Måndag...

Jag börjar bli nervös.. I morgon har vi redovisning av fördjupningsarbetet.. Jag har inte förberett mig.. ÄNNU.. det blir väl sent i kväll =/ I morgon är det kursavslut kan man säga.. det är det sista vi gör nu! Såååå skönt.. Jag vet redan att arbetet är godkänt det är bara redovisningen för hela klassen kvar.. Det tycker jag är jobbigt! Men det ska väl gå.. 10 min av mitt liv är ju ingenting!

I går var det söndag, mors dag.. Och vilken dag det blev! Vi åkte tidigt till Hofors.. Hängde uppe hos mamma/mormor och så åkte vi till kyrkogården till min mormor och hälsade på, la lite blommor i minneslunden.. Gud så fint det är där.. EFter det bjöd mamma på lunch på hanssons... På em var jag och ALva på Selinas 2 årskalas, hon fick en traktor av oss precis som hon hade önskat sig =) Det var mycket barn där och ALva satt som i chocktillstånd.. Inte ett ljud och rörde sig knappt!
Sen tog jag och syster en promme runt Hofors för Alvas em-lur.. PÅ kvällen åt i middag med mamma.. Pappa har åkt till finland för att hälsa på farfar. Mange kom och åt med oss när han slutade jobbat kl 18.. Med sig hade han... en joggingvagn!!!!!! Som jag fick i mors dag-present utav Alva =) En sån där som man både kan ha som joggingvagn men även som cykelvagn.. Perfekt! Jag ska alldeles strax ut och inviga den runt Sätra ;)

I dag kommer Anton.. I kväll har vi avslutning med judon, vi ska spela brännboll! Gud så roligt!

Nej nu ska jag fixa lite hemma innan det är dags att dra ut på en springtur!

Alla mammors dag...

I dag ska alla underbara mammor uppmärksammas! Förut har jag inte tänkt så mycket på den här dagen förutom att jag visat min egen mamma hur mycket jag tycker om henne! Men nu när jag själv är mamma så betyder den rätt så mycket mer! SKönt med lite uppskattning för det slit man lägger ner... Få in bra rutiner, stå ut med alla utveckingsfaser samtidigt som man ska städa, tvätta laga mat... JAja.. Nog om det!

I går var vi på Gunder hägg stadion nästan hela dagen och hejjade på alla fina barn i GD/GIF olympiaden! Det är så roligt.. alla gävles skolor från åk. 3-6 ställer upp i olika friidrottsgrenar.. 185 klasser var anmälda i år.. Det är riktigt roligt.. SYnd att det dröjer några år innan ALva är med, men så länge får vi hejja fram Anton och hans klass..
PÅ kvällen grillade jag.. helt ensam.. M jobbade 12 timars sen stannade han i sandviken och kikade på cruisingen en stund... Men det gick ju lika bra det å ;) Sen somnade jag tidigt, för gud så trött jag var.. Hela veckan har vart slitsam.. M jobbar em och ALva vägrar somna på kvällarna.. Nej nu ska jag göra oss färdiga för en heldg i Hofors.. Vi ska på 2 årskalas och sen uppvakta mamma.. Först ska vi stanna i valbo och köpa en present åt mig själv =)

Thank god it´s...

FREDAG FREDAG FREDAG FREDAG!!!!!

Vilket trökigt väder det är ute.. Jag var ut på en löptrunda i morse, det är skönt i regnväder.. Luften är så mycket lättare! Det gick sådär... Utan kolhydrater i kroppen kan man inte räkna med så mycket annat.. Den går ju på sparad energi numera.. Alltså fett som redan finns.. Jag är riktigt imponerad över mig själv.. 2 veckor utan en endaste sockerbit! Inget godis, fika, glass inget! Bara fett och protein.. Maten blir rätt enformig såhär i början, men jag lär mig mer och mer.. Och -4 kg på första veckan! Inte dåligt.. Nästa vägning på måndag!

I går hängde jag och Sabina och ALva (såklart) på Hedvigs trädgård.. Vi lunchade och satt ute i solen.. Jättemysigt.. Det är SÅ himla fint där! Växthusmiljö.. Med kaniner och massa fina blommor.. Efter det var vi på maxi och storhandlade! JAg har blivit sådär duktig och sitter på söndagarna och jämför affärer och extrapriser i reklamen och sånt där.. De hade massor med erbjudanden på maxi.. det är en bra affär! Men jag tycker willys brukar funka rätt bra den med! JAg tycker vare sig om att handla eller laga mat.. Är sugen att prova det där LInas matkasse, men det får bli en annan gång när man börjat jobba igen och har en vettig ekonomi igen! Det är knapert med mammapeng, i alla fall om man vill snåla med dagarna!

I onsdags var jag hem till Hofors, hängde med syster.. Vi var ute och gick och var till mormor i minneslunden och hälsade på!

I dag har vi vart på ikea och handlat hem fotoramar till alla bilder man beställer hem hela tide.. Snart kan vi tapetsera om ett helt rum med bara bilder på alva =) NU ligger prinsessan och sover på altanen i vagnen.. Kl 4 ska vi mötas hemma hos en ur mammagruppen och bli bjuden på mellis =) TRevligt!
I helgen ska vi inte göra så mycket heller.. M jobbar 12 timmars.. I morgon ska vi leta present för på söndag ska vi på 2 årskalas hos Selina =) Och sen på kvällen ska vi äta middag hos mamma och uppvakta henne (mors dag) Men nu ska jag slänga mig på soffan en halvtimme tills hon sovit klart ;)


Här var hon liten och ganska ämlig..


Tiden går fort och hon har blivit en sådan fin liten person =)

Blåsigt

Det är nog inte bara på blåsåsen som det har blåst i dag.. Trodde taket skulle lyfta ett tag.. I dag har vi faktiskt mest vart inne.. Det är inget kul att vara ute med vagnen, eftersom den är så lätt så tar det lätt blåst i den och eftersom framhjulen är rörliga så får man hålla så hårt i den! i- landsproblem!

Jag var upp en sväng på gymet, det gick inget bra i dga.. Var inte helt sugen.. Sen har vi haft besök av mamma och pappa.. Sen var vi en tur på willys och handlade.. Jag gjorde en fantastiskt god gryta med kyckling och sås gjord på grädde och ost! SUpergott och broccoli till det..
I morgon är det springdags igen och på em ska jag nog åka hem till Hofors en sväng och hälsa på systeryster! Köpte årets första vattenmelon i dag... Mmmm det är en av mina favoriter! Så nu ska jag frossa i den och luta mig tillbaka i soffan..


Underbara älskade!


Nära dödenupplevelse!

I dag tog jag en löprunda.. Jag provade en ny runda.. Jag har länge sett att det finns elljusspår bakom Sätra och i dag sprang jag bort dit för att ta ett varv runt 5,5 km och sen hem igen.. Jag kutade på och när jag kommit ungefär halva sträckan (mitt ute i skogen) så kom jag på att de hade ju för tusan sett björn ute i sätra.. Jag började bli nervös och stängde av musiken.. Började höra en massa knak fårn skogen då saktade jag ner och gick utifall jag mötte en björn var jag ju tvungen att ha ork att springa ifrån den... Efter ett tag mötte jag en tjej som kom gående.. Då tyckte jag att det kändes lite lugnare.. MEn jag hade fortfarande ingen musik och kikade lite extra ut i skogen.. Äntligen kom jag fram så jag såg hustak mellan träden.. Och när jag springer där i godan ro och försöker se vad det är för tak jag ser hör jag hur det kommer något stort flåsandes och springandes genom skogen.. jag hinner bara tänka NEEEEEEjjjjj ska jag dö när jag är såhär nära hem ! Jag kastade mig från stigen och ner på marken och tänker att det är ingen idé att försöka springa ifrån den (björnen) det är bara att dö... OCh lika plötsligt som stånkandet/flåsandet kom lika snabbt var det borta igen ???? NU var jag verkligen som ett frågetecken.. Jag reste mig och började gå på stigen igen och 10 m längre bort kom det en travbana !!! Hahaha det var en häst som kom springandes ;) Absolut ingen björn.. Åh herregud vad jag skrattade åt mig själv.. Tänk om någon sett mig =) De hade fått sig ett gott skratt ;) Jag kom hem välbehållen.. 9 km blev det..

På em har vi vart på bvc på rådgivning fårn tandhygenisten! DEt var intressant och lärorikt.. Det mesta visste man ju redan.. Alva kommer absolut inte att få något som helst socker på väldigt länge! Så länge som det bara går ska jag hålla henne borta från godis/glass/kakor.. Tänderna borstar vi ju redan men jag fick rådet att ha henne liggandes när jag borstar ?? Hmmm det går ju knappt att ha henne liggandes när man ska byta blöjor längre.. Men jag ska göra ett försök ;)

Annars har vi inte gjort så mycket.. gungat.. Lekt på altanen.. ALva har ätit korv och makaroner helt själv =) det gick sådär.. Hon tyckte dte var så gott och hon mölade på så hon satte i halsen.. Fick dunka henne i ryggen så släppte det!

MAnge jobbar em vecka.. Det är den värsta! Dagarna blir skitlånga.. I morgon ska jag gymma sen vet jag inte vad vi hittar på...
Nej nu ska jag glida ner i soffan och mysa lite =)


Magiskt...

Borta bra men hemma bäst! Vilken helg vi har haft! Vet inte hur jag ska kunna berätta allt roligt och underbart som vi fått uppleva under två dagar!
Vi började fredagen med att lämna Alva hos mamma.. Det var jättejobbigt, ville bara vända och hämta med henne.. Meeen det gick ju inte men så småningom gick det över och det var skönt att längta efter henne.. Vi behövde verkligen en paus!
Vi åkte över Västerås och vidae mot Katrineholm för att sedan sluta i Gamleby, nästan vd Västervik! När vi kom frma efter 6 timmars bilfärd inklusive lunchstopp och kaffepaus, så mötte vi upp de blivande makarna i deras festlokal! Och så fint dem hade dukat! De hade gjort bröllopsprog. som innehöll en liten texta om VARJE gäst (ca 70 st) där kunde man läsa på lite vilka man hade bredvid sig till bords.. Om mig stod det "Sjuksköterska med snabbt löpsteg, gillar att åka hoj och äter gärna tacos med ett glas rosé" =) Efter att vi hämtat upp Anna och Lasse som kom 20 min före oss åkte vi och checkade in på campingen.. Den var superfin men stugarna var inte så mycket att hurra för! Men för 500 kr/natten var det helt okej..
Fredagkvällen spenderade vi hos Sanna och Tomas i deras 200 kvm stora villa med havsutsikt!!! Vi överraskade Sanna med massage, ost, kex och vin! Jag tror hon blev riktigt glad!
På Lördagen vart vi upphämtade med en buss som tog oss ut till Kasimirs borg även kallat slott! Där kom de inmarscherandes till filmmusiken från en clint eastwood film " den onde, den fule, den gode" Det var så grymt häftigt! Riktigt sög till i magn för det var så pampigt! Vigselförrättaren var riktigt rolig och lättsam.. Vigseln var över rätt snabbt och sdan tog bussen oss tillbaka till festlokalen! Där bjöds det på champange och snittar.. När väl brudparet kom tillbaka från lite fotografering vart det att sätta sig till bords. Förrätten var någon räktartar, helt okej.. Huvudrätten var fläskytterfile, viltsvin, potatisgratäng och grönsallad. Efterrätt småländsk ostkaka (såklart) Under måltiden hade vi en helt fantastisk toastmaster som höll låda.. Och det var jättemånga superfina skitrolig tal.. Bland annat tomas en barndomsvän höll ett tal där han rimmade på allt! Det var bäst! Tomas överraskade sanna med att sjunga Fred åkerströms "Jag ger dig min morgon" och då brast det för mig.. gud så jag bölade! Det var helt fantastiskt! Under middagen var det en trubadur som underhöll oss! Vi hade lite pinsamma frågor som både sanna och tomas fått svara på som självklart handlade om den andre och så läste vi det högt för alla! Vi fick skratta en hel del.. Speciellt när sanna beskrev hur tomas ville bli förförd! ;)
Under tomas svensexa fick han spela in en låt i studio "Dagny, kom hit och spill" Men i stället för Dagny blev det sanna då såklart.. Den här skivan tröck dom upp i 5 ex och så hade toastmastern auktion under middagen! De fick i hop nästan 3500 på 4 skivor!! EN kille betalade 100 kr bara för att slippa höra den en gång till ;) hihi..

Efter middag så blev det bröllopstårta, bröllopsvalsen och sen disco! De hade egen dj och så hade de öppen bar.. Allt var såååå välplanerat och organiserat! Påkostat! Dagen var helt underbart magisk..

JAg och MAnge tog det rätt lugnt, vi skulle ju köra hem tidigt i dag så för min del vart det bara 3 glas vin tror jag och vi gjorde kväller kl 2.. ANna, LAsse och några till höll ut till halv 5! Anna knackade på i morse halv 9 och då var hon fortfarande full! Galning... De skulle stanna en ntt till för i morgon åker de till Ullared och hsoppar..

Det var så roligt att komma hem och se ALva igen, gud vad jag hade saknat henne.. Jag ska aaaaldriiig mer vara borta i 2 dygn från henne.. I och för sig hade vi fullt upp, men det kändes ändå när jag äntligen fick se henne igen..

Nej nu ska jag packa upp det sista och slänga mig i soffan.. Här kommer lite bilder =)














Vårrus och spring i benen..

Yes i går gjorde vi det! Mammorna hette våran grupp.. Eftersom vi var mammagruppen som sprang! Jag var laddad och taggad och nervös som fan! Kände att jag hade lite press på mig eftersom jag ändå har sprungit en hel del.. Jag hade så görna velat springa på 5 min/km alltså hela loppet på 25 min.. Meeeen det var ju 6000 tjejer till som också ville ha en bra tid så det var trångt! Första minuten fick man ju typ gå fram för det var så tjockt... Sedan var det svårt att ligga på eftersom man fick hoppa kors och tvärs mellan sega stoppklossar... Såååå min tid slutade på 29 min.. I alla fall under 30 vilket var ett måste! Så jag är ganska nöjd.. Och med tanke på att jag slutat med kolhydrater så hade jag dåligt med energi också.. Men jag tyckte ändå att det gick bra.. Lite feg var jag kanske... Jag vågade inte ta i för mycket utifall jag inte skulle orka till slutet.. Och så ångrade jag att jag stannade vi söderbacken för vatten för då tappade jag farten direkt.. OCh sen missuppfattade jag mål jag trodde vi hade längre kvar så jag väntade med att spurta tills det var typ 50 min kvar Jag trodde vi hade minst 200 m kvar.. jaja.. Bättre tid nästa år! Picknicken efteråt var supergod och jättemysigt.. SYnd bara att det vart så kallt och regnet hängde ju i luften.. Mange och Alva stod bredvid och hejade in mig i mål =)

I dag trodde jag att jag skulle vara död men det var jag inte! Så på med löpardojjorna bara och så stack jag i vög till en brant backe vid golfen och sen körde jag backintervall.. Mitt bästa blev hela backen på 20 sek.. Jag tog den 5 gånger sen sprang jag intervaller runt i14.. Men då hade jag tuggummi i benen.. Så det ska bli skönt att vila dom i helgen.. men kanske kanske att skorna hänger med ändå och det kan bli en liten tur på Lördag morgon ;)

Efter löparturen hade jag farten uppe så då passade jag på att klippa gräsmattan, rensa jordgubbslandet och blomlanden, planterade blommor i en kruka, dammsög och tvättat två maskiner... Nu har jag precis vart och pantat burkar och handlat för i kväll ska vi grilla =) MMMM jag ska packa någonstanns snart också.. Men det blir nog inte så mycket att ta med.. Ska prova lite olika frisyrer till kvällen med.. Vart för övrigt supernöjd med håret.. Lite i mörkaste laget kanske.. Men det är ju sommar och då kommer det bli blekt... Nej nu ska jag passa på att få lite sol på mig medan Alva sover..

I dag ska det springas...

Onsdag i dag.. I går tisdag kom syster in och hängde med oss hela dagen.. Vi gjorde inte så mycket.. Bara hängde och pratade av oss.. Vi åkte till köpis och fikade, strosade i lite affärer... På em tog vi en promenad i boulognen och sedan gjorde vi laxsoppa.. Den är så sjukt god och så himla enkel! Koka lax i grädde, ha i en fiskbuljong och dill... Klart! Vill man kan man ha i potatis också, då kokar man den lite längre än laxen dårå.. PÅ kvällen deckade jag i soffan.. ALva är fortfarande i nån gnällfas.. Helst ska man bära henne hela dagarna, men det orkar jag inte!

I dag slog hon upp sina blågrå kl 6.. Hons ov alltså från 7 i går kväll till 6 i dag, det är helt okej! Provade med välling och bad till gud att hon skulle somna om.. 10 min sen var det kört, bara att kliva upp.. Men okej då så länge jag får sova hela nätterna.. Men jag skulle hellre sova till 7.. AJa det kommer nog.. Men när vi kommer upp kl 6 är hon ju sååå trött, jag fattar inte varför hon inte sover vidare bara.. Mange har precis tagit ut henne på en promenad nu.. Själv ska jag dyka in i duschen för att sedan trampa ner på stan och sätta mig i frisörstolen i minst 2 timmar ! Gud så underbart.. Toppa mig och färga utväxt.. Mmmm.. efter det ska jag träffa Sabina och luncha.. De kom hem från Zakynthos i går, så spännande att få höra vad de tyckte om min favoritö =)

Senare i kväll ska det springas vårrus! GUd så taggad jag är.. Det ska bli skitkul! Är fortfarade öm i benen efter massagen, men det skiter jag i.. På med liniment bara sen köööör vi! Jag är så laddad så jag siktar på 25 min faktiskt!

I morgon packar vi och på fredag drar vi! Minitripp till småland.. och bröllop!

 Inspiratiosbild! Det här var 2007? När vi sprang stockholm Halvmaraton!

Systeryster på besök

Huset vi kikade på i går var superfint! Men det var för mycket kvar att göra för det priset.. Betalar man 2,5 miljon för ett hus vill man inte ställa sig och fixa grejjer som nya fönster, bättra på garaget, dra in vatten i garaget, bygga en redskapsbod etc etc.. Samt att det var alldeles för lite förvaring ! Nej så vi pratade lite i går och nu är vi inne på att bygga ut här hemma i stället.. ALtanen som vi knappt använder ändå ska vi riva och så gör vi en utbyggnad där så får vi vardagsrum och matsalsrum... Och så ska vi göra klart det sista i källaren sen ska vi isolera och kakla, klinkra i och göra nytt i tvättstugan och dra in ett bubbelkar.. Det kommer bli så bra! Men dte blir nog inte förrän nästa sommar..

I dag har jag och ALva vart uppe i hemlingby och gått 6 km.. Vi såg björnbajs.. Det var en gubbe som sa att det var det i alla fall, annars hade jag nog inte ens reflekterat över den stora klumpen som låg nästan mitt i spåret.. SÅ tankspridd som en annan är..

Syster kommer i em =) Undra vad vi ska hitta på? Mange är sugen på mjukglass, så det blir nog en fika någonstanns i alla fall.. Annars äre uppladdning bara inför morgondagens vårrus =) Först ska jag avnjuta några timmar hos frissa direkt på morgonen.. SÅåå skönt att bli ompysslad... Sen på torsdag ska det packas och på fredag draaaar vi!

Fina fina Sanna som ska GIFTA sig på lördag =)


 Här är vi på Pink 2009 (här var jag för övrigt gravid utan att veta om det än =))



En dålig rysare..

Insidious som jag har rekomenderat en massa inne på facebook, nu får man skämmas! För fy vilken dålig film! Halvskaplig i början och visst blev man rädd, men mot slutet spårade den totalt! Slutet var ju såååå väntat men rätt skoj ändå! Ja vi var inte ett dugg rädda efteråt.. Och det var väl för väl.. Mange bönade och bad om att vi skulle stänga av efter 10 min, han stod i köket och kikade in på tv:n för han var så rädd.. Han vägade inte sitta i soffan ens.. Flög upp och skrek som en tjej hela tiden så jag bad honom gå därifrån.. mEN till och med han tyckte den var löjlig..

I dag har jag vart och fått mina vader masserade igen.. Gud så skönt det är.. Förstår inte hur det kan göra så in i helvete ont! Jag undrar just hur resten av kroppen skulle kännas då jag aldrig tagit massage förut typ i hela mitt liv.. En gång på ryggen... Ja det är nåt jag skulle vilja unna mig, det blir när jag börjat jobba igen och har lite bättre ekonomi.. NU håller jag båda mina tummar att värken i benen ska vara borta tills på onsdag.. Jag ska vila i dag och i morgon för att satsa som fan på onsdag, jag är riktigt taggad till vårruset! 5 km lätt som en plätt.. Mitt mål är 25 min absolut under 30... Dt ska bli superskoj!

I dag skulle Mange ut i skogen och fälla träd men de ställde in det då regnet öser ner.. Glad för det är jag för då kunde jag smita i väg och träna lite.. Mitt nya proteinpulver är så jäkla gott så jag smiter i väg och tränar när som helst bara för att få njuta av det efteråt ;) Har hunnit med en hel del och det är bara lunch ännu.. Tvättat två maskiner.. Arbetet är klaaaart! Ska bara skicka i väg det.. Och så ska jag packa inför minisemestern till småland i helgen =) Åh jag har knappt hunnit med å känna efter, det ska bli så himla kul att komma i väg.. Och få rå om varann också.. Utan barn =/ Det känns lite tungt, men jag vet att det behövs..

Nuså

I dag är det SÖndag ! En sån där dag när jag är sur och har ångest över det mesta.. Varför är det så med söndagar? Förr var det för att man vart för full.. Nu är det andra saker.. I dag fick jag ett raseriutbrott för att vi inte städar.. Men jag städar ju inte själv heller? Så varför sura på stackars MAnge? Eller jo jag städar.. damsuger, städar toaletten, torkar golv 1 gång i veckan.. Men nu menar jag grovstäda! Typ rensa garderober, slänga saker.. Dammtorka överallt, torka lister, dörrkarmar, dörrhandtag... Sådan typ av städning! Nu menar jag inte att man behöver göra det var och varannan dag heller.. Men typ.. 1 gång om året MINST! Det tycker inte MAnge.. Han tycker jag är dryg.. Men förstår du själv hur äckligt det är med dörrhandtag... Förstår du hur många miljarders triljarders baskelusker det sitter där.. Jaja.. Jag svirade om och dammtorkade vardagsrummet, hallen, sovrummet, garderoben och ALvas rum.. Köket städar man ju ändå rätt ofta.. Skitsamma föstår inte varför jag skriver om det.. Jo ångest var det ju! Jag får ångest över att inte hinna med å rensa rabatterna, rensa ogräset i garageuppfarten.. Tvätta fönster, plantera blommor. Jag har två påsar blommor som stått på altanen i över 1 vecka nu som väntar på att hamna i krukor.. Varför händer ingenting för??? Jag har fullt upp med Alva hela tiden men ändå tycker jag ju inte att vi göra speciellt mycket.. Och vad gjorde vi tidigare? När hon låg stilla där man la henne?? Nu äre ju jaga från morgon till kväll.. Fan hon är inte still en sekund alltså! Det är ju roligt såklart! Men mysstunderna är ju såååå borta!

Aja.. vi har haft en supermysig helg.. I fredags var det såklart tacos och talang.. SOmnade till rysaren som vi skulle se.. Insidious! SKa se den i kväll i stället.. PÅ lördagen körde jag gym, så grymt skönt! Var och handlade på proteinbutiken.. Ett nytt vassleprotein med mintchockladsmak! Så himla god.. SÅ nu behöer jag aldrig mer köpa smågodis, nu kan jag varva mina snabba/långsamma protein i stället.. Mintchocklad med cookies and cream, den smakar som kola! JAg föstår inte hur ett protein kan vara så gott.. JAg har ju ändå provat en hel del protein genom åren.. Men de här slår allt! PÅ kvällen var vi bjuda ut til Tomas i Hagaström.. Där bjöd han på toast skagen, supergod.. Sedan hade han grillat lax och haj? Laxen var suverän den smällte i munnen, hajen smakade just ingenting.. Till det hade han potatismos med ost i och en grönsallad.. Allt var kanongott! Till efterrätt hade jag gjort ananaspaj.. Den gick inte av för hackor den heller ;) Under kvällen spelade vi kinnect, vi boxades, bowlade och spelade volleyball! Jätteskoj! ALva somnade fint i vagnen.. Sen vart det eurovisionmello och då somnade jag. Jag hörde Saade sen sov jag som ett barn i Manges knä.. Vi åkte hem lagomt till omröstningen.. SÅ den satt vi i köket här hemma och tittade på.. MAnge skrek och var alldeles upprörd.. Över en musiktävling??? Synd att han inte vann, det hade vart skoj!

I dag har jag vart ute på en löptur.. 9 km blev det.. Nöjd.. Men jag har så ont i benen.. Har bokat in en massage igen på Onsdag, hoppas det släpper helt och hållet då! Det gör ju betydligt mycket mindre ont än förut men det är heller inte helt bra! Sen vart det som sagt städning..
I morgon Måndag ska mange ut i skogen med STefan K och hämta hem ved som vi ska få.. JAg och ALva ska gå på öppna förskolan och på em ska vi kika på ett nytt hus =)


Hon säger mamma!

ALva har ju under flera veckor sagt "mammamamamamamama... mammamamamam" typ.. Men i dag sa hon det! "MAMMA" flera gånger =) SÅ himla roligt, och jag har det på video! Sen om hon är medveten att hon säger just mamma eller om hon bara härmar det jag säger vet jag inte och det skter jag i! JAg är lycklig!

I dag har vi haft en bra dag hittills, trots fredag den 13:e ;) Jag är inte skrockfull över huvudet taget men det är en rolig dag! I kväll ska vi se en rysare dagen till ära.. inte för att jag vet varför man måste ära just den här dagen med en rysare men i alla fall vi ska se den nya rysaren som går på bio.. Insidious eller vad den nu heter.. SPännande! Jag älskar sådana typer av rysare.. Handlar om ett litet barn som hamnar i koma och då börjar det hända läskiga saker.. woohoooo....

Jaja jag och ALva tog en runda på stan i morse.. Det var skoj.. på 30 min brände jag 1000 kr på stadium sen gick vi hem =) Jag köpte ett par vita skor, ett par marinblå shorts, en vit/blå randig oversize tischa, en marinblå bikini med vita prickar och volang på, nya träningsbyxor och ett nike träningslinne.. Rätt mycket jag fick för 1000 kr.. Jag vet inte varför men jag gillar marinblått och det här marintemat som är just nu.. Och nya träningskläder behövs då och då.. DÅ får man en nytändning för träningen.. SOm i dag tex när Mange kommer hem då ska jag upp och köra på gymmet är så sjukt taggad! En löprunda som uppvärmning och sen ska det lyftas tungt!
I kväll blir det tacos i vanlig ordning.. Känns som flera veckor sedan nu.. Det är alltid tacos på fredagar här hemma!
Nej nu ska jag ladda upp inför träningseftermiddagen!

Torsdag

I går hade vi en skaplig dag, verkar som den hemska fasen börjar lida mot sitt slut.. Vi hade sotarmurre här, jag lyckades skriva lite på mitt arbete.. Fick spontanbesök av Pillan från jobbet =) Mycket trevligt.. På em tog vi en pomenad med Malin och Milo.. PÅ kvällen lagade jag torsk med äggsås och som hon käkade! Det var jättekul, eftersom hon brukar föredra de där hemska matburkarna.. Men nuså blir det torsk med äggsås i flera dagar framöver ;) Efter maten tog jag och en utav mammorna från gruppen en springtur.. Vi joggade runt i boulognen fick i hop 4,6 km på 30 min.. MItt mål är ju vårruset under 30 min helst 25, men det blir nog kanske lite å ta i... Vi får se helt enkelt! Nästa onsdag smäller det!

Och nästa onsdag på morgonen ska jag till frissan också.. ÄNTLIGEN! GUd för en sån utväxt jag har... Den hr gången blir det nog bara slignor med några mörka i.. Trött på helblekt, utväxten blir så tydlig då...

I dag har vi inga planer.. jag funderar på att åka till valbo och kika på en ny bikini.. Jag har ju tyvärr inget innehåll kvar att fylla upp de gamla med =/ Mange blir hela dagen ute i forsbacka... SÅ vi får se.. Hoppas hinna med lite träning sen bara...


Tisdag

Dagarna går alldeles för fort nu.. BRomsen var är den? Jag vet inte om det är för inlämningen av arbetet i nästa vecka eller om det bara är för det helt underbara vädret?
I dag har v inte gjort så mycket.. Vart och storhandlat på ica, sovit fm (alva sov jag pluggade) lunchat, vart ut till storsjön med bullar, promenerat på stan, köpt solskyddsfaktor, åkt bil, köpt glass, haft besök av Jessica, pluggat, ätit middag och nu sitter jag vid datorn igen.. Efter att ha badat och nattat Alva.. Jag får bara inte till det! SItter med mina reflektioner, men det kommer inte ut någonting från min halvdöda hjärna.. All energi går ju åt mitt underbara lilla barn just nu som befinner sig i en utvecklingsfas.. Minns inte vilken men den vid 36 veckor.. Hon har dte så jobbigt lilla pruttan... Sover kasst, äter inte som hon ska och bara gråter.. Hoppas den är över snart.. Är det inte tänder så är det en utvecklingsfas =/

Mange är ju i forsbakca/storsjön och hjälper Mattias bygga på stugan, det blir jätefint.. de har rivit ut golv och all inredning i barnrummet.. SÅ nu har de reglat upp för nytt golv och nya väggar.. Blir så bra så.. Ni får ursäkta om det sker viss upprepning bland mina inlägg.. Men det är så det är att ha mist halva hjärnan..

I morgon kommer sotarmurre, då måste jag hålla mig hemma.. PÅ em ska vi promenera med Malin och Milo och så SKA mitt arbete bli klart.. till helgen åker vi förmodligen till sthlm och gör grönan till en heldag.. Men NU ska jag sjunka ner  i soffan till desperata husfruar!

Måndag igen...

Det är bara måndag och fredag.. Vart tar resten av veckan vägen?
I går hade vi myspys i boulognen.. Jag och Mange och Alva hade picknick.. Mange gjorde en supergod kycklingsallad.. Vi var inte ensamma om att ha picknick, det var folk på varenda fläck! Supermys..

Gjorde ett besök på gymmet också, så i dag har jag härlig träningsvärk.. Har kört mycket uthållighet senaste månaderna men nu växlade jag och körde jättetungt och jag kunde dubbla mina vikter på nästan varenda övning, jättekul! Det gäller ju att variera sig om man ska ha resultat!

I dag har jag vart hos tandläkaren, lagat en fyllning som har spruckit.. Och senare ska jag träffa upp mammagruppen i boulognen för ännu mera picknick ;) Mange är och hjälper sin bästa kompis och bygger på hans stuga men i em när han kommer hem ska jag få lite egen plugg-tid.. Det där arbetet måste bli klart nu, inlämning om en vecka!
Men nu först ska vi tvätta lite och fixa här hemma..


Galen galakväll

Ursäkta att jag aldrig berättade om kvällen i går men det beror på att jag var så himla seg!
Men här kommer det:
I fredags hade vi 10 års jubileum för PCI lab i Gävle.. Det vara tema: gala/galet... Jag körde på gala när man äntligen får chansen ;) jag hade min nya klänning som jag ska ha på sannas bröllop svarta strumpbyxor svarta stövletter, svart fjäderboa och svarta långa sidenhandskar... Alla var så himla fina och uppklädda.. Och vi var nog närmare 70 pers på middagen som hölls i soldathemmet.. Två pci doktorer höll tal och berättade om när vi började med pci här i gävle.. Middagen var hur god som helst helt fantastisk mat.. fetaostsallad, räksallad massa olika röror och lax, kyckling huuuur mycket gott som helst.. Rött och vitt vin till maten och till efterrätt serverades det hallonmousse med kaffe... Självklart tog Dr. Blomgren till mikronfonen och drog av syster jane som numera är en klassiker på våra hjärtfester! Efter middag och diverse tal blev det dans.. Disco med egen dj jag dansade så vaderna värkte, de är ju inte van att trippa runt i högklackat varje dag.. Men småbarnsförälder som man är vart det tidig kväller, var nog hemma före 12 tror jag.. Alva sov hos mamma eftersom pappa M jobbade natt.. Så min sovmorgon började med att jag vaknade kl 6 av teletubbies eftersom jag hade somnat med tv:n på =/ men lyckades somna om och vaknade halv 9 sen låg jag kvar i sängen till närmare halv 12 =) Såååå underbart!

När mange vaknade tog vi en tur på motorcykeln och på em kom älskade ungen hem =) Eftersom M skulle göra sista skiftet i går 12 timmars dessutom vart vi ensamma från kl 17, då tog vi en tur med vagnen ner på stan och kikade på raggarbilar...

I morse fick jag sovmorgon också... hihi helt underbart halv 8 gick jag in och väckte Alva =) Vi kan ju inte sova bort hela dagen.. Halv 8 är lagomt.. Sen har vi haft frukost och vart ute på en springtur med vagnen.. Alva somnade så gott i den så jag tog 1,5 varv runt Boulognen.. Det var sååå underbart väder och löpningen gick fantastiskt bra! Det går ju inte att ligga på så mycket när jag har vagnen med mig så lättáre jogg blir det ju.. Nu sitter vi på altanen och slappar lite.. Alva pillar med mina solcellslampor och jag försöker hitta motivation til att skriva på mitt ICD arbete =/ Snart vaknade Mange jag funderar på en picknick i boulognen till em...

Lite nya bilder


Underbara älskade!





Tur man är liten och får plats i handfatet


Eller diskhon ;)






Tack för att du finns...

Min underbara Alva! För 9 månader sedan fick mitt liv en mening! Herregud så man kan älska en sån liten person!

I går hade vi mys med syster/moster/gudmor.. Vi strosade runt på stan, lunchade och sedan hjälpte jag henne att färga håret.. På em var vi till Ockelbo och grattade Manges syster som fyllde år och kom hem från sjukhuset!

PÅ kvällen tog jag en löprunda och jag blev riktigt nöjd! Gick lite halvsegt men fick i hop 8,7 km på 50 minuter i blandad fartlek!

I dag är det gala som gäller! PCI labbet har funnits i 10 år.. Det blir mycket folk och det ska bli himla kul! Jag känner mig inte riktigt på topp men det kommer kanske under dagen.. Jag är rätt nöjd med min outfit! Det blir klänningen som jag ska ha på sannas bröllop och så blir det blommiga strumpbyxor, svarta stövletter och självklart en svart fjäderboa med svarta långa sidenhandskar! Det är väl gala ? Alva ska sova hos mormor eftersom pappan jobbar natt... Och jag ska ha sooooovmoooorgooooon !!! Awoohoo!

Men först ska vi fira 9 månadersdagen med en lite tupplur ;)


Kallt ute kallt inne

Ja fy fan.. vart tog sommarvädret vägen? I går morse när vi klev upp halv 6 hade vi 13 grader i köket.. Det var i å för sig kallare ute ca 1,5 minus.. Men ändå.. 13 grader i köket??? Ska det vara så frågade jag MAnge.. Då suckade han och sa att ja jag lär väl slå på värmen igen då.. Han är så snål! Men sen har vi ju fjärrvärme och det är fan riktigt dyrt! Jaja vi får elda upp de sista vedpinnarna i stället för på fredag kommer sommarevärmen tillbaka!!!!

I går gjorde vi inte mycket.. var ner en sväng på stan och mötte anna och lasse jag och alva lunchade på flanör.. När pappa M vaknade tog vi alla 3 en springtur i hemlingby runt 6 km slingan.. Sen var vi bara hemma..

I dag ska vi på fruktsallad kl 2 hos en mamma ur mammagruppen.. Var längesen vi sågs nu, ska bli skoj! Och så ska jag försöka göra klart mitt fördjupningsarbete om ICD.. Det är fan inte lätt! Men det är bara det kvar nu..

Fick tillbaka tentan förresten i går.. Jag fick betyget B !!! Så himla nöjd vart jag.. 48 poäng av 54 möjliga.. När jag bläddrade i den såg jag flera slarvfel som jag gjort och ett och annat missförstånd =/ Synd annars kanske man hade kunnat få ett A.. Men jag är sååå nöjd med  mitt B också ;)

Alva pruttan har ont i tänderna, det märks på nätterna.. Inte lika mycket på dagarna.. Men det verkar övergående.. Men varför ska hon envisas med att kliva upp halv 6?? Vad hände med att sova till 7? Aja.. nej nu lär vi väl hoppa ur pyjamaserna här.. Och jag min onepiece, men den är sjukt skön!


Hammarby

I dag har vi vart och besökt Maria och bäbismagen i hammarby.. Och vilket hus! Gud så vackert det var.. Gammalt hus med lada och stoooor tomt med utsikt över hästhagen och vattnet! Jag skulle vara avundsjuk om det inte vore för att det spökar där! Hon har så många spökhistorier Maria.. Men eftersom det är hennes drömhus så vägrar hon flytta.. Gubben som byggt huset är ofta och besöker dom och han är inte trevlig!
Marias syster var också där och deras två små tjejer... De bjöd på lunch och supergod kladdkaka! Jättetrevligt! Maria pluggade med oss men hoppade av i början på kursen... Det var jätteskoj att se henne igen.. HOn gick introduktion med mig när hon började sen gick jag hem på havandeskapspenning! Hon är supergullig!

ALva har det jobbigt med tänderna.. I natt vaknade hon med ett gallskrik, näst intill otröstlig! Det gick inte att få henne att somna om inte ens med välling.. Och så har det ju aldrig vart förut.. Trött var jag eftersom jag preciiis hade somnat vid 23:30.. Men det var bara att acceptera ta några djupa andetag och inse att vi blir nog vakna ett tag.. Stackarn gned sig i munnen och grinade!  hon fick alvedon och till slut somnade hon i min famn i min säng.. Har ju heller aldrig hänt förut.. 1,5 timme var vi vakna.. Jag vågade inte lägga henne i sin egena säng så hon fick ligga med mig, supermys! Men nog gillar jag att kunna vända på mig och sträcka ut mig ordentligt allt.. Men eftersom det inte händer så ofta (typ aldrig) så var det rätt mysigt... Det kändes som om vi precis hade somnat när KATTjäveln satte i gång och skrika kl 4 då var han nödig tror jag för han skrek i 10 min och jag vet inte hur många gånger jag ströp den jäveln i mina tankar.. Till slut gav han upp och gick på lådan.. Som tur var sov hon vidare.. Till kl 5 då fick hon välling och så la jag henne i sin egna säng och så sov hon till halv 7... Jag har vart sååå trött i dag men det gör ingenting! Hon har vart på lite bättre humör på dagen, har ju bra bitringar och sådana där som man kan kyla ner.. Men nu på kvällen var hon ledsen igen.. Fick alvedon och somnade direkt vid vällingen.. Hoppas hon sover bättre i natt...

Själv tog jag mig ut på en löptur för att koppla av lite.. det vart 8,5 km på 50 min.. Rätt nöjd.. SKönt var det! Nu sitter jag och har ångest över att jag inte sätter fart med fördjupningsarbetet men jag orkar fan inte! Tänkte ta torsdag som hldag till det.. Då får Mange ha hand om ALva så fort han vaknat efter nattskiftet!

Nej nu ska jag glida ner i soffan och slappa lite.. Känns som om det blir tidig kväller i alla fall...

Välkommen Maj!

Jahapp då var det Maj månad! Alva blir 9 månader nästa fredag.. Vart tar tiden vägen? Vart är min lilla bäbis? Snart stora tjej som om 6 månader ska börja på dagis! Mamma ska börja jobba =/ Jag vill vara hemma med liten Alva resten av mitt liv... Hon kan bli högst 5 år sen kan vi börja om från nyfödd =) Fy för fjortis som ska skrika att hon hatar mig och sånt...´Nej hemska tanke det lämnar vi!

I går var det sista april.. Det firade vi hemma hos oss med hela huset fullt av gäster! Vi var 14 vuxna och typ 10 ungar.. HUuuur mysigt som helst! Jag älskar det! Kanske att vi vart lite för många, just det här å hinna räcka till åt alla, hinna prata med alla och se till att alla har det bra.. Och för att inte tala om plats för alla.. vi hade ju planerat att vara ute hela kvällen och grilla och duka ute men det gick ju inte med de ishavsvindar som blåste... Så vu bar in alla bord och dukade inne i stället.. det gick det med! Tur vi har stor hall för där fick de stora barnen sitta och så satt vi vuxna och alla små barn i köket och några i vardagsrummet.. Vi hade nog alla åldrar med på barn.. från Alva 9 månader till Anton 11 år och allt där emellan! Jätteroligt!
Vi grillade och åt gott och efter det bjöd vi på glass med kolasås sedan var vi några tappra som gav oss ut och kastade lite kubb... Mange slängde i ved i grillen så vi kunde stå där och värma oss.. Vi har ju en hemmagjord grill som ser ut som en önskebrunn med tak och grejjer så där stod vi och tryckte... Barnen hoppade på studsmatta!
Det var för kallt för att ta sig till kasen, annars hade vi tänkt gå ner till Boulognen vid högskolan för där har dom en JÄTTEkase.. men som sagt och lilla ALva sov så skönt i sängen så jag ville inte rycka upp henne... De flesta avlägsnade sig vid 8 - halv 9 med de minsta barnen och till slut blev det bara vi och Micke och Natalie som var barnlediga kvar.. De åkte hem vid 23 då hade vi tagit nåt glas vin ihop.. Supermys!

I dag gjorde ALva morgon halv 6, vet inte varför hon ska upp så tidigt.. Nu kan vi nog inte skylla på tänderna längre för de har ju spruckit igenom.. Utvecklingsfas kanske? Jag tror det ska komma en sådan nu.. MÅste kolla i boken...
Vi har hunnit med en promenad runt sätra och stannade på smultronvägen och drack kaffe... NYss lunchat och nu är pappa M nere och tränar.. Vis ka ytterliggare en promenad snart så pruttan får sova...

I morgon ska vi några jobbarkompisar åka hem till Maria och hälsa på i G. Hammarby hon är hemma med havandeskapspenning nu innan lillan nr 2 kommer ´=) ska bli jätteroligt att få se deras hus.. Annars är veckan rätt lugn.. Blir att göra ett ryck med sista skoluppgiften bara sen så! Veckan som var har jag haft lite vila med läöpningen också.. Blev bara en tur, jag har ju ont i benen till och från.. Muskelfästena tror jag! Kanske man skulle ta ytterliggare en massage? Och ska köra lite gym också..
Annars ser jag fram emot maj, det blir bröllop i slutet och ta fram och damma av motorcykeln!

RSS 2.0