Plugg Plugg Plugg

I dag började jag dagen med 7 km löpning på 47 min, riktigt nöjd med tanke på vilken uppförsbacke jag hade.. Hela vägen till Statoil Hagaström där släppte det! Men fy fan vad roligt det är att springa! Efter det tog Mange med sig ALva ut till valbo för en fika med sin jobbarkompis så jag fick vara ifred och börja med mitt fördjupningsarbete! Jag ska skriva 5 sidor om ICD, implanterbar defribrillator! Ska bli sjukt spännande och jag är taggad nu.. Det var riktigt segt till en början men nu har jag gjort en mindmap och vet precis vad jag ska ha med.. NU letar jag litteratur och sen sätter jag fart!

Har inte gjort så mycket mer.. Vart och köpt kaffekapslar till Dolce Guston, supergott med egen Latte! Sen har jag haft Alvamys hela e.m...

I morgon ska vi på dopsamtal med prästen, blir spännande! Har ju inte allför stor erfarenhet av dop.. Har endast vart på 2 st! Ska bli så mysigt, det är inte så långt kvar nu! Sen ska vi ut till sandviken på e.m hem till Karin och gå igenom patientfallen till arytmiseminariet i nästa vecka..
Sa jag att det är fullt upp med att vara mammaledig?



Den här bilden älskar jag!

Söndag och MC mässa

Helgen börjar lida mot sitt slut.. Det gör ingenting för mig, eftersom jag är mammaledig så har vi lördag hela veckan! I går Lördag gjorde vi inte så mycket.. Jag gymmade och Mange tog n promenad med ALva.. På kvällen gjorde vi egna pizzor och alla pizzerior SLÄNG ER I VÄGGEN! För jäklar vad goda dem blev... Behöver aldrig mer köpa en pizza om vi säger så ;)

I dag är pappa M på mc mässan och drömshoppar nya motorcyklar.. Jag och Alva har precis tagit en skön pomenad i fina vårvädret.. Och så har jag bakat på f.m till dopet... lir inte så mycket baka eftersom vi bjuder på smörgåstårta, men en kaka till kaffet måste vi ju ha!

Och så dåligt jag mår i dag då... Jag är yr och alldeles snurrig i huvudet, tror det är amningshormonerna som håller på å lämnar kroppen för fy då.. Jag är alldeles knasig i huvudet, allting jag gör tar dubbelt så lång tid och jag fattar ingenting när folk pratar med mig.. Hoppas det går över fort! Och tuttarna då? Vad fan hände med dom? Nog för att jag har hört talas om taxöron men hallåååå... Snacka om utsugna, de hänger som världens skinnpåsar som jag måste rulla i hop och stoppa ner i bh:n Jag hoppas VERKLIGEN att de återställer sig lite till det normala i alla fall annars lägger jag mig under kniven direkt! Och sen vet jag int evad det är med kroppen.. den håller väl också på å ställer om sig efter amningen men den suger verkligen åt sig varenda gram fett som jag stoppar i mig.. Magen sväller upp så det ser ut som jag är gravid igen och kg på vågen tickar bara uppåt fast jag tränar och rör på mig som en idiot! Nej Nej nu får det bli en ändring.. Beach 2011 är nära nu..

I veckan har vi inte så mycket inplanera.. Lite plugga med klasskompisarna och på egen hand ska göras.. Dopsamtal med prällen på tisdag och på torsdag ska vi till Gimlins och titta på korten sen är det babysim igen och så helg.. Oj vad det rullar på nu..

Snart kommer mamma och pappa/mormor och morfar och hälsar på.. De får godkänna kakan till dopet hade jag tänkt ;)


Kvalitetstid!

I dag har Mange och jag haft lite egentid =) Första gången vi hade barnvakt åt lilla Alva! Vi gick och åt mat på church street och sedan gick vi på bio och såg svinalängorna! Maten var helt underbar god som vanligt.. Tar som alltid breast of chicken ;) Filmen den var helt fantastisk! SOM jag grinade.. Handlar om alkoholiserade föräldrar som kommit tll sverige fårn finland och som har haft svårt att komma in i samhället.. Misshandel och två små barn där storasyster tar hand om lillebror.. Såååå hemsk..

Hemma hade det gått jättebra... Inga problem alls.. Sönt! Det var riktigt underbart med lite kvalitetstid! Det behövdes verkligen.. Och ju längre man väntar med barnvakt desto svårare är det nog både för mig och Alva..

I morgon ska Alvas fotas på Gimlins sedan är det babysim =) underbar fredag.. I mån kväll kommer Johannes förbi och vi ska se på film, hoppas på en rysare för det gillar både jag och Johannes men inte Mange... Johannes är våran tatuerare som gör helt sjuka tatueringar! Jag måste boka en tid hos honom snart!



Min lilla lilla ängel.. Mitt mirakel..

Tripp till Älkarleby

I dag har jag och ALva vart på roadtrip.. En tur till ÄLkarleby för att hälsa på en kär arbetskollega C och hennes lilla söta Tyra.. Det var väldigt trevligt! Fick en massa bra råd och sen vart det en hel del jobbprat också! Fick god lunch och efter lunch styrde vi hemåt igen..

Här hemma har Mange gjort i ordning Alvas rum.. Nya tapeter Saga heter dom, supersöta! Bruna träd med rosa trädkronor på, ska visa med kort sen.. Det blev sååå himla fint! Nu ska det bara inhandlas lite möbler men det känns som om det inte är någon brådska!

Och så har ju skolan börjat igen, i går var det föreläsning halva dagen om arytmier.. Jag satt som ett frågetecken och undrade mest vad han snackade om? Jag hade noll koll, men nu efter att börjat med patientfallen så känns det som om jag har läget under kontroll igen.. Det är så himla kul när man är där men här hemma har jag svårare att ta tag i det hela.. Men men bara 1 termin kvar nu sen är den här kursen klar!

I morgon ska vi till Sandviken till S och mysa med Mille.. Det bli nog en långpromenad!


Hälsar på hos mormor och morfar

I helgen är vi i Hofors och hälsar på.. Pappa jobbar 12 timmars natthelg då passar vi på att hälsa på hos mormor och morfar och bli lite bortskämda! I dag började vi dagen med en springtur/promenad.. Jag sprang 1 mil medan mormor gick med ALva i vagnen. Riktigt nöjd att jag tog mig runt trots att det kändes som om benhinnorna gick av vid varenda steg...
EFter det åkte vi till min moster ALvas gammelmoster och hälsade på och fikade.. EFter det vart det ett stopp hos syster/moster och kollade in nya lägenheten..

Nu är vi ganska precis hemkommna igen till ENgelsfors.. ALva har precis ätit en stoooor portion med gröt jag har ätit en kebabrulle och nu kör vi för fullt i gåstolen och väntar på läggdags! Sen blire soffhäng hela kvällen..

I morgon när MAnge vaknar hoppas jag det är finväder för då ska vi ta en långpromenad och efter det gå ut och äta =) Myspys...

I veckan som kommer drar skolan igång igen och det äR en massa fikabesök inplanerade!

Lilla söta Milo

I dag har vart lite av en gnälldag... LIllpruttan har haft lite feber och vart väldigt kinkig.. Antar att det har med tänderna att göra, stackars liten.. Men det stoppar inte för en promenad.. Så det blev ett varv runt boulognen på f.m och på e.m har vi vart hemma hos Malin och lilla söta Milo och fikat.. Sabina var också med.. Det vart en massa prat om allt möjligt och vad fint dom bodde Malin och JOnas.. Mitt i söderbacken i en stor härlig 3:a...

Efter fikadejten vart det storhandling på Willys, hon äter ju som en häst numera.. Eller ja när man ammade så har man ju inte behövt köpa maten.. Men i dag vart det storhandling av ersättning, burkmat, gröt och blöjor ta 3 betala för 2 ;) SÅ nu räcker det  någon vecka till ;) Om 2 veckor får vi börja med välling, hoppas hon sover bättre då...

SJälv tog jag en springtur här på kvällskvisten.. Det gick huuuur bra som helst! Det blev en runda på 6,5 km det tog 47 min enligt min pulsklocka och så har jag även en app i Iphonen som också mäter sträckan via GPS, riktifr HIteck numera ;) Men jag är riktigt nöjd med tanke på det svinhala underlaget och allt... Dock använder jag broddar när jag sprnger annars hade jag setat på arslet både en och två gånger..

I morgon är det inget annat planerat än babysim på e.m promenad på f.m får se om Malin och Milo följer med.. På lödag åker vi hem till Hofors för att kolla in syrrans/mosters nya lägenhet..


hIPP Hipp HurrA!

För i dag är ingen vanlig dag för i dag är det MIN födelsedag!
Den började så otroligt bra! Alva vaknade bara 1 gång i natt och ville ha mat, kl 4 sen sov hon till 6 (som vanligt det) Då kom Mange hem från jobbet och jag fick frukost på sängen =) Precs vad jag önskat mig.. Med sig hade en han en stoooor kandelaber som jag hade önskat mig =) Sen hade jag och Alva mysmorgon medan pappa M sov efter nattskiftet...
Runt lunch satte jag igång med pajbuffén det blev Taco, ost och skink och en paj med kräftstjärtar och fetaost.. Sjuuuuukt goda blev de.. Och till kaffet hade vi cheesecake! Otrligt gott och lyckat födesedagsfirande.. Det var min lilla släkt som kom mamma, pappa, syster, farmor och morfar! Av syster fick jag rakhyvlar och lotion och av de andra blev det pengar! Så nu sk ajag ut på stan och unna mig något nytt, slutar väl som vanligt med att jag bara handlar åt Alva =) Nej jag ska fixa håret (till dopet) och så ett par nya byxor kanske?

Dopet ja, nu äre bara å sätta fart med förberedelserna till det! Ska bli så himla skoj..


En bild från i julas...

Måndag?

Fast det känns mer som Tisdag, fast egentligen har vi Lördag hela veckan jag och Alva... Men i dag är det Måndag, enligt kalendern och Anton måste till skolan vare sig vi vill eller inte.. Mange jobbar natt så det blir vi som skjutsar, men i dag åker han till sin mamma så det är bara i dag som vi måste kliva upp tidigt.. Ja tidigt går vi ju upp annars också.. ALva tycker det är dags att kliva upp 6 om dagarna... VARJE dag alltså... Meeeen då tar jag över henne till mig och så myser vi lite i sängen i någon timme till tills mina ögon vaknat till..

I dag har vi vart och fixat för morgondagens kalas.. För i morgon är ingen vanlig dag, för det är MIN födelsedag! Och hela tjocka släkten kommer på middag.. Det blir pajbuffé och så kanske den godaste cheesecaken ever till kaffet..
Och så har jag vart på plan 13 och kört lite cardio.. Det blev hårda intervaller på löpbandet och ett mjölksyrepass på crosstrainern så i morgon kommer musklerna få känna på träningsvärk!
Senare i kväll ska jag ner på stan och fika med Sabina och Linneá, det ska bli supermys för det var så himla längesen jag träffade dom! Och så ska jag gå ensam!! ?? Hur konstigt kommer inte det att kännas.. Är ju numera van att sitta ihop med lilltjejen 24 timmar om dygnet.. Men kl 18 för henne är mitt i kvällsrutinerna så det blir inge bra att ta med henne på café då.. Hon gör ju kväller kl 19, så det får pappa Mange fixa i kväll nu när jag inte ammar längre.. Lyx!


Ett jäkla humör...

Har våran lilla tjej... Hmm.. Undrar vem hon ärvt det av? hihi både jag och Magnus är ju envisa som röda grisar.. Och nu börjar det smyga sig fram... Hon vrålar och skriker rakt ut tills hon får sin vilja igenom.. Råkar man ta något ifrån henne då får man en röd, tårsprutade, tjutande bebis tills hon får tillbaka det man nyss tagit... För att inte tala när hon är missnöjd.. Om hon legat i babygymmet för länge, eller suttit i matstolen/gåstolen för länge (läs mer än 5 min) då blire ett jäkla liv... Men man bara ler åt henne för hon är ju så himla go! Hjärtat smälter ju när hon ler och skrattar åt en, vilket faktiskt är oftare än tvärt om..

I dag har jag haft lite egen tid på gymmet.. Tränar på plan 13 som ligger högst upp på sjukan så det är nära och bra.. Gjorde 30 min på löpbandet och en timme i gymmet... Det går så himla bra just nu.. Löpningen är det roligaste som finns, dock inte på löpband men det är för att det är snorhalt ute.. Jag har bestämt mig.. 10 kg ska bort innan sommaren.. Tillbaka till min målvikt.. Gravkilona är borta sedan länge, gick endast upp 10 kg under graviditeten.. Men jag vill även loosa sambokilona.. Och de sitter hårt ska ni veta... Men det är så vansinnigt roligt just nu med springningen och så ska jag göra några lopp i sommar som peppar mig extra mycket.. + att jag rensar skallen när jag springer/tränar.. Det är mitt andningshål, där jag hämtar ny kraft.. Den här veckan har jag hunnit med 3 löppass och 3 gympass..

Annars har vi inte gjort så mycket, jag har vart på barnens hus och handlat lite nya nappar och så.. Flaskmatningen går galant, mina tuttar värker men inte lika mycket som när hon bet i dom.. Värsta Dolly Parton tuttarna har jag, synd att de inte alltid kommer vara sådana här fasta och runda ;)

Det blir ingen bild på mina tuttar, men en på vårat lillahjärta såklart =)


Bästa kompisen Milles dop

I dag har vi vart på dop i Högbo kyrka. Det var Alvas bästis Mille som döptes. Det var så otroligt fint! Mamma Sara och Pappa Jonas var så himla fina dom också... Och vilka sånger, jag var så nära att böra böla på sista sången, den var så himla fin! Efteråt vart det supersmarrig smörgåstårta och kaffe i en stuga intill..

Och jag är så himla stolt och glad över våran lilla stjärna.. Det går hur bra som helst med flaskan nu och maten också för den delen, nu till kvällen vräkte hon i sig en hel portion med gröt och gapar jättefint! Allt går hur fint som helst... Jag undrar bara när bakslaget kommer liksom? MAn kan aldrig vara nöjd och bara njuta av att det går bra... Man ska alltid tänka OM... och MEN.. eller NÄR...
Att sluta amma var inte det lättaste heller.. Jäklar vad det värker i tuttarna, de är sprängfyllda och jag får släppa på trycket morgon och kväll... Men jag hoppas det är över snart..


Alvas första diplom!

I dag har Alva fått sitt allra första diplom =) Från babysimmet! Hon har varit sååå duktig.. Under 8 veckor har hon gått från att vara helt uttryckslös till att sprattla och plaska med armarna.. Och så har hon ju lärt sig att dyka! Hon dyker från kanten av en madrass till och med ;) Det har vart superkul och vi fortsätter med vidarekus redan nästa vecka..

Annars i dag så har vi vart hem till Hofors och hälsat på hos Alvas mormor och morfar.. Vi blev bjudna på våfflor, ALva fick smaka kalopps... Vilket hon tyckte om.. Sen busade hon lite med hundarna tills hon blev trött och då var det dags att sova, då passade vi på att åka hem...

I natt bestämde jag mig för att sluta amma också, nu börjar hon nämligen bitas med dom där små grynen.. Och än så länge fungerar det bra med flaska och ersättning.. Det ska bli skönt att slippa vara så bunden, och få komma ut lite utan att behöva stressa hem 3 timmar senare..

I morgon är vi bjudna på dop också.. Bästa kompisen Saras son Mille ska döpas, ALvas bästis också.. Bara 1 månad äldre, exakt på datumet! Ska bli mysigt.. Ser fram emot vårat dop som bli om en månad..


Long time no see...

Ojoj här har det hänt mycket sedan sist!
Det måste vara över ett år sedan jag skrev sist eller två?

I alla fall.. Jag uppdaterar lite snabbt ;)
Bor kvar på blåsåsvägen med min kära Magnus och bonusbarnet Anton... OCH... så har vi fått en ny liten familjemedlem =) Alva heter hon... Hon kom till världen genom ett urakut kejsarsnitt den 6 aug. 2010. Lyckligaste dagen i mitt liv... Mest kaotiska också... Graviditeten var underbar! gick över tiden med 13 dagar och sista veckan hade jag värkar i stort sett varenda natt.. Sen på fredag morgon kom hon, jag sov så jag missade hela finalen.. Otroligt bitter över det men men vad ska man göra? Ungen har ju ärvt min envishet sååå...

I alla fall så är jag hemma på "mammaledighet" nu men så mycket ledig är man ju inte.. Det är fullt upp med olika träffar med mamamgrupp, arbetskompisar, vänner.. Och så pluggar jag också.. Kardiologi kursen.. Otroligt skoj! Planerar att gå tillbaka till jobbet i sep. Ska bli underbart att få vara hemma en heeeel sommar till, gick ju på havandeskapspenning förra sommaren sååå...

Alva! Den mest underbaraste lilla person som jag någonsinn mött.. Det är fantastiskt underbart att få vara hemma och se henne utvecklas.. Hon är redan 5 månader och det händer jättemycket! Hon sitter och har fått sina första tänder... Vi börjar så småningom få in lite rutiner nu... Med sovandet och ätandet.. Har börjat peta in lite riktig mat nu och gröt till kvällen, ammar än så länge men eftersom tänderna är på väg nu så planerar jag att sluta till slutet på jan.
Om 1 månad ska vi hålla dop för lilltjejen.. Vi slår på stort och bjuder in hela familjerna och alla vännerna, ska bli superskoj!

Annars äre nog mest sig likt...


RSS 2.0