Clio

Jag har köpt mg en Renault clio! Riktig tantbil men väldigt söt och bekväm liten bil.. Billig som fan och går på kärlek!
Jag pappa och Alva drog till Sundsvall på fm! 26 000 kr fattigare är jag nu..
Ikväll kommer sara och vi ska dricka rödvin prata skit och skaka rumpa på krogen!
I morgon är en annan dag. M jobbar 12 timmars fm så jag får nog känna på att jag inte är 20 längre.. Hoppas Alva väljer sovmorgon i morgon så jag kan räkna med 5 timmars sömn i bästa fall.. Troligtvis blir det bara 4.. Men vad gör det? Jag är finklädd och sminkad och mår bra!


Över nu

Förlåt för dålig uppdatering.. Men mitt liv har vart upp och ner de senaste 3 veckorna.. Mitt och Manges förhållande är över.. Eller på paus kanske man ska säga.. Vi ska flytta isär för att se om vi kan hitta tillbaka till det vi hade. Senaste tiden har allt vart dött.. Inga känslor kvar.. Så vi får se helt enkelt! Jag och Alva flyttar in i 3 rum och kök i Sätra, jättefin lägenhet som jag får helt nyrenoverad! Har börjat inhandla lite nya möbler nu det ska nog bli bra.. På onsdag flyttar vi.. Jag längtar faktiskt lite.. Ska bli skönt att få ha det som man vill med möbler och inredning och bara ha mig själv och alva att bry mig om!


Premiärtur

Jag har åkt skidor! Och som jag åkte skidor.. Som om jag aldrig gjort nåt annat juh! Riktigt roligt var det och jag längtar till nästa gång!
Jag och Alva har sovit i hofors.. I går var hi ute och åkte pulka hela em med anna sekins Jessica och hennes flickor! Det var jätteskoj! Alva har tjutit av skratt när vi vart ute.. Hon gillar när det går fort ner för backen precis som mamma och pappa!
Ska bli skönt att få gå och jobba i morgon och sen träna.. Vill tillbaka till gamla rutiner.. Den här helgen har vart helt åt helvete.. Livet är kaos! Jag är i min största kris ngonsin hoppas vi kommer hela ur den.. Nu är det full fokus på mig själv och min underbara tjej! Det här ska vi klara!


Välförtjänt ledighet

Ja nu kan jag vara ledig över helgen med gott samvete! Har haft 3 hjärtstopp på mindre än 1 dygn.. Så jag har haft att göra kan man säga.. Det har vart lärorikt och spännande, får man säga så? Låter makabert men som sjukvårdspersonal så är varje tillfälle ett utbildningstillfälle.. Eller utvecklingstillfälle låter bättre.. Man kan ju aldrig bli bra och van med nåt man aldrig stöter på.. Jaja vi har haft mycket att göra på jobbet i alla fall!
Träningen går också bra.. Kroppen blev riktigt slut i onsdags när jag körde dubbelpass.. Först Shape och sedan combat, trodde jag skulle få ett hjärtstopp faktiskt men det gick vägen! Hade världens jobbigaste tränigsvärk i hela kroppen på torsdagen tog mig dock ut på en löptur och körde ett armpass på gymmet men idag har jag vilat! I morgon blir det premiär på skidor, kul!
Alva är inne i en helt underbar period! Skitbra humör och äter huuur mycket som helst! Skönt att slippa gnäll.. Hon har nog haft yttetligare en utvecklingsfas för jag upplever henne mycket klokare och kunnigare nu och just att allt gnäll och frustration är borta! Så skönt! Nej nu blire sova och återhämtning! Sjukt laddad för i morgon!


Kräksjuka


Hela helgen

Jag har jobbat hela helgen! Det har vart lugnt :/ synd! Jag som vill att det ska hända så mycket som möjligt nu när jag har intro! Men när det ör lugnt hinner vi gå igenom mycket och ställa alla dumma frågor så det har vart en ra helg ändå!
I fredags bröt jag mitt nyårslöfte! Inte ens en hel vecka klarade jag mig utan smågodis.. Värdelöst! Men men sån e jag! Fikade med några jobbarkompisar på fredag kväll och på lördag morgon fick jag en sån trevlig nyhet! Emma jönsson hade fått sin efterlängtade Bäbis under natten :) hon var så less när vi fikade på fredagen! Men nu är prinsen äntligen här!
På lördagen var vi hem till mamma och träffade släkten på middag och idg har jag tränat pump!
I morgon har jag ledig dag då ska vi hem till Hofors för att åka skidor, premiärturen ;) på em ska jag på massage och bodycombat! Just nu sitter kg och väntar på att Alva ska somna som hon inte ville göra ensam idg! Men nu sover hon!


Nu händer det grejer

Oj idag har det var en spännande och lärorik dag! Morgonen började segt och jag gick runt på avdelningen och önskade mig olika sorters fall.. Medan jag stod och kikade runt i vår akutvagn kom det upp en patient med ketoacidos som skulle ha sprutpump och artärnål :) Wohoo och artärgaser skulle det tas så idag fick jag lära mig massa nya grejjer! Medan vi roddar som mest med den här patienten dyker det in en st höjningsinfarkt också :) så jag fick vara med på pci och se hur man stentar ett kranskärl i hjärtat! Riktigt häftigt och sedan fick jag hantera om den patienten helt själv! Det var lärorikt!
Efter jobbet hämtade jag Alva som mått riktigt bra idag precis som vanligt var hon i morse så vi bestämde oss för att hon fick gå till dagis! Vi har lagat mat och busat! Ingen träning idag, kroppen behöver vila.. Grym träningsvärk sen igår! I morgon ska mamma hämta Alva och ha henne över natten för att hon längtar efter henne! Så jag blir ensam??? Jag tänkte springa en vända och kanske gymma! Sedan ska jag fika med bästa Sabina som är i stan!


Ledig dag

Kvällen i hår slutade mindre bra.. Stackars lilla Alva kräktes två gånger! Vi höll på till halv 12 innan vi kunde somna om.. vu bäddade i resesängen åt henne i vårt sovrum utifall det skulle bli mer men det höll sig som tur var.. I dag har hon vart seg hon sov 3 timmar mitt på dagen men efter det åt hon lite och sen var hon som vanligt igen! Skönt att det gick så fort över.. Håller tummarna att det inte blir något mer..

Annars idag på min lediga dag har jag bakat högbobröd som är sååå gott! Jag gjorde köttfärsbiffar med avocado och fetaoströra till lunch och nu i kväll åt vi falukorv med spenat och ägg.. Tränat har vi gjort också.. Jag provade Shape idag! Det är också funktionell träning där man använder mycket sin egen kroppsvikt men också viktplattor och så kommer man åt mindre muskelgrupper som man inte kommer åt i typ gymträning eller pump! Skitroligt och riktigt jobbigt! Det ska jag absolut fortsätta gå på och jag kommer bli smidig som en katt..
I morgon fortsätter intron håll tummarna för att det kommer in nåt spännande!


Ingen försovning

Okej idag sov jag inte över! Jag kom i god tid dessutom! Vi har haft en lugn dag. Jag har haft en patient som inte var nå komplicerad alls! Så jag har hunnit gå igenom rutiner och lite kontroller! Än så länge känns allt bra!
Efter jobbet tog jag Alva på cykeln ner till gymmet och körde crosstraining! Det var sådär.. Lite för segt för min smak men bra träning! Funktionell träning som man lätt kan göra hemma, det gillar jag! Alva hade skoj med de andra barnen! Nu är det juno på tv en fantastisk film tycker jag! Jag har städat undan alla tomtar och nu hamnade jag i soffan rätt trött.. I morgon har vi ledig dag jag och Alva.. Undrar vad vi ska hitta på då..


Nya utmaningar!

Okej nytt år ny dag nytt jobb! Idag påbörjade min 5 veckors intro på HIA.. Hur det gick? Åt helvete! Jag började med att FÖRSOVA mig! Va? Det har aaaaldriiig hänt! Jag har aldrig i hela mitt yrkesliv försovit mig.. Mmm men just idag! jag skyller allt på min iphone, faktiskt! När jag väl kom dit 45 min senare skulle började 06:45 och jag vaknade 07:10 men eftersom jag bor 50 m från jobbet så lyckades jag vara ombytt och klar och på plats 07:30 så visde sig att jag var inte ensam om att försova mig.. Det var en annans iphone som inte hade ringt heller.. Tror den är lite förvirrad över det nya året! AJa nog om det. Väl på plats var min handledar sjuk =/ Hon som skulle ått igenom enhetens alla rutiner, pumpar osv. Så jag vart insläng i verkligeheten direkt! Men det gick bra.. Det var en lugn dag om än flummig men patienterna vi hade var inte så komplicerade! Det här kommer bli spännande och lärorikt! Halv 4 gick jag ner på dagis och hämtade hem ALva som haft julledigt i 1,5 vecka lämnngen och allt hade gått bra! Men hon hade inte sovit någonting.. Vi tog en löprunda på 7 km och då somnade hon ju (såklart) Men det blev bara en stödvila, hemma åt vi köttfärslimpa som jag förberett kvällen innan och nu sover hon! Jag är sjukt sugen på något sött men jag håller mig.. Gårdagen gick fint! Jag fixade godissuget och jag åt mitt mellanmål. Idag har jag missat mellanmål men jag ska ta ett kvällsmål innan jag kryper till sängs.. Jag vet att det finns julskum kvar.. och det finns glass och kakor frysen =/ Inte bra! Jag tror jag ska kasta ut det.. I morgon väntar en ny dag på HIA och sedan ska jag och Alva på må bättre för lite träning..

Nytt år

Ny dag nytt år!! Nya möjligheter.. Fan 2011 var bra ändå, blir svårslaget! Gårdagen ar fin! Vi skulle ha firat nyår i Hofors med vänner men det blev sjukstuga där s¨vi höll oss borta.. Vi vill inte ha vattenkoppor.. än.. Därför blev vi hemma.. Men dte var inte helt fel det heller. Jag började nyårsafton med ett mustigt bodypump-pass! Det var fullt i klassen och trångt mellan step-brädorna.. Jag la på vikt efter vikt efter vikt och träningsvärken är här i dag vill jag lova! Det var så grymt roligt.. På em/kvällen lagade vi 3 rätters.. till förrätt hade vi vitlöksbröd med fetaoströra på, till varmrätt hade vi fläskfile på äppelbädd med chevreost och till det en sallad, till efterrätt blev det tobleronepanacotta med hallon. Alltihopa var sååå gott! Och vi åt tills magen höll på å spricka.. Alldeles innan ALva skulle gå och sova gick vi ut och tända på våra himla-lampor! Vi använder inte raketer dels för skaderisken och med tanke på alla djur som blir stressade så det kändes bra att ha sådana där ljudlösa otroligt vackra ballonger som brann upp på himlen.. Jättefint! När alva somnat hade vi filmmaraton! Först "kyss mig" som var seg men bra.. Handlar om två tjejer där den ena kommer på att hon är homosexuell, svenska drama! Sedan tittade vi på jägarna 2, M hade inte sett den... Lagomt till fyrverkerierna kl 00 låg vi i sängen =) Det vart ett jäkla liv och vi såg några från sovrummsfönsret.. ALva sov tack och lov! Idag började vi nya året med en promenad.. Nu sover A och jag håller på å tvättar.. Jag har en fruktansvrd träningsvärk så någon träning är inte att tänka på i dag.. I morgon jobbar M em så då kanske jag tar med mig A ner på gymmet och hittar på nåt.. Jag har inte avlagt några nyårslöften men jag har några mål som jag vill uppnå under 2012. Först ska jag ha en Januariutmaning! Jag ska inte äta nå godis på hela Jan. klarar jag det ska jag belöna mig själv med en ansiktsbehandling (ja den som jag fått i juklapp, men jag sa boka tiden) En annan utmaning jag har är att bli bättre med mellanmål! Tycker vi fått in en bra rutin kring måltiderna gäller bara att peta in ett mellanmål så är jag nöjd. Jag har som mål att tappa 5 kg till (ingen stress) jag tror det kommer om jag bara skippar godis och äter bra och tränar på som vanligt. Få synligare muskler, jag har ökat mycket i muskelmassa det känner jag men det syns lite dålgt. Jag har också som mål att hålla mig frisk och stark och må bra! Samt att bli snabbare i löpningen.. Det tar jag nog mot sommaren jag vill gärna springa 1 mål på 50-55 min. Japp! Vi får se om jag lyckas hålla fokus! I dag blev dte ett långt inlägg. Jag är lite nervös också, för i morgon påbörjar jag min introduktion på HIA. 5 veckor ska bli sjuuukt spännande! Men jag är nervös och tror inte jag kommer klara det! Det blir också en utmaning, att våga tro på sig själv ;)

RSS 2.0