Tjejmys hela helgen..

I helgen har vi vart ensamma jag och ALva.. Inga grabbar har vart hemma.. M åker motorcykel med Matte och Anton övernattar hos farmor i ockelbo.. Jag och Alva har vart hem till mina föräldrar och hälsat på.. Vi badade tunna och jag tog en tur till kupolen helt ensam.. Det är ju sällan man åker dit numera.. Bor man i gävle så åker man ju inte direkt 10 mil för samma affärer som finns i valbo.. typ... Men de hade en rolig affär som inte finns här NewYorker hette den.. Roliga annorlunda kläder som var riktigt billiga! Jag har länge letat knallröda stuprörsjeans och det hittade jag där för 300 kr !!! Köpte direkt! Och sedan fyndade jag ett par stövletter med öppen tå för 99 kr.. Sedan hittade jag lite toppar och koftor på hm..
I går lördag var vi ner till stjärnsundsmarknaden och sedan lunchade vi på herrgården där.. Efter det åkte vi hem.. Här hemma busade vi och lagade chiliconcarne som ALva älskade! Hon är så duktig att äta nu.. Det är så skönt att komma ifrån de där hemska burkmaterna..
I dag kommer pappa hem jag ska åka och handla och börja baka inför 1 årskalaset som blir på fredag! Det blir inte så mycket ska prova göra cupcakes för första gången =)

Nu längtar jag till mitt frisörbesök som jag ha inbokat i aug. fy så hemsk min utväxt är.. Nej nu ska vi ta på oss springkläderna och ta en tur ;)

home sweet home

Äntligen hemma!
Men så underbart vi har haft det! I måndags åkte vi hem till Hofors och firade min mamma som fyllde 51 och min syster som fyllde 25... Trevligt att träffa hela släkten, även om den är liten ;) På kvällen åkte vi till sthlm stannade i uppsala för mat.. McDonaldes blev det.. (semesterfrossa kallar jag det) Vi kom fram till spånga vid 22 tiden eftersom min mange är helt oduglig som kartläsare..
På tisdagen tog vi pendeln in til centralen och därifrån gick vi genom gamla stan som är så himla mysig och tog en lunch där på ett cafe.. Sedan tog vi djurgårdsfärjan över till grönan och där var vi från 14:00 till 22:30.. Helt galet med folk var det! Men riktigt roligt! Grabbarna köpte åkband och åkte det mesta jag och M delade på ett åkhäfte som vi kunde turas om att åka och stå med vagnen.. Jag åkte bergodalbanan, insane, kvasten och uppskjutet.. Åt en massa onyttigt Langos som jag har längtat efter, glass och godisremmar! Vi kom hem halv 1 på¨natten.. Alva skötte sig jättebra även om hon fick sitta i vagnen hela dagen varvat med bärsele.. På onsdagen tog vi bilen in till stan och gick på aquaria och åt lunch på någon resturang alldeles bredvid grönan innan vi åkte hem..
Sthlm är heeeelt underbart och man får verkligen mersmak när man är där.. Vi funderar på att åka dit utan barn snart bara jag och M..

I går kväll när vi kom hem hade vi inte en endaste pinal i hela kylksåpet så jag åkte och storhandlade på willys, e hel timme tog det.. Sedan bakade jag LCHF bröd jag har ätit mig trött på filmjölk.. Så himla gott blev det! Gjort på ägg, ost, keso och nötter.. För nu är det slut på semesterfrossan.. MItt mål är nära nu bara 5 kg kvar.. Måste bara ha en sockeravgiftning först =/

I dag torsdag vet jag inte vad vi ska hitta på.. De säger att dte blir finväder ?? I helgen åker M på mc semester.. KAnske jag skulle ta mig en runda på stan? Ensam? I kväll blir det grillat i alla fall ;) det var längesen nu..

Sthlm here we goo

I dag fyller min mamma 51 och min syster 25 på samma dag! Vi ska åka dit i em och fira dom =) Sen åker vi mot stockholm i kväll.. Jag, Magnus, Alva och Anton.. Med Magnus bästa vän Tomas och hans son Oliver.. Vi ska bo i hans pappas hus.. Vi hoppas på bättre väder i morgon så vi kan göra gröna lund! Satt och försökte komma ihåg i går när jag var där sist.. Jag kom inte på det.. Inte kan det väl vara 9:an eller? nej gud nej det är ju 11 år sedan.. Nej efter det har jag vart där men minns ej när.. Roligt ska det bli i alla fall.. Sen får vi se vad vi hittar på mer.. Mysigt ska det bli i alla fall..

I lördags hade vi Johannes här och kikade på film och i går var några vänner från sandviken här och fikade.. Jag bakade blåbärspaj.. Det var ju hunda år sedan jag bakade nu.. Förut bakade jag jämt.. Nu kom jag på att jag inte använt socker på hela sommaren.. Men snart ska jag börja baka inför 1 årskalaset =) Det blir inte så mycket.. Obligatoriska bullar, en småkaka och cupcakes.. Undrar vad som är lämplig tårta åt en 1 åring? Funderar på en bärtårta så lite socker som möjligt..

I går var jag ute och sprang.. 9 km tungt som bara den var det.. Vet inte vad som hänt.. Men senaste 5 gångerna har känt som bly i benen.. Tror jag ska ta en lättare jogg i dag bara.. Nu blir det inte mycket träna på ett par dagar.. 

I dag missade vi att bajsa på pottan med kanske 10 sek... Det blev på golvet i stället.. Men snart så ;)


Finbesök från Småland

LÖrdag veckora går fort nu =/
I går fredag var vi hem till Hofors och hälsade på.. Sanna och Tomas från SMåland är ju här.. Det var så roligt att se dom igen, det var ganska exakt 2 månader sedan nu när de gifte sig som vi sågs sist.. NU dröjer det nog en bra stund tills vi ses igen..
Vi möttes upp på Hanssons och sedan handlade vi tillsammans för kvällens grillning.. Alva var på superhumör hela dagen.. Vi provade att bara ha en middagslur.. Men jag vet inte riktigt.. Framåt kvällen var hon såååå grinig vet inte om hon var trött eller om det är tänderna fortfarande som gör ont.. Hon blev helt omöjlig i alla fall så vi åkte hem vid läggdags runt 7.. Men jag var så himla trött då också så det gjorde inte så mycket..

I dag är dte riktigt tråkigt väder ute.. Vi hade tänkt oss en långpromenad hoppas det spricker upp.. Annars är dagen helt oplanerad! Träna lite och sådär bara.. Packa om inför sthlm resan.. Vi drar på måndag kväll redan efter systers 25-årsdag!

Nej lite frukost skulle sitta fint..


Borta bra....

Hemma bäst? Ja det vet i sjutton det... Vi kan ha haft den bästa semestern ever! Vi åkte på måndag och kom fram strax efter lunch efter att vi packat upp och grejjat kände vi för att stanna på campingen och grilla.. Först tog vi en runda med familjen Tiderman och min kusin LInah och hennes familj och spelade minigolf.. Mot kvällen grillade vi fläskfile och åt hemmagjord salsa till, supergott! Lillpruttan somnade som en stock i husvagnen.. Vi hade bäddat på golvet mellan våra sängar åt henne och så fanns det en skjutdör att dra för.. Så det blev som en liten spjälsäng där kan man säga.. Jag och M tog babyvakten och gick över till Jessic aoch JImmys vagn 30 m därifårn och där satt vi hela kvällen ända fram till midnatt och drack lite vin.. Jättemysigt!
På tisdagen tog vi bilen över till Östhammar 1,5 mil från Öregrund där höll mamma och pappa till superfin camping det med.. V strosade runt lite i centrum åt lunch och en glass på em.. Sedan åkte vi tillbaka till oss och tog vagnen och gick mot färjan över till Öregrund.. Där strosade vi runt satt på klipporna och väntade in mamma och pappa som kom och åt middag med oss på en resturang vid vattnet.. Alva somnade gott i vagnen på vägen hem och det var inga problem att lägga över henne i husvagnen..
I går onsdag började vi dagen med en joggingtur, även om det är semester får man inte ligga på latsidan.. Speciellt inte om man har ett lopp att springa ;) Det vart en runda på 5 km i kanske världens vackraste omgivning.. Efter det var vi en stund på stranden men det vart inget bad för någon av oss då det endast var 16 grader i vattnet =/ Burr.. Vi duschade i stället och promenerade återigen in till Öregrund där vi åt en JÄTTEGLASS och sedan köpte vi med oss färsk fisk hem till vagnen.. Det vart pepparlax, rökt böckling, rökta räkor och en massa god röra till det.. Det mumsade vi oss när Alva hade somnat.. Sedan satt vi bara vid vagnen jag läste min bok och M kikade på film på datorn.. Vid kvällsdags gick jag över 2 timmar till Tiderman och satt där en stund och skrattade! Vädret har vart kanon förutom i dag då det regnade men det gjorde oss ingenting eftersom vi ändå skulle åka hem.. 4 dagar var helt perfekt hade lätt kunnat stanna ett par dagar till.. Allt har gått jättebra med ALva också trots tandsprickning =/ Stackars liten.. Men lite alvedon gör ju susen..

Vi kom hem för 3 timmar sedan och har hunnit packa upp och börjat tvätta.. Jag och Alva tog precis en springtur.. Nu ska jag duscha och fortsätta tvätta och i kväll blir det grilla ;)


Svensson-semester!

I lördags var vi hem till Hofors och hälsade på.. Vi tog en vända på bilutställningen, jag gillar inte sådana där bilar så jättemycket men visst var det häftigt de är ju i sådant fint skick, oftast ;) På kvällen åkt ejag och Magnus ner ensam och kikade på själva cruisingen.. Vi mötte upp Emma och Emil och gick en vända med dom.. Emma har fått en riktig bäbismage nu och hon är såååå fin... När vi skjutsade hem dom stannade vi på en kaffe också.. På söndagen tog jag och Mange en springtur.. Jag hade tänkt mig 1,5 mil men vi kom bara upp i 1,2.. Vi sprang fårn engelsfors i skogen mot edksen och sedan vidare in på elljusspåret och så tog vi 4,5:an så totalt blev dte 1,2 på 1 tim och 20 min.. Inte den bästa tiden men jag fick ju släpa på en Mange som inte springer så ofta.. Jag tror han kräktes 6 ggr under hela turen =/ Stackarn.. Men han är ju envis som en röd gris och skulle aaaaaldrig erkänna att det var jobbigt.. SJälv hade jag ett jäkla bra flyt.. Vid edske masugn var det lite segt men på slutet kändes det som om jag skulle kunna springa 1 mil till..

NU är packningen i full gång här hemma.. Om någon timme drar vi mot Öregrund och gräsö.. Synd på vädret men det är ju våran vanliga otur det.. Hoppas det blir uppehåll bara så man kan vara ute åtminstonde.. Vi kommer hem på torsdag.. Och i helgen kommer Sanna och Tomas från småland upp och hälsar på..


Helg... igen...

Det är bara mÅndag och sen fredag igen nu för tiden.. Veckorna rullar på så himla snabbt!

I Torsdags var jag ut och sprang igen.. Hade ALva med mig i vagnen och det blev 1 mil på 1 timme och 5 min helt okej med tanke på att jag hade barnvagnen med mig.. Målet är ju till tjejmilen under 1 timme och det känns inte helt omöjligt.. Helst 50 min men okej med 55.. På torsdag kvällen träffades vi 7 tjejer från jobbet i Högbo och hade först picknick sen spelade vi minigolf och inte visste jag att jag var sååå duktig på minigolf inte.. Men jag vann över allihop 40 slag på 12 banor, det är väl inte sååå dåligt eller? Det var supertrevligt att prata lite skit och bara mysa.. Synd att det blev så kallt bara! NU längtar jag ännu mer att få börja jobba till hösten så underbara kollegor som man har ;)
I går fredag var det ju bara skitväder.. = shoppingväder.. Först var vi i valbo och strosade på ikea och sedan inne på köpis hittade en långklänning på kapahl? som var helt underbar 150 kr halva priset på rea, jag som aaaaldrig hittar grejjer på rea.. Men de hade den bara i vitt och jag som ville ha svart men då had ejag sådan tur att de hade flera storlekar i svart i sandviken så vi brände in dit och bytte den vita mot en svart =) VA?? Sån tur har jag ju aldrig! Jag hoppas värmen kommer tillbaka så jag hinner använda den... Vi tog en kaffe hos M syster och sedan åkte vi hem... ALva som inte alls håller sina rutiner längre pga utvecklingsfasen sov inte på hela fm så hon tog en långsovning efter lunch hela 2 timmar.. Men det funkar inte så.. Hon är fortfarande i behov av att sova 2 ggr/dag 1 på fm och 1 på em.. Men funderar dock på att dra ner fm sovning till endast 30 min får se om det blir bättre.. För så småningom här måste hon gå ner till bara 1 sovning på em.. Just nu är allt åt helvete hon varken äter eller sover.. INte ens grötfrukost vill hon ha som hon älskar.. Och bråkar på nätterna som aldrig förr vaknar fler gånger precis som när gon var bäbis.. Men men det går över som alla andra gånger! Vi köpte en potta här om dagen också som vi har prvsuttit på och provpruttat men inget mer.. Jag tänkte föra in det som en rutin att sitta på den morgon och kväll...
Jo vi köpte en ny vagn i går också, en paraplyvariant fast mycket stabilare.. Den blir pytteliten när man fäller ihop den och man slipper plocka isär några delar.. Våran bugga är ju också pytteliten och smidigare men den här är fan värre..

Supernöjd! Förutom att den inte går att vända på.. Hon sitter enbart framåtvänd men jaaa det får funka det med.. Vi har kvar buggan som vintervagn och sedan får vi se vad vi gör med den nästa år.. OM jag ska ha den kvar eller sälja den..
I dag är det lördag och vi ska åka hem till Hofors och sova över.. Vädret är skit.. Hoppas dte vänder till nästa vecka då vi ska på husvagnsemester det verkar inte så men hopper är det sista som överger en.. Nu är det dags att byta bajsblöja!


Hon tog 3 steg!!!

Ojoj nu går det undan för lilla Alva.. Här om dagen tog hon 3 steg!!! Det var inte längesen som hon började att balansera på benen kanske 1,5 vecka sedan och för varje dag har hon blivit stadigare och stått längre.. I förrgår tog hon 3 steg och lika i går också! Häftigt!

Och ett sånt jäkla oväder vi hade i förrgår då! Vi var på harnäsbadet och hade vart där 1 timme kanske 1,5 sen kom det huuuuur mycket regn som helst oskar och blixtrar! SKönt tycker jag för det behövdes en urladdning..
I går var jag upp på gymmet för första gången  på kanske 2 veckor.. Satan i gatan så roligt det var! Jag var och röck och slet och drog i det mesta tror jag.. Hela kroppen fick sig en genomkörare började med ben och tog sedan överkroppen.. Rygg och axlar fick sig lite extra eftersom det är så himla roligt att träna! Sedan tog jag och ALva en promenad på em och annars var vi bara hemma.. På kvällen kom mamma och pappa förbi mamma hade köpt nya löparskor så hon lurade med mig på en tur ;) Tredje dagen i rad och med ett gympass  benen gick det faktiskt skapligt! Vi sprang till min mördarbacke och tog den 9 gånger.. Sen tog en en lite vända innan vi sprang hem.. Jag brukar inte vilja springa fler dagar på raken men dte är sååååå himla roligt just nu! Jag tror faktiskt att jag ska ge mig ut på en tur i dag med när Mangan vaknar =)

I kväll ska vi träffas några från jobbet.. Vi ska till högbo och spela minigolf och picknicka med lite vin och grejjer.. Riktigt myspys ska det bli! I helgen ska vi hem till HOfors och sova över det är crusing på stan! Och på måndag drar vi till Gräsö... Den här sommaren är den bästa på¨lääänge!


Med i matchen

Gårdagens löptur gav mig blodad tand så i går kväll var jag med på friskis och svettis utegympa i boulognen! Jag gick direkt på medelpasset! Och även om jag vart förkyld i 1 vecka och inte gått på aerobics på några år så lär jag säga att jag hängde med rätt bra ändå! Det var uppvärmning, styrka, kondition, styrka och kondition igen.. Även om man går på gym så är ju styrkan med sin egen kropp mer uthållig man håller ju på längre än att bara lyfta en vikt 10 gånger och sen vila även om man lyfter tungt! Jaja roligt som fan var det..

I natt har alva sovit hela natten.. Hela natten utan morgonvälling vid 5 =)))) Hoppas det håller i sig ;) Undrar just vad vi ska hitta på i dag? Antingen åka ut till Matte och Carros stga och fiska, hem till Manges syster Jenny och våldgästa poolen eller åka till fjärran kanske? Jag vill åka motorcykel men min är fortfarande avställd och jag får inte tag i någon besiktningstid förrän i aug. och då känns det ju som om säsongen ändå snart är över ? Vi får se om jag vågar mig upp på Manges cykel...

2 veckor kvar till syster fyller 25 nu också.. Undrar vad jag ska köpa åt henne då? Nej nu ska jag surfa vidare.. Är sugen på att köpa en ny barnvagn eller en till..


Vilken helg..

Getaway Rock festivalen är över för det här året.. Och det tackar vi för! Även om den vart på andra sidan stan (från oss) så har jag fått lyssna på tunga basar hela helgen.. Ända in på natten! Fan för en sådan volym alltså.. De som var där hade säkert skoj, bland annat min Mange.. Jag var ju så dum så jag gav han en tre-dagarsbiljett i julklapp! Men det var han såååå värd!
Jag och ALva har haft tjejmys.. Var i väg och handlade solkläder åt henne så vi äntligen kunde bege oss till en strand.. Och för en sådan succé! Hon älskar ju vatten, det vet vi sedan förut men hon älskade ännu mer att krypa runt i strandbrynet.. Hon fick tröja och byxa med solskydd 50+ i, perfekt för hennes oförstörda hud! Och sedan hade vi ett parasoll med oss som vi försökte sitta under.
.. Det tyckte ju hon var mindra kul.. Hon var överallt förutom under parasollet! Jag har blivit sjukt nojjig för solen på sistonde.. Jag har aldrig vart den som smort in mig med solskydd förut men nu för tiden använder jag samma skydd som ALva och jag solar aldrig mer solarium! Jag vet alldeles för mycket om malignt melanom och andra sjukdomar för att tycka att det ska vara värt det.. Har en kollega som jobbar extra hos oss ibland som även jobbar på skönhetsklinik och hon slutade sola när kärringarna 50+ kommer in och ser ut som 100 år för att de solat sönder sig och ska injicera både det ena och det andra pga rynkorna de fått därefter.. Nej det är inte värt allt för att få vara brun några månader om året.. Färgen man behöver får man ju ändå ävenom man undviker solens farliga strålar..

Jaja nog om det.. I går var vi i Furuvik.. Det var hundra år sedan jag var där sist, men allt var sig likt.. Jätteskojigt! ALva tyckte om att titta på djuren, hon ser ingen skillnad på dom utan allt är ju "vovva" för henne =) Vi var in och klappade getterna och då blev hon lyrisk! "vovva vovva" ropade hon hela tiden.. Det gör hon åt alla djur =) Sötnöten.. Vi strsade runt i parken åt lite mat och var ut på äventyrsön där de spelade in wildkids, det tyckte Anton var häftigt.. Och sedan hade vi sån tur att Markoolio var där och spelade... Hela dagen gick superfort och på kvällen åt vi tacos..

Min förkylning håller äntligen på att lämna min kropp så i dag tog jag en försiktig joggingtur mest för att känna mig för.. Har haft uppehåll i en hela vecka nu, det har inte hänt på över 1 år.. typ.. ABstinensen var för stor men gud så skönt det var att få röra på sig.. NU sätter vi fart igen! Har fuskat med maten sedan midsommras men det har inte hänt så mycket på vågen för det.. Magen är ur funktion igen så åt helvete med kolhydrater, det är rena giftet! Nu kör vi vidare 6 kg kvar till målet.. Har räknat ut att sedan graviditeten har 20 kg lämnat kroppen.. Ja bäbis, moderkaka, vätska med det men ändå För 1 år sedan var det 20 extra kilo på den här kroppen???.. Usch! Inte undra på att det var tungt.. Gick upp 10 kilo under grav. men hade ju några extra innan så att säga.. Aldrig mer!
Den här veckan har v inget planerat, nästa tar vi en husvagn och drar till Gräsö veckan därpå till sthlm sen åker M till Norge på mc.. Sen är nog sommaren över för den här gången..

Semester

Första dagen på semestern =) Känns bra.. Men vart är solen?

I helgen har vi vart på 40 års kalas, det var väldigt trevligt! Mycket folk, god mat och tipspromenad... Massa dans och sen vidare på stan för att dansa på heartbreak.. Himla rolig kväll! Sov länge gjorde vi i går.. Herregud så seg jag var.. Sov nog bort halva dagen i alla fall.. Mamma kom med Alva på em det hade gått jättebra..
I går kväll låg vi på soffan och kikade på The Big 4, hade vart sjukt roligt att vara där.. Metallica var helt suveräna!

I dag fick vi sovmorgon till kl 8 Tack för det underbara barn! Sen har jag och Alva vart ue i Sandviken och hälsat på kusin LIna och ALvas tremänning Colin.. Supertrevligt! Jättefin stuga har dom ute i Sandviken..


Nu sover lillan i bilen jag har haft storstädning på fm.. Hann med att dammsuga, torka golv tvätta två maskiner och diska.. Nu sitter jag rastlös och har ingenting att göra.. Funderar på att se en rysare i kväll när ALva somnat.. Och en springtur ska jag hinna med också.. Om kroppen fixar det.. Känner mig fortfarande sjukt sliten!

Resten av veckan är oplanerad! Får se vad vi hittar på.. När det blir skapligt väder ska vi i alla fall till Furuvik!

TAck för den här gången...

Ja då var man ledig igen då.. Tack 105:an för den här gången.. 3 veckor gick ju huuur fort som helst! Ångrar mig lte att jag inte tog fler veckor, just när det började bli som roligast ;) Jaja.. Det står kvar även sen.. KOmmer igen 5 september, och 4 skift i augusti.. Det känns bra!

Fick även mitt kursintyg här om dagen från HIG jag fick ett B! Helt okej tycker jag.. Med tanke på hur lite tid jag la ner på den där kursen.. egentligen! Så himla skönt att den är över nu.. Men jag känner mig lite rastlös! På något vis.. Jag funderar på vad jag ska göra nu.. SKa jag söka en ny kurs? Söka vidareutbildning? Byta jobb? Åka till Norge och jobba? JAg är lite sugen på alla alternativ.. Jag skulle vilja prova att jobba på akuten... Ska börja med att hospitera där i höst tror jag sen får vi se.. Jag älskar ju mitt jobb också och att vara på 105:an..

I går kväll grillade vi.. igen.. Sa jag att Mange köpt ny grill? En gasol, vi har grillat 3 kvällar i rad.. I går blev det kyckling med guaccemole.. Jag var så himla trött så jag somnade i fotöljen men kunnde inte sova i natt..
Nu sitter jag och väntar på att hjärtat ska vakna så jag kan ge mig ut på en springtur.. I dag ska ALva sova hos mamma och pappa.. Jag och M ska på 40 års kris.. hmm.. kalas! Det ska bli skoj.. Hoppas vödret blir liiiite bättre mot em.. eftersom vi ska sitta ute =/ Ska köra ALva till Hofors vid lunch och på em ska jag ner på stan och leta något att ha på mig? Bra planering..


RSS 2.0