Vilket väder vi har..

Gud så underbart väder, hoppas det här håller i sig nu.. Jag har 3 skift kvar att jobba bara.. I natt och sen tors em och fre fm sen så.. Ledig till september!

I går hade vi måndag.. Vi gjorde inte mycket.. Var ute och sprang och tog en vända på stan.. Köpte en rosa adidas-overall till alva eller svart var den med rosa ränder.. Supersöt, kommer ´vara perfekt till hösten och dagis ;) På kvällen var jag och Sara på bio och såg bad teatcher, himla rolig film! Gud så vi skrattade..

I dag har jag hunnit vart en vända på gymmet.. Målat klart mina jabelrondeller som jag har ställt ute på altanen med blommor på, jättefint blev det! Och sen har jag klippt gräset med veronica maggio i lurarna och nu sitter jag på toalettstolen och tittar när alva badar i badkaret.. Vi blev tvungen till det efter lunchen.. Alva åt blodpudding.. med hela kroppen om vi säger så.. Det gör hon ofta nu för tiden äter med hela kroppen alltså.. Gud så det ska kladdas! Jag tror hon gör det medvetet så att hon ska få bada sen för det är det bästa hon vet ;)

I em ska vi på picknick i boulognen med arbetskollegor.. Jätteskoj ska det bli.. Så fort sabina vaknar efter sitt nattskift ska vi ut på stan och beställa med en sallad från waynes.. Och´i natt ska jag jobba som sagt.. Mange håller på ute i boden, bygger nytt golv.. det andra brakade in.. Det blir så fint så.. ordning och reda blire när det blir klart.. påstår han ;)

Nu har vi bokat.. V 29 lånar vi husvagn och drar till gräsö, vad mysigt det ska bli! Och roligt.. Hoppas vi tycker det är skoj med husvagn, sådana fall kan det bli en sådan till nästa år.. Och sthlm V 30 med Tomas och Oliver.. Sommaren kommer svischa förbi och vips så äre höst och så ska man börja jobba =) Det gör inget, ser fram emot det med..

Nej nu har vi badat klart..

Midsommarhelg

Ja då var det söndag.. Helgen har vart helt fantastisk!
Jag började fredagen med att sova ut några timmar efter nattjobbet.. När jag vaknade runt lucnh åkte vi ut till Mattias och Carros stuga vid storsjön.. Där blev vi bjudna på sillunch och jordgubbstårta.. Runt kl 3 gick vi över skogen ca 10 min och kom ut vid Brunnsvik där reste de midsommarstången och dansade med alla barnen och sedan blev det 5-kamp.. När kalasadet var slut där gick vi tillbaka till stugan och tände på grillen.. Vi blev bjudna på supergott grillkött med massa olika sallader till.. Jag gillade jordgubb/melon/parmaskinka-salladen bäst.. Gud för ett kalas det blev.. Och glass till efterrätt.. Alva var på bra humör hela dagen och vi stannade till 20:30 ungefär, helt okej midsommarafton.. M skulle jobba 12 timmars därav den tidiga kvällen.. Kvällen var underbar, deras stuga har ett sådant toppläge.. Ensam stuga med sjötomt.. Från altanen är det typ 15 m till vattnet.. Vädret var super, varmt och skönt i solen blåste lite men det gick över och kvällen var super!

I lördags var jag och ALva hem till mamma och pappa.. Vi åkte hem till moster och hälsade på jag var så nyfiken på deras nya fina kök sedan åt vi gott och hade det bra.. Jag och mamma tog en springrunda.. Och så anmälde vi oss till tjejmilen =) Skoj! Jag planerar att springa på 50 min, så det är bara att börja träna!

I dag har jag och Alva vart hemma och grejjat.. Handlat mat, städat, tvättat och vart i köpis.. Men det var så grymt mycket folk överallt! Helt sjukt.. Värre än julrean ta mig fan! Tog en snabbis på ikea och köpte lite nödvändiga grejjer och sen sprang jag genom köpis.. Hittade en vanliga blå-vit-randog kofta på rean.. 100 kr på HM helt okej.. Men jag skulle haft nåt nytt fint till 40 års kalaset som vi ska ¨på nu på lördag! Får ge mig ut i vecan och leta..

Nu jobbar jag 3 skift till.. Sen har vi långledigt! 5 september börjar jag jobba igen.. Ska göra 4 skift i augusti också men sen så.. Underbart! Jag är sååå nöjd med min ledighet, ser fram emot att börja jobba.. Ska ringa kommun nu i veckan och höra mig för om Alvas dagisplats också, håller tummarna på att det blir här nere på klintbergsgården!

Här kommer lite nya bilder från kameran..














Glad midsommar!

Sitter här i natten igen, nu är det midsommarafton och jag sitter på jobbet och tjänar pengar! När jag vaknar i dag ska vi till Matte och Carros stuga vid storsjön och fira =) Det blir mysigt.. Jag har ingen aning om vad jag ska ha för kläder, det bestämmer jag i morgon.. Men det blir nog en hel del varma kläder också! Mange skulle plocka blommor så jag kan göra en midsommarkrans till Alva =) I dag har vi inte gjort så mycket.. Vart till sandviken och hämtat Manges hoj och mera ved.. Jag tog mig en springtur inomhus eftersom det regnade så hemskt.. Jag hade bestämt mig för en mil och det blev det på löpbandet då 59 min tog det.. Fy fan så drygt det var att nöta, man kommer ju ingen vart! Hatar att springa på löpband, men jag fick ju min springtur i alla fall ;)

I helgen ska jag åka hem till Hofors, M jobbar 12 timmars och det var längesen jag träffade mamma nu... Jag ska baka en supergod efterrätt som jag hittat recept på..

Nej nu ska jag göra rätt för min storhelgsersättning ;) Ha en mysig midsommarafton!

Mitt i natten..

Ja då sitter jag här igen.. Mitt i natten på jobbet.. Förra natten jag jobbade gick riktigt bra.. Var pigg hela natten somnade gott hemma efter att jag myst lite med världens underbaraste bäbis! Vaknade kl 12 superpigg och kunde inte somna om trots att jag försökte i säkert 30 min... 4,5 timmes sömn är ju lite lite.. Men det gick inte så jag tog på mig springskorna i stället och körde fartlek runt boulognen.. Joggade 30 sek, sprang allt vad jag hade i 30 sek så höll jag på i 15 min, joggade resten.. Jag ska anmäla mig till tjejmilen nu och tänker satsa på en bra tid.. Var mer sugen på att springa sthlm halvmaraton men insåg att jag ska jobba långhelg då och jag orkar inte byta det nu.. Får ta det nästa år i stället..

Efter springturen kom M och underbara A hem vi tog en promenad i boulognen och drack kaffe på boulognercafeet.. Sedan var jag och A ute i trädgården och fixade lite innan det var dags för middag och nattning..

Har inte kunna sova någe mera under kvällen så det ska bli spännande att se vart den här natten slutar.. Trött är bara förnamnet nu.. I morgon hoppas jag kunna sova lite längre.. M skulle åka på tippen igen och när jag vaknar ska vi åka till sandviken och lämna in M:s hoj på service och hämta hem lite ved.. I morgon kväll ska vi grilla med Sara och Jonas! Fullspäckat!

Nattugglar...

Mitt i natten är det.. Jag är vaken för att jag sitter på jobbet.. Än så länge går det bra.. Lite trött är jag men bara för att det är så lite att göra.. Har redan gjort mina sysslor så nu äre bara att vänta ut..

I dag har jag och ALva vart ute på promenad med Sabina och så har vi druckit kaffe på Stora wall i Boulognen.. Supermys! Annars har vi inte gjort så mycket.. Mest bara tagit det lugnt.. Jag längtar efter henne nu.. Längtar tills i morgon när jag vaknar och får träffa henne =) Undrar vad vi ska hitta på då... Jag ska ut på en löptur i alla fall..

Åh vad jag önskar att jag kunde kila hem och titta på henne när hon sover nu.. det är det bästa jag vet.. Vet inte huuur många kort jag har på henne när hon sover.. Det ser så fridfullt ut.. Vaknar jag på nätterna går jag ofta in och tittar på henne när hon sover.. Gullungen min!

Nej nu ska jag göra nåt här så tiden går lite fortare..

Effektiv..

Söndag idag.. Jag har jobbat fre och lör och ska ut och jobba i em.. Gårdagen hände det inte ås mycket.. På jobbet var det lugnt.. Vi var väldigt många i personalen så vi slogs om arbetsuppgifterna kan man säga.. Dagen gik långsamt och jag längtade sååå mycket efter min Alva.. Väl hemma var vi och handlade lite på city gross och så gjorde vi tacos på kvällen.. Det blev inte många knop, trots seg dag på jobbet var jag helt slut! Somnade halv 10.. Men det var skönt för jag var riktigt utvilad i dag när ALva ville kliva upp halv 7 ! På morgonen har vi myst lite hon och jag, käkat frukost i lugn och ro.. Sedan tog vi en joggingrunda.. Alva i joggvagnen och jag bakom.. Vi joggade bort till i14 och jag körde lite backintervall.. Den backen är riktigt bra att träna i.. Först körde jag 5 lugna intervaller upp och ner för hela backen sedan gick vi till mitten av backen och så spurtade jag uppför 5 gånger och sedan tog jag hela backen igen 5 gånger.. Så 15 st intervaller med lagomt tempo/spurt/jogg... ALva satt i vagnen och hejade på! Var ute i 45 min totalt.. På vägen hem somnade hon i vagnen så väl hemma tog jag tag i fönstertvätt på övervåningen.. Vet inte varför jag har dragit ut på det så länge.. Jag tror det har med finvädret att göra som vi hade  slutet på Maj början på Juni.. Men nuså är det gjort och nya fina gardiner sitter uppe.. Inte en dag för sent.. Men vem bryr sig? Nästa år ska jag köpa fönstertvätt, för det är fan det tråkigaste som finns.. Mina arbetskamrater sa att det inte alls är dyrt så så får det bli! Våra småfönster på övervåningen är helt sjukt att komma åt.. Mange har fått satt ihop en jättelång stege och tar dom från utsidan.. Jag vet inte riktigt vad han tänkte med när han satte in dom fönstrena ?

Jag tänkte jag skulle ta en runda på gymmet innan jobbet också.. Vi får se om det hinns med..
Veckan som kommer händer det heller inte ås mycket.. Ska jobba 3 nätter och midsommaraftonen kommer vi troligtvis att spendera ute i Bovik vid Matte och Carros stuga..

Sitter och planerar en tripp till Sthlm, hittade et supermysigt vandrarhem i Gamla stan som vi funderar på att boka 2 nätter och göra stan lite.. Ta vaxholmsbåten och bara mysa.. Strosa runt och bara vara i 3 dagar.. Skulle vara skönt.. Det blir efter min jobbperiod.. Bara 2 veckor kvar nu.. eller 7 skift om man vill se det så.. Sedan ledig i 2 månader till innan det börjar på allvar! Men det sre jag bara fram emot..

Nu går det undan...

Gud så fort dagarna går nu alltså.. Jag bläddrar i almenackan och märker att det är fan nåt varenda vecka ända fram till hösten alltså..
Att jobba går fortfarande bra.. Var ledig i två dagar men då körde vi skrot till tippen och på torsdagen var vi till ockelbo och hälsade på Alvas farmor.. Mycket trevligt! I dag har jag jobbat igen och ska så göra i 5 dagar nu.. Först i helgen sen avslutar jag med två nätter i början på nästa vecka.. Känner mig helt i fas nu.. Det går riktigt bra! Saknar Alva som bara den men det är så himla roloigt att få komma hem och se henne bli sådär glad =) Och sen är det ju himla kul att det går så bra hemma.. Mange är superduktig!

I dag efter jobbet tog jag och Alva och åkte till köpis en vända medan Mange tränade.. Vi hittade lite på rean.. Barnkläder är ju alltid roligt att handla för det är så himla billigt men det var ju ännu roligare att handla barnkläder på rea =) En body för 30 kr.. En hel mjukisdress för 120 !!! Men jag hittade även lite åt mig själv.. ett par jeansshorts´, ett vitt linne och en oversize tröja.. Helt okej!

Jo i går tattuerade jag ju mig också.. Sjukt nöjd! Alva står dte nu med skrivstil ¨på hö. underarm.. Han är så himla duktig Johannes.. Grymt noggrann och jävligt hygienisk!

Mange är på firmafest och Alva sover.. Jag ska kika på en rysare och knapra nötter =)  Myspys med mig själv.. det är inte helt fel det inte! Behöver vara ensam emellanåt! I morgon jobbar jag fm och slutar 3 undra vad vi ska hitta på då?


Praktikanten..

Jepp jag har börjat jobba.. Kände mig första kvällen som praktikanten, ny på jobbet.. Ja ni fattar! Men i dag har det gått sjukt mycket bättre.. Som om jag aldrig vart borta i 1 år.. Kom i håg allt vid en utskrivning tex.. Ja nu vet jag ju inte vad jag missat sådana fall.. Men jag går runt i min egna värld och tror att jag ä världsbäst i alla fall =)
Jätteroligt att vara tillbaka i alla fall.. Jätteroligt att träffa alla mina underbara kollegor! Dagarna går jättefort eftersom man alltid har nåt att göra så jag hinner knappt sakna lilla ALva.. Jobbade em i går och fm i dag det var helt underbart att få komma hem och se hur glad hon blev över att se mig =) Värt varenda timme på jobbet kan jag säga ;)
Mange sköter papparollen huuur bra som helst.. Ja det gjorde han innan också såklart.. Men han håller våra rutiner och gör det superbra..

I går installerade han badkar också, jättefint blev det och inte alls så trångt som jag hade trott.. För alva blev det en succé =) I kväll ska jag inviga det ;)

Först nu ska vi grilla och efter det blir det en springtur för mig del och sen bada =)

Nu är jag ledig i 2 dagar sen jobbar vi hela helgen.. I morgon ska vi återvinna lite grejjer och på torsdag ska vi hälsa på Alvas farmor och på kvällen ska jag tattuera mig!

Såghär ser jag inte ut varje dag på jobbet utan här skulle jag ta prov på svininfluensa =)


Sommar

Vilket väder vi har! Het otroligt! Skulle behöva lite regn faktiskt.. Det är väldigt torrt och kvavt ute! Skitjobbigt att springa i.. Eller ja vara ute och röra på sig över huvudet taget.. Att gå ner på stan är som att springa ett helt maraton.. Helst ska man ju bara ligga i en solstol och inte göra någonting!

I går var vi på stan i alla fall.. på bvc, ALva väger nu 8,5 kg och är 71 cm lång.. Lillstrumpan! Följer kurvan perfekt! Nästa gång vi ska dit är hon 1 år !!!! ETT ÅR! Vad hände? Vad ger man i ettårspresent då? Vi funderar på en gunghäst från toysRus.. Den är så himla söt.. Hästen från Toy story ni vet.. JAaja vi får se vad de blir..

Var på gymmet i går också.. Körde benböj och utfall och rumpdödaren! Sen hann jag med lite armar, axlar och rygg också.. Det gick så himla bra! Mjölksyra var bara förnamnet! I onsdags körde vi 2 mil på inlines, det kändes vill jag lova.. Vi tog alva i joggingvagnen och så körde vi ut till köpis och vände...

Nu börjar det dra ihop sig.. På måndag kör vi 3 veckor på jobbet! Härligt! och så ska jag tattuera mig i veckan som kommer.. Det har jag nästan glömt! Det blir ALvas namn på underarmen... Samma tattuering som Mange har, den är så himla fin! Fast jag kör utan personnummer.. Annars blir den exakt lika!

I dag funderar vi på att åka hem till Hofors.. Grilla lite och hänga.. På söndag fyller pappa år.. Bäst att slå in lite paket redan nu kanske.. Japp.. så får det bli

8 Juni

I dag ska vi till kyrkan och titta på Antons skolavslutning! Alva sover fm och M sover efter nattskiftet! De får sova en stund till, vi ska inte vara där förrän kl 11..
I går kväll hade vi det trevligt.. Vi hamnade på berggrenska gården och tog ett glas vin 5 tjejer från mammagruppen.. Vi lovade att vi inte skulle prata barn utan lära känna varann på ett annat sätt, men vad slutade det med? Jooo vi pratade bara barn och förlossningar och sovrutiner =) Det var första gången vi sågs utan barn.. Supermysigt!

I kväll när det är svalare ute ska jag plantera mina blommor som jag köpte i går.. Oj så mycket fint dom hade! 3 stora växthus fulla med blommor, jag hade kunnat handla hur mycket som helst men blev riktigt nöjd med mina inköp... Det blev lite pelagoner till mina vita blomlådor, lavendel till mina krukor, hänglobelia till mina amplar och nån mer blomma till krukorna på trappen..
Hoppas det inte blir lika varmt som i går.. 40 grader är väl lite väääl? Specillt när man har en bäbis som lätt kan ta stryk av värmen.. Det är lite svårt att veta hur man ska förhålla sig.. enklast är ju att vara inomhus men det är ju så tråkigt.. I går em satt vi på altanen och plaskade i nya poolen, det tycker hon om =) Men det är svårt att hålla sig från solen och helst ska man ju inte smörja med solskyddsfaktor.. Inte det lättaste med en bäbis som är fullt rörlig =/

Nej nu ska jag börja göra mig i ordning så jag kan väcka upp resten när jag är klar!


Sista veckan nu..

Sista veckan som föräldraledig.. haha fast jag ska bara jobba i 3 veckor, så jag vet inte om det räknas? I lördags var jag på jobbet.. Det var skoj! Superlugn helg var det så man hade tid att pyssla lite.. Jag längtar faktiskt lite! Sen börjar jag på riktigt i september, det känns bra!
Mange var i Hofors på lördagen med Alva och Anton och kikade på dragrace, det hade vart bra men varmt! På Söndagen var jag i Hofors med Alva och Anton.. M jobbade 12 timmars natt.. JAg coh Anton åkte fyrhjuling enda till edske masugn, genom skogen då! Skitkul!
I går tog vi det lugnt.. Strosade lite i valbo.. Jag vill ha lite nya kläder, men jag hittar fan ingenting!

Alva fyllde 10 månader i går =) Snart dags för 1 års kalas =/ Känns konstigt! Men roligt också.. Lilla skitungen går nog snart, kanske om en månad.. Det märks hur hon balanserar på ett heöt annat sätt.. Här om dagen stod hon kanske 8 sek utan att hålla i sig =) Hon klättrar för fullt i trappen, tur vi har grinden.. Hon klappar händerna, vinkar och bara busar! Hela tiden.. Drar i vedspisluckan, slår på vårt vitrinskåp i glas, klättrar och står framför hallspegenln och drar i den.. Och sen sover hon inte på näterna längre.. Eller jo när hon väl somnat sover hon.. Men hon vägrar somna kl 7 som vanligt.. Utan det tar minst 1,5 timme att natta henne.. Ganska drygt..

I dag ska vi åka till Hammarby och handla blommor till mina blomlådor och krukor.. Sabina ska följa med! I kväll ska mammorna från mamamgruppen träffas och vi ska ta ett glas vin på brända och fira sommaren! I morgon skolavslutning för Anton och på torsdag BVC för 10 månaders kontroll.. Helgen vet jag inte vad som bjuds på.. Jo pappa fyller ju år på söndag!
Ska ordna med påställning av min mc också, fan så sugen jag är på att åka nu! Och så ska det tränas en del i veckan! Springningen går riktigt fint nu! Ska kolla med mitt jobbschema om jag ska anmäla mig till tjejmilen eller halvmaraton! 1 mil eller 2,1 ? Beror på hur jag jobbar.. Nej nu ska vi pcka in oss i bilen och åka.. Det blir varmt i dag 23 grader i skuggan REDAN!

Underbart

Vilken dag! Helt underbar! Vi har tagit vara på dagen kan man säga.. Vi började tidigt halv 7 (som vanligt) frukost halv 8.. Sen tog vi en lång promenad genom underbara boulognen.. Stannade till på högskolan och lämnade in en bok.. Fortsatte genom parken.. Hem och parkerade Alva i skuggan och själv dök jag i bikinin och solade 40 min.. När Alva vaknade tog vi fram nya poolen (plaskdammen) och så badade hon och jag solade vidare.. Jäklar så sur hon blev när det var färdigbadat.. Vattnet blev kallt fort, även fast jag tog lite varmare än vanligt.. Inne passade hon på att kissa på golvet och nu ska vi snart äta lunch..

De ringde från jobbet och undrade om jag ville jobba i kväll, tyvärr har vi redan planer men i morgon fm ska jag jobba =) kul kul.. Har ju en veckas ledigt sen ska jag jobba i 3, känns bra!
I kväll ska vi göra egna hamburgare och grilla... Mums och sen ska vi till boulognen och spela minigolf ev kolla på stand up också..
I går grillade vi kyckling och åt tzatziki som jag hade gjort själv.. den blir allra godast då.. Och sen såg vi en film..
PÅ dagen var mamma här och vi gjorde stan en sväng.. Hon köpte nya skor och spontan klippte sig.. På kvällen tog jag en springtur.. Det blev 8 km i varierande fartlek.. SÅ himla roligt att pressa ur sig totalt! I dag ska jag låta benen vila och köra lite gym i stället..
Nu ska vi luncha och sen städa lite kanske?

Helg..

Helg på en torsdag! Det är kristiflygarehelgen.. Jag förstår att alla dagtidsarbetare tycker nog att det är skönt.. För mig spelar det itne så stor roll.. Hade jag jobbat hade jag nog passat på att tjäna lite storhelgsersättning.. Annars är dte mest drygt att affärerna är stängda och gymmet stänger tidigt osv.
Vi har haft sällskap av Sabinas hund Chester, vilket har gått jättebra! Han är så snäll och lugn.. Inte som mammas galningar till hundar.. Utan finner sig i det mesta och bara njuter av livet.. Vi tog en långpromenad i går kväll bara han och jag och i morse tog vi en tur med vagnen.. Nu väntar vi på att sabinas föräldrar ska komma och hämta honom.. Vi har vart ut til Mårtsbo och lämnat ANton hos en kompis.. Och så väntar vi på att mamma/mormor ska komma och hälsa på.. Vi ska ta en runda på stan.. De har öppet mellan 12- 16 i dag..

I kväll ska vi grilla.. Kyckling.. Jag ska springa och gymma hade jag tänkt.. Hoppas mitt gym är öppet bara! Det borde vara öppet till 18 åtminstonde... Jag tränar ju högst upp på jobbet mitt, plan 13 utsikt över hela stan.. SKitmysigt på kvällarna när det är mörkt (vintertid typ) då lyser det så häftigt överallt.. Nej nu ska jag ut och njuta i solen...

Då var det Juni

Jaha.. Vart tog maj vägen? NU är vi inne i Juni, sommarmånad! Om 2 veckor ska jag jobba 3 veckor.. Det ska bli himla kul faktiskt! Och skönt att få göra lite nytta igen ;)
I går hade vi kursavslut! Min redovining gick sådär =/ JAg visste att det skulle bli så.. Det är en mardröm att sitta längst fram och redovisa grejje.. Ännu värre när jag nu var så missnöjd med mitt arbete.. Men nu är det över och jag fick ett C ¨på mitt arbete.. Det är ungefär mitt i.. F är underkänd.. Så himla skönt att det är över nu..

I dag har vi vart ute och joggat med vagnen.. Den går skitbra! Synd på vädret.. I dag har vi sällskap av Chester också.. Sabinas hund, han ska vara här över natten så kommer hennes föräldrar och hämtar honom i mogon.. Sabina och hennes kille ska på cykelsemester på Åland =) Myspys..
ANnars händer det inte mycket just nu.. Ska nog ta en promenad snart.. ALva har inte sovit på hela fm, kattjäveln väckte henne i vanlig ordning.. den fan! Jag utlyser skottpengar på den jäveln.. Hoppas Chester är sugen på katt.. Han får gärna ta honom för mig.. Nej nu verkar det vara dags att sova.. Skruttan är grining...

RSS 2.0