM det var spännande.. Juhuu! Ett arbete helt i min smak.. Synd på uteblivna trauman och trfaikolyckor bara =/ Men det räckte till för att jag ska söka utbildning.. Så fort det blir klart om man får bidrag så gör jag det direkt! 18 000 i månaden för att plugga, jo ja tackar! Sedan är man anställd i minst 2 år hos IVA gävle, men vad gör det? Jag har inga planer på att lämna stan.. Sen har jag vart på 105:an och slitit häck vill jag lova.. Så nu ska det bli skönt att bli ledig i dagarna 3.. I dag har jag och Alva vart och hälsat på Zion 3 veckor gammal.. Alvas nya tremänning! Supersöt och go var han och Emma såg så fräsch ut.. I morgon ska jag ha en egen dag.. Börja med massage och sedan till frissan för sling och klipp... Sedan ska jag och Sabina genomsöka stan efter en klänning till julfesten på tisdag! Sedan ska jag träna.. I helgen ska vi hem till Hofors och kalasa för alexandra som fyller 2 år.. Håller på å stressar ihjäl mig över julklappar också.. Har knappt börjat.. Alva är det lätt till, men resten då? Mamma och pappa till exempel, syster? Lämna förslag tack!

RSS 2.0