Sista lediga veckan

Jajamenn.. Sista veckan nu som föräldraledig! Blandade känslor.. Skönt att vara hemma och helt underbart att vara med pruttan varenda dag och se hennes utveckling.. Meeen jag saknar att jobba, att göra nytta, att träffa arbetskamrater och slippa gnäll och kläng... För nu har det vart mycket av den biten väldigt länge.. Hon bokstavligen hänger i mina byxben hela dagarna och vill bli buren som en apbebis..
Jag har sparat 3 månader av ledighet som jag tänker plocka ut på sommrarna framöver..

I dag ska vi gå och hälsa på dagiset som ALva ska börja på 17 okt. Det ska bli spännande! Det är också med blandade känslor.. Roligt och spännande men jobbigt att hon som är så liten redan ska börja.. Hon som knappt kan gå eller inte pratar.. Meeen de flesta börjar ju nu så det ska nog gå bra..

Helgen har vart fantastisk! I fredags var vi barnlediga.. Vi var och gymmade tillsammans det var roligt.. Mange hjälpte mig i bänkpressen och jag fick upp 50 kg =) Sedan gjorde vi oss i ordning och gick ner på stan och åt mat på texas longhorn, det var sådär.. God mat men litet och lite att välja på.. Dit går vi nog inte fler gånger.. Sedan tog vi en kaffe på coffe by george innan bion.. Bion vi såg var "försvunnen" den var också sådär.. Spännande men ganska förutsägbar... På lördagen sov vi ut ordentligt och sedan åkte vi och hämtade Alva vid lunch.. På kvällen gick vi ut på cruisingen på stan.. Jag är inte så mycket för det men det var ju trevligt att se lite folk i alla fall..
I går söndag var vi på ikea och köpte lite ramar till alvas 1 årskort som vart sååå fina.. Och lite klädgalgar, en klädstång och lite ljus såklart ;) Sedan vart det storhandling på ica maxi och en sväng förbi plantagen för att byta ut mina sommarblommor mot höstblommor! SÅ!
I dag kommer eventuellt anna och Selina och leker.. Jag ska baka en toscakaka till det.. Hej svejs!

Hemma med ALva eller på picknick med arbetskollegor? ;)


Fredag Fredag Fredag!!!!

JAAA för  dag är det freeedaaaag! Som jag längtat efter hela veckan.. I dag ska jag på massage kl 11 sedan ner på stan och hämta ut bilderna från Gimlins, köpa mig något fint linne till i kväll... Sedan ska jag vi åka hem till Hofors och lämna av lillpruttan =/ hos mormor och morfar.. Men hon får dte fantastiskt där sååå bortskämd och ompysslad blir hon.. Sedan ska vi åka hem och träna tillsammans, det har ju hänt 1 gång på ett år nu.. Och sedan ska vi gå ut och äta en bit mat det blir nog texas longhorn eller kalles, vi ska i alla fall prova nåt nytt.. Det blir ju alltid church street när vi går ut och äter.. Det är inte fy skam det heller maten där är ju ljuvlig men vi måste se nåt annat nu.. Och sedan har vi bokat bio den nya thrillern försvunnen som har premiär i dag.. Efter det kanske vi går ut och tar ett glas vin någonstanns =) Det ska bli superskönt att få vara tillsammans bara vi två, det behövs för att kunna vara bättre föräldrar! och så firar vi ju faktiskt 2 årig förlovning..

I går var jag och tränade armar och axlar och sedan var jag ner på stan och köpte nya springkläder till mig och till min älskling.. På stadium hade de bra pris på adidaskläder.. Jag behövde nya eftersom jag slitit ut mina gamla som jag köpte förra året och M behövde nya för han har inga.. Och jag ska verkligen få igång honom nu.. Det är ju så himla kul...

Nej nu ska jag sätta fart och njuta av varenda minut av den här dagen.. I morgon är dte lördag och cruising i gävle, fint väder skulle dte bli också.. Kul!


Åh regnet det bara öser ner

Fy för ett tråkigt väder! Vad ska man göra när det regnar? Jag vill gå på öppna förskolan men den är stängd.. Vet inte om de har öppna för terminen ens.. Men annars har de bara öppet måndag och onsdag.. I dag är det torsdag =/

I går var vi på gimlins och beställde bilder.. Åhhh vad söt hon var på allihopa! Skulle lätt kunna ta alla.. Men vi blev nöjda med de vi valde i alla fall.. 8 småbilder och en förstoring! De blir klara om en vecka.. Efter bildvisningen var jag hos frissan i 2,5 timme.. Hur skönt som helst! Och supernöjd med resultatet blev jag som vanligt.. Toppade lite på topparna och gjorde nya ljusa och inte lika många mörka slingor som sist.. SÅ nu är jag blond och håret känns fräscht igen..

I dag vet jag inte vad vi ska hitta på.. Jag tror jag tar en vända upp på gymmet nu på morgonen.. Har tärningsvärk sedan i går då jag körde ben.. Vill gärna ta en springtur men jag vill inte regna bort..

I morgon var dte meningen att vi skulle åka till sthlm men vi har avbokat.. Känns inget roligt att stressa dit och stressa hem på lördagen.. Det känns som om vi får mer kvalitet om vi stannar i Gävle.. Då kan vi ta det lite lugnare och njuta mer av tiden.. Vi ska träna ihop gå ut och äta och gå på bio.. Och soooovmorgon på lördag! Lillpruttan ska njuta med mormor och morfar..
Nej nu ska jag upp på gymmet en sväng...

Ladda batterierna

Det fick jag verkligen göra i går... Började med en tur på stan helt ensam.. Jag köpte en superfin skinnjacka med pälskrage på bikbok en svart kort bikerjacka.. På ginatricot köpte jag en längre tunnt stickad kofta i knallrött fint nu till höstens alla färger och så köpte jag lite koftor och strumpor åt Alva.. Sedan mötte jag upp Sabina för en lunch på coffe lounge jag åt pepparlax.. Vi stötte på Mange och Ava som var ute på promenad så de följde också med på lunch.. Efter lunchen cyklade jag hem och hämtade bilen så åkte jag och Sabina till hemlingby och sprang.. Vi värmde upp 3 km och sedan joggade vi upp för slalombacken.. Gick mycket bättre nu än i våras nu tog vi hela backen i ett svep.. Ooohhh vilken mjölksyra! Sen på kvällen gjorde vi lax och räksoppa med blomkål.. Jag och Anton kikade på nya fångarna på fortet medan Mange var ute och drack en öl och spelade biljard med JOhannes..

I dag blir det mer egentid.. Jag ska till frissan kl 12 och det brukar ju ta en 3 timmar.. Ska bli skönt att göra något åt den här utväxten.. Först ska vi till Gimlins och titta på korten vi tog förra veckan..

Här är 6 månadskortet

Liten blir stor

MIn lilla underbara bebis blir dagistjej! I går fick besked om att vi fått den dagisplats som vi hoppats på =) 5 min promenad från oss och 5 min till mitt jobb.. PERFEKT! Men lite jobbigt också... Nu är hon ju stor! Nu ska jag inte vara hemma med henne på dagarna längre =/ Men roligt och spännande också såklart.. Det blir en ny fas i våra liv.. På måndag ska vi dit och hälsa på och sedan börjar vi inskolning 17 oktober.. Så M hinner vara hemma och pappaledig han med ett tag..

I går tog vi en runda i valbo.. Det skulla inköpas skor och regnkläder.. Jag hittade regnkläder till mig och Anton inga skor dock.. Men sååå mycket annat fint jag hittade.. Det är verkligen min smak av kläder och färger nu i höst.. Så mycket fint! Men jag vet bara inte när jag ska ha det på mig? På väg till jobbet? Mycket koftor och mycket skinn.. Men jag vet inte.. Jag kan lika gärna gå i pyjamas till jobbet.. HIttade en superfin kort skinnjacka med avtagbar pälskrage på.. Precis en sån som jag vill ha! Men det känns lite sent å köpa en sån nu? Den blir nog för tunn snart..

I dag vet jag inte vad som händer.. En springtur med mitt hjärta och kanske en promenad på stan senare.. I morgon ska vi titta på fotona på gimlins och sedan ska jag till frissan, äntligen!

Men nu är det dags för frukost....


Träningsvärk

Aj vad det känns i mina triceps i dag.. Gjorde nya övningar i går på gymmet och de känns.. Konstigt nog känner jag inget i biceps eller axlar.. Det är så jäkla roligt på gymmet nu när jag äntligen vågar ta i lite !!! Jag fattar inte men jag har nästan tredubblat mina gamla vikter?? Vad gjorde jag tidigare undrar jag? Vart jag ens svettig? Jag var nog rädd att få för stora muskler men det kan man ju inte få som tjej.. Jajaj roligt var det.. Och så sprang jag äntligen 5 km på 25 min.. på löpband förvisso.. Men jäklar vilken fart man måste ha då.. Jag låg nu på 11,5-12km/h och det går ju fort det..

I dag fick jag efterlängtad sovmorgon.. Och gissa om jag sov? Jag sov så hårt så jag har inte hört Alva på hela natten.. Jag sov enda till kl 8, sen kunde jag inte sova mer.. mmmm när jag kom upp glad och nöjd över sovmorgonen och lite skadegladd över att M äntigen fått känna på det som jag fått känna på under förra veckan.. Spring på nätter och tidiga morgnar, hon klev ju upp kl 6 nästan hela förra veckan.. Nej! Då har ungen sovit ÄNDA till halv 8 i dag!!!! Halv 8?? När hände det senast.. Ja det var ju roligt för honom då..

i dag är det 2 veckor kvar till jobbstart, jag längtar lite.. SKa bli skönt med en vardag igen.. Är lite trött på att bara dra fötterna efter mig nu...
I dag är det skittråkigt väder igen.. regn.. Vi som skulle ut och springa tillsammans.. Känns sådär.. Det får bli inomhusträning.. I dag är det rygg, bröst och mage som ska piskas!

Sovmorgon..

Inte varje dag man får smyga in och väcka lillpruttan inte.. I dag vaknade jag kvart i sju när klockan var kvart över hade jag redan läst aftonbladet, alla bloggar kollat fb osv. så då smög jag in och väkte henne åååå så söt hon är när hon är yrvaken =)
I går blev det fjärran höjderbadet med Alvas mormor, det var mysigt.. Mycket barn och ALva älskar ju att bada och titta på alla barn.. Sedan är dte ju så fint där inne med alla stenar och palmer så hon hade fullt sjå att hinna med å titta på allt.. Mattias och Edwin var också där och badade.. Han är 4 så det var lite mer fart på honom..
Efter badet åkte vi hem och gjorde makaroner och korv som hon vräkte i sig alltihop helt på egen hand.. Sedan sov hon gott kan jag säga.. Det var nog det som gjorde sovmorgonen ;)
Själv tittade jag på en bra deckar i går Maria Wern - svart fjäril.. Tog ett glas rött och njöt av en sjukt underbart god chocklad.. Sedan sov jag också som ett barn, strax efter 22..
Jag vann auktionen på kavat skorna 160 kr, ett riktigt kap helt oanvända är dom också! SItter just nu och drömmer om en utlandsresa.. De är riktigt billga sista minuten nu.. 1500 kan du åka för.. Jag vill ju gärna tillbaka till Rhodos stad.. Bästa resan hittills det ja förutom Zhakyntos med älsklingen då.. Men nog vare finare i rhodos stad allt.. Gud så jag skulle vilja åka nu! Men det börjar dra ihop sig med tid =/ 2 veckor till jobbstart.. Till helgen sk vi till sthlm och helgen därefter är det tjejmilen också i sthlm ¨såååå vi får nog ta det nästa höst..

I dag ska jag i alla fall träna när M vaknar, blev aldrig något i går.. Men vi tar nog n promenad nu direkt på morgonen eftersom det inte regnar..


LÖrdag

I går var det fredag.. På fm var vi med Sabina och hennes hund chester i hemlingby och promenerade 6 km slingan.. Jätteskönt att få prata av sig lite med en VUXEN ;) På em kom Sara med Mille och hälsade på =) Det var längesen.. Vi funderar på att ta shoppingbussen med Sandvik och åka till Ullared i November.. Det vore skoj, de har ju tydligen byggt ut nu så leksaksavdelningen ska vara jättestor.. Bara jag slipper köra hela långa vägen själv så kan jag tänka mig att åka dit igen.. På kvällen var vi en vända på stan jag och Alva och sedan har jag grejjat med min telefon hela kvällen.. Att det ska ta 3 timmar att ladda över 600 bilder från iphonen till datorn? Visserligen var det väl en 50 filmsnuttar också men ändå??? Nu är dte gjort i alla fall och mobilen är rensad.. Har ju så gamla bilder jämt här på bloggen.. Men nu är det lite nytt och fräscht!

I dag funderar jag på om vi ska åka och bada någonstanns? Eller valbo? Hmm... Träna ska jag göra så fort Mange vaknar och springa.. Sedan åker han och jobbar igen vid 5 och 12 timmar framåt..
Nu ska jag se till att vinna en auktion på tradera.. Supefina röda kavat skor åt Alva, skulle passa så bra nu i höst till hennes röda höstjacka!


Helvetesnatten

Ja en sak är då säker.. Hur trött man än är ska man aldrig dricka energidricka minst 6 timmar innan man har tänkt sova.. För att få lite energi och vätskepåfyllning inför gårkvällens löptur tog jag en dricka, hade druckit dåligt under dagen + att jag behovde en kick då jag var rätt sliten efter att ha vart vaken sen kl 6.. I alla fall jag drack en celsius kl 7 och var jättetrött efter springturen och trött för jag vart vaken länge  och gick och la mig strax efter 22.. Låg och vred ovh vända mig säkert 1000 gånger men kunde fan inte sova.. Jag var superpigg! Kl 1 kom ambulanshelikoptern och väckte hela området och ALva förstårs.. Hon vägrade somna om när hon fick syn på mig, med Mange räcker det att hon får nappen så somnar hon om men när hon ser mig ska hon till vilket pris som helst upp ur sängen.. Jag gjorde i ordning välling, för det somnar hon alltid på! Men inte den här gången.. Så fort jag kom in i rummet la hon sig ner och sov men så fårt jag tog nattlampan och gick ut vaknade hon och grinade.. När kl var 2 och jag vart in och ut säkert 5 gånger tröttnade jag och tog med henne till min säng.. Där sover hon ju aldrig! Någon enstaka gång när hon vart sjuk kanske.. I alla fall insåg jag att det var en dålig idé.. Där låg hon och snurrade som en propeller och jag vart livrädd att hon skulle ramla ur sängen så då vågade jag inte sova.. Kl halv 3 åkte helikopern igen.. Men den här gången vaknade inte ALva.. Hon var ju helt slut.. Ja jag somnade väl någon gång där efter men sov oroligt hela natten med en liten som kastade sig fram och tillbaka.. Halv 6 var det färdigsovet ! Jippi... ca 3 timmars sömn och jag ska jobba i em =/ Ja det ska nog funka.. Vi har haft en lugn morgon men inte alltför många knop.. Legat mest på soffan och slappat.. I kväll ska jag INTE dricka nån energidryck inte ens kaffe efter kl 18.. I natt ska jag sooooova! På Måndag få jag sovmorgon då är Manges hemska nattveka över..

Nu ska lillpruttan ära makaroner och köttfärssås med broccoli jag äter köttfärssås med broccoli.. Sedan förbereda mig för en eftermidagstur på hjärtavdelnignen!

Hoforsdag

I dag tog vi en Hoforsdag! Det var längesen nu.. Vi åkte hemifrån halv 10 åkte först till Jessica i born och hälsade på Miranda och Alexandra var också hemma och Alva tyckte dte var jätteskoj att träffa lite äldre tjejer.. Där var vi och busade till efter lunch sedan åkte vi till Stina och kikade in hennes lägenhet och träffade Tuva och Wille.. ALva hade lika roligt där med.. Tror hon måste träffa mer barn.. SÅ hon blir lite mer social än att bara vara med oss hela dagarna.. Dagis kommer bli perfekt för henne! Efter det tog vi en promenad runt hammardammen bara hon och jag huuuur skönt som helst... Jag gck i mina tankar när det plötsligt slog mig hur himla tyst det var där i skogen.. Sååå himla skönt.. Här hemma är det alltid någonting på gång.. Man möter folk var och varannan meter runt boulognerskogen.. Men där mötte jag inte en enda människa.. Helt underbart! Jag saknar skogen.. och tystnaden.. Här hemma hör man alltid en buss vid sjukhuset och i värsta fall kommer ju ambulanshelikoptern och skakar om hela huset.. MInst en gång i veckan kommer den.. dag som natt.. Jaja.. efter promenaden åkte vi hem till mamma och pappa.. DÄr blev jag bjuden på nyfångad stekt abborre med romsås.. Satan så gott det var! Alva fick köttföärssås och spaghetti eftersom hon inte får äta insjöfisk.. I å för sig var ju den här abborren ¨fångad i havet men jag vågade inte ta någon risk..

Kl 7 var vi hemma.. ALva höll ut till kl 8 innan hon tackade för sig.. Jag tog en löprunda runt SÄtra.. har nog aldrig gått så bra tror jag.. 7 km på 40 min.. Jag svävade fram kändes det som.. Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen skalla kudden.. Hålla tummarna på att Alva sover bättre i natt.. Natten som var vaknade hon 2 gånger först vid 3 och sedan vid halv 5 kl 6 gick vi upp.. DÅ hade jag nog sovit 1 timme sedan 3.. Det tar ju en stund att somna om och då var det dags igen.. Stackarn, måtte tandhelvetet komma ner snart.. Såg spetsen på en i dag i alla fall och den andra ligger strax under tandköttet på väg att spricka igenom när som helst!
Har bokat in ett Me and I party nu också, blev inte förrän i slutet av okt. men den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge.. Ska skicka ut lite inbjudningar men väntar nog till sep. Var ut på hemsidan och kikade och det fanns jättemycket fint i nya höstkollektionen! Nej duschen var det ja..

En sån dag

Tisdag!
Började med en toppennatt! Alvabus sov enda till 7 med endast ett avbrott vid halv 5, då ville hon ha välling och tack och lov somnade hon om! Jag behövde sova ut.. Jag tror inte jag har samma tur i natt för i kväll innan hon gick och la sig var det väldigt kinkigt med händerna slitandes i munnen... Två kindtänder på väg en på vardera sida!

Men annars har vi haft en finfin dag! Vi började morgonen med en promenad till willys för lite handling på vägen hem svängde vi förbi proteinbutiken och fyllde på förrådet med kolhydrater så vi kan göra egna gainers efter träning.. Och så köpte jag BCAA kapslar som gör att musklerna återhämtar sig och bygger upp snabbare efter träning..
Efter lunch sov lilla Alva i nästan 2 timmar sedan var det dags för fotografering på gimlins! Eftersom vi har en väldigt bestämd liten dam och väldigt intensiv, det är ingen annan än hon som bestämmer så trodde jag hon skulle skrika rakt ut och ligga på golvet och grina mest.. Men hon visade sin allra bästa sida och charmade allihopa i studion =) Jag tror hon fick till väldigt många bra kort, vi ska dit på onsdag nästa vecka och kika på resultatet och bestämma oss!

Efter det tog jag en tur upp på mitt fantastiska gym! Körde rygg, bröst och mage.. Jag körde 6 olika övningar på rygg med väldigt tunga vikter 5 reps a 3 set.. Och magen fick sig en ordentlig omgång den med.. Har jag inte träningsvärk i morgon då vet jag inte vad..

På kvällen har mamma och pappa vart här och hälsat på och Alva var som sagt väldigt ledsen.. Måtte de där tänderna vara ute snart.. Är det inte utvecklingsfas så är det tänder..
I morgon drar vi hemåt Hofors och hälsar på lite folk, på torsdag har jag tackat ja till emjobb och i helgen ska M jobba lite extra... Nästa vecka blir lugnare.. Då ska jag ha lite egentid hos frissa och massören och sedan åker vi till sthlm på kärleksweekend ;)


Måndag eftermiddag

Men vad fort den här dagen gick då? Måndag eftermiddag och jag har inte hunnit in i duschen än! OCh ändå har jag vart uppe sen kl 6??? Alva sov jättebra i natt men kl 6 var det färdigt.. Så vi steg upp då och haft myspys i soffan halva morgonen och sen åt vi frukost som vanligt.. Hennes tandkött är illrött och en kindtand är på väg att spricka igenom, så vi har nog några fler kinkiga dagar framför oss.. I dag har jag vart och fyndat vinterskor åt prutten.. Ett par rådis och ett par viking allväders för 120 kr, helt okej tycker jag! Sedan har jag haft lite egentid på stan.. Handlade lite åt Alva hon ska precis till å växa i stl 80 och så mycket sådana kläder har jag inte hemma.. En massa klänningar som jag trodde hon skulle hinna växa i till sommaren, men en del har blivit oanvänt! Till mig själv köpte jag en blå/brun randig tröja på gina..

I går jobbade jag.. Det var jättelugnt och vi satt mest av tiden.. Skönt att få vila upp sig på jobbet emellanåt ;) På morgonen hade jag en riktigt bra start! JAg gick till gymmet för att köra intervall på springband.. Och det gick så himla bra! Jag sprang 45 sek med en hastighet på 15 km/h sedan gick jag 30 sek och sådär höll jag på i 20 min.. Jag höll nästan på att trilla av bandet i slutet för jag var så trött.. Gissa om jag har träningsvärk i benen i dag.. Sedan körde jag en ny taktik på gymmet.. I stället för att köra 10 reps x 3 set så körde jag 6 reps x 3 set med skittunga vikter! Det var så himla skoj för jag kunde dubbla alla mina vikter! Och gissa där om jag har träningsvärk i dag.. Man måste variera sig och chocka kroppen... Nu ska jag köra så i några veckor så jag får upp förbränningen lite och lite muskler är ju aldrig i vägen.. Samt att jag hoppas få upp lite fart med hjälp av intervallträningen..

Nu är jag ledig i 3 veckor till innan jag börjar jobba heltid.. Ska njuta av det sista men det ska bli skoj med jobb också.. M jobbar natt i veckan så vi har lite grejjer inplanerade.. I morgon blir det fotografering på gimlins och på onsdag åker vi hem till Hofors och hälsar på..

Gud jag kommer knappt ihåg hur det var att ha den där jättekulan till mage!


Vi har blivit med en hårig inneboende

Ja vi har fått det stora förtroendet att vara hamstervakt medan Anton är i Varberg och firar semester med sin mamma =) Muffin heter han och är supersöt! Han har en jätterolig bur med olika gångar och så har han en sån där genomskinlig boll som man kan ha honom springades i ute på golvet.. Han är lite osocial och sover mest.. Men han har vart ut och hälsat på oss och hunnit bita mig i fingret..

I dag har vi haft picknik i boulognen med mammagruppen.. Alla utom Alva satt så fint på filtarna och åt de dom blev serverad med.. Inte min unge inte.. Hon skulle minsann inte äta och inte ville hon sitta på filten heller.. Hon ville upptäcka resten av lekparken.. Vi blev inte så långvariga om man säger så.. + att det råkade bli mitt i alvas emlur.. i kväll ska m på kalas så det blir tjejmys för hela slanten! Jag har en bra film som jag ska se när hon somnat! I morgon ska jag jobba igen.. eftermiddag! Sen är jag ledig till 5:e sep. innan det drar igång på allvar! Men det känns helt okej att jobba igen... Skönt med lite nya rutiner!

Nej jag har inte så mycket mer att skriva idag..

  Första leendet är ju oslagbart!

Morgonstund

Gud så mysigt det är såhär på morgonen.. Först när vi kommer ner kissar vi, byter blöja.. Fixar gröt, sätter på en kanna kaffe medan gröten kallnar lite.. Ger Alva gröt medan hon tittar på barnkanalen och sedan äter hon en delikatess smörgås med leverpastje och dricker mjölk medan jag äter min filmjölk med hemmagjord mussli på nötter och kokos och sedan dricker jag mitt kaffe... Kaffe smakar som allra bäst nu på morgonen.. Måtte våran kaffebryggare aldrig gå sönder för gud för ett sådant gott kaffe den gör..
Natten har vart okej.. Stackars ALva har legat och gnytt i sömnen vaknat några gånger.. Det verkar göra väldigt ont att få kindtänder =/ Om jag bara kunde byta med henne skulle jag göra det.. Men hon verkar må mycket bättre i dag än i går.. Ingen feber och inte alls nå kinkig..

I dag ska jag arbeta! Hela eftermiddagen och hela förmiddagen i morgon.. Får inte se pruttan förrän kl 3 i morgon!! Hur ska jag klara mig? Fint väder verkar det bli, men kallt.. Bara 10 grader ute än så länge.. Nu drar sommaryran igång.. "lilla cityfesten" Har inte vart där i stenebergsparken en enda gång.. Det är nog bara skit! Nej nu ska vi fortsätta vårat morgonmys här...

  Gud vad jag älskar den här bilden!

Vilken dag...

I dag är det onsdag.. MIttwoch heter det på tyska.. Mitten av veckan alltså.. JAg hade sovmorgon i morse men kunde inte sova.. 07:15 var det färdigt.. Då klev jag upp till en febrig liten Alva.. Vet inte om det beror på gårdagens vaccin eller den nya kindtanden som håller på å spricka fram.. Jobbigt är det för liten i alla fall.. Lite alvedon sedan sov hon i 1,5 timme.. Och sen har hon inte sovit något mer sen halv 11 i morse.. Vi har vart ute i köpis Mange har drömshoppat på mediamarkt och jag köpte en vitlökspress på ikea och en köttbankare.. De hade väldigt mycket fina kläder i affärerna nu jag skulle kunna köpa alltihop.. Men det är inte ofta jag klär upp mig i sådana finkläder speciellt inte nu när jag ska börja jobba.. Hittade en superfin kort svart kjol i skinn med volanger på.. Det var mycket skinn ute nu och långa skjortor igen.. Vi får se om det blir någon shopping till slutet av månaden.. Vi ska ju till sthlm om 2 helger.. Kunde inte hålla mig längre.. Jag har bokat rum på en vandrarhemsbåt till mig och M.. Vi firar 2 årig förlovning och 3 år tillsammans.. Det skulle bli en överraskning men som vanligt kan jag inte hålla mig, så jag har redan talat om det =/

I morse blev dte en vända på gymmet med.. Körde tungt rygg/bröst pass.. Tänkte ta axlar och armar i morgon innan jobbet.. Benen är fortfarande stumma sedan rundan i högbo..
Till kvällsmat blev det egna laxburgare i dag med räkröra.. Var väldigt skeptisk till det när jag gjorde dem men satan i gatan så gott det blev! Det blir till att göra fler gånger.. Är sjukt sugen på smågodis nu.. Jag tycker inte om när det blir förbjudet, men jag vet ju att om jag släpper på det så kommer jag köpa varenda kväll.. Om det bara kunde vara skitäckligt med smågodis då! Nej nu ska ALva äntligen få sova och jag och M ska luta oss tillbaka i soffan och kika på nya irene huss filmen!


Nedräkning

Nu börjar det dra ihop sig ! Snart är det dags att börja jobba.. 5:e september! Bara 3 veckor kvar av en ledighet som varat i 1,5 år.. Har ju vart in och gjort några skift så helt ute ur matchen är jag ju inte.. Ska jobba tors, fre och sön den här vecan med! Tog åt mig lite x-skift i början på sommaren som ger dubbel betalning! Så lönespecen i slutet på sep. blir nog väldigt trevlig!
I går fyndade jag vinterkläder till ALva.. fleecefodrat regnställ, vinteroverall och POP skaljacka med byxor för 650 kr.. för alltihopa! Så nu har hon ytterkläder för ett helt år framöver.. Bättre begagnat, men knappt använt!

I dag ska jag göra ärenden på stan.. Till banken och fixa sparkonto åt Alva och pensionssparande åt mig, till guldfynd för att höra mig för hur mycket det kostar att förminska min förlovninsring som jag inte kan ha längre, bara tappar den.. Och så ska jag leta kläder åt Alva vi har 1 årsfotografering på gimlins nästa vecka.. Men nu först ska jag kila upp på plan 13 och gymma lite..

I går hade vi 1 årskontroll på bvc.. Lillpruttan är nu 74 lång och väger 9,2 och så fick hon vaccination.. Stackars liten det gjorde riktigt ont i mammahjärtat.. Sådär ledsen har hon aldrig blivit förut..

Nu gymmet..

Nya tag

Japp Måndag i dag.. Och nu anser jag att semestern är över = frossan är över.. I dag tar vi nya tag.. Lunchen bestod av pannkakor a´la LCHF, bestående av ägg, mjölk, grädde, fiberhusk och kokos! Sjukt goda blev dom tillsammans med blåbär och hallon.. Till middag blev det kyckling i örtsås med blomkål till.. Supergott det med!
Sabina var här och lunchade med oss sedan tog vi en promenad och kikade in hos Ulrika som har blivit grannar med oss.. Vad fint dom har börja göra i huset! Nu på kvällen packde vi in oss i bilen och åkte till högbo jag sprang 7,3 och Mange, Anton och Alva gick runt sjön.. Blev lite besviken då jag följde skyltar som det stod 10 km på men när jag kom i mål och hade ju tagit tid och sträcka med gps:en visade den "bara" 7,3.. JAja roligt var det med en ny slinga och vilka mördarbackar det var! KOmmer ha sjuk träningsvärk i mina baksidor i morgon..

I helgen har vi vart i Hofors.. På hoforsrock! Vilken succé! Skitmysigt med filtar, solstolar och egna kylväskor för man fick ha med sig sin egen dricka in! Jag var där för radioaktiva räkor! Åh vilken spelning.. Jag drogs tillbaka 12 år i tiden direkt.. Jag har växt upp med den musiken, vem har inte det som bor i Hofors? Jag kände mig som 15 igen... Jag hoppade, dansade och sjöng genom hela konserten!
I går söndag var vi sliten.. OJoj det var längesen jag var såååm dålig! Som om min kropp inte tål alkohol.. På riktigt! Jag fattar inte varför jag envisas heller.. Jag blir ju alltid så dålig, men i lördags var nog fan sista gången.. igen..

Nej nu ska jag luta mig tillbaka i soffan med gott samvete.. Det har vart en intensiv dag.. Alva håller nog på att få fler tänder hon vaknade halv 6 i morse och har vart klängig och grinig hela dagen.. Hoppas hon får sova i natt... I morgon har vi 1 årskontroll..

Näst bästa dagen i mitt liv

För 6 augusti 2010 är den absolut bästa! För exakt 1 år sedan nu var du 1 timme gammal.. Då hade du precis plockats ut ur en varm skön livmoder som du vägrade släppa taget om.. Efter två veckors övertid och med 1 veckas nattligt värkarbete var det en trött mamma men en ännu tröttare livmoder som höll på att ge upp.. Du kom aldrig så långt som ner i förlossningskanalen ens innan du höll på att dö utav syrebrist.. Som tur var var vi bara 30 sekunder från operationsbordet just då.. Nu har jag ett fint ärr längst ner på magen som påminner mig om dig varenda dag =) Och om hur nära det var att vi aldrig skulle ses över huvudet taget..

Mycket har hänt sedan dess.. Otrligt mycket.. I början låg du bara i mitt knä och tittade på våran svarta takfläkt, just nu står du och river i vedspisen i köket.. Som vi tjatar om hela tiden att du inte ska röra.. Jag vet att vi kontrollerade hörseln på BB men den tycks ha slutat fungera på vägen..

Gårdagen var den nästa bästa i mitt liv då vi hade 1 årskalas för pruttan.. Jag jobbade natt och sprang hela vägen hem så fort jag slutade.. Utav oss fick hon gunghästen, lite lego och byggklossar..



Mycket gott fika blev det



Hon fick så himla mycket fina presenter av allihopa



Och så fick hon smaka tårta för första gången! Gräddtårta med banan och jordgubbar ;)



Tack alla underbara människor som var här och gjorde kalaset ännu bättre ;)

I dag hoppas vi att vädret blir lite bättre till eftermiddagen, eftersom vi ska åka till Hofors och sitta ute i parken och lyssna på rock..
Nu ska vi kila upp och väcka pappa! HA en bra dag allihopa..


Nattuggla

I natt sitter jag på jobbet och vakar över sjuka hjärtan.. Jag får dubbelt betalt så jag ska inte klaga.. Men nog är man lite mosig i huvudet allt..
Vi började dagen med att göra den sista kakan inför kalaset.. cakepops kallas de.. Man krossar ballerina kladdkakor till småsmulor, blandar med philadelpiaost, rulla bollar spetsa bollarna på pinnar och doppa i smällt vit chocklad och så olika strössel i rosa nyanser på det.. Nu lät det väldigt enkelt men det var det absolut inte! Det hela tog en väldans lång tid.. Hela proceduren tog nog 2 timmar, det skulle kylas i kylen emellanåt och det var ett jäkla pillergöra! Men undrar om det inte var värt det ändå för guuuuud så goda de blev... Jag kommer lägga upp bilder på dom senare..
När kakorna var klara kunde jag bara inte stanna inomhus längre.. Så vi packade väskan och drog till fjärran höjder-baden.. De hade en jättebra bäbispool utomhus med grundare vatten i ena änden där Alva kunde krypa runt och vid djupaste kunde hon stå utan att drunkna.. Vi började med att busa runt vid gungorna och sandlådan sedan åt hon mellis och sov i 1,5 timme.. När hon vaknade babade vi massor.. Hon var överlycklig och kastade sig och kröp runt som aldrig förr.. Det märks att hon älskar vatten och jag är glad över att vi har vart på babysim.. Flera gånger hamnade hon under ytan men då höll hon andan som hon lärt sig, så duktig var hon.. Vi träffade en kompis från mammagruppen, Greta som var där och badade med sin pappa.. Jag och M badade också och fick lite färg på oss..

På kvällen grillade vi (ovanligt) Alva fick grillad korv, pommes, gurka och majs.. Hon är så duktig att äta! Vi åt kött, grön sparris, majs och bea.. På kvällskvisten  var jag i väg på massage.. Hela kroppen fick sig en omgång.. Satan i gatan vad ont det gjorde.. Hade en rygg som var så spänd och det värker fortfarande efter genomgången.. Låren som jag trodde skulle kännas, kändes inte alls.. Vaderna gjorde precis lika ont som tidigare men värst av allt var nog muskelfästena till axlarna.. Jag har kört rätt hårt med axlarna på gymmet på sistonde.. Det var så skönt och välbehövligt.. Betsällde en ny tid till att reda ut ryggen lite mer.. Sen ska jag nog ha en halvtimme ståendes i månaden så kan man ta lite av vad man känner att man behöver.. Jag var så trött och slut efter behandlingen ville helst bara hem och slänga mig på soffan men då hade Mange tagit tag i utomhusgörat så jag fick göra inomhusgörat.. Så nu är nog det mesta klart inför morgondagens kalas.. Jag har dukat och grejjat redan.. Eftersom jag sover hela fm så är tiden knapp..

I morgon när jag kommer hem ska ALva få sin gunghäst! Åhhh den är sååå söt! Det ska bli roligt att se hennes min.. Jag hoppas hon sover när jag kommer hem så vi kan väcka henne med sång och "frukost" på sängen.. Tänk att min lilla goskrutta blir så stor =)

LCHF bröd

Någon ville ha receptet på det supergoda brödet!

3 ägg
3 dl riven ost, västerbotten, cheddar eller prästost
1 msk majonäs
2 msk keso
1,5 tsk bakpulver
5 dl frön tex sesamfrön, linfrön, solrosfrön eller pumpakärnor

Ugnen 225 grader blanda allt till en fast smet platta ut på en plåt med bakplåstpapper ganska platt, grädda i 15 min tills brödet fått en fin färg!

Superenkelt och guuuud så gott!

På gång..

Onsdag, halva veckan har gått.. Snart dags för kalas! Som jag ser fram emot det!
I dag tog jag en springtur igen.. Mange hängde på med cykel och ALva bakpå hejjandes på mamma.. Skönt med lite sällskap och då kunde jag ju inte maska heller.. Fick ett bra flyt och bra tempo! Slutade på 1 mil på 57 min... FAN! Jag tycker jag springer skitfort och flyger fram men ändå blir det ingen bra tid =/ Det är en omöjlighet att kunna springa snabbare.. JAja allt under 60 min är väl bra.. Men jag är fan besviken! Mer backträning får det bli!

Efter löpturen har jag dammsugit och tvättat lite som hänger ute nu och torkar.. Vi har lunchat jag och Alva pappa M är och tattuerar sig hos Johannes... Just nu ligger pruttan och sover i vagnen under ett träd.. Jag funderar på att lura lite på soffan jag med.. Som vanligt kunde jag inte sova i natt.. Somnade tolv och vaknade halv 5 i morse.. Vad är det för fel? Men någon som sov hela natten var Alva =) Utan morgonvälling!! HURRA!! Från halv 8 i går till halv 7 på morgonen... Ingen fm lur så jag hoppas hon sover minst 1,5 timme nu i alla fall.. Hoppas det är en rutin hon tänker följa ;)

I kväll blire middag på stan med tjejkompisar! Och i morgon ska vi baka det sista och städa..


Överraskning

I går var jag ut till ToysRus och köpte hästen =) Nu står den i hallen.. Alva har vart och känt lite på kartongen, men jag har ställt sidan med bilden på in mot väggen så hon inte kan tjuvkika ;) Sedan var jag på ica Maxi och handlade bakgrejjer.. Dyrt med socker.. Men så roligt det är att baka! Jag jorde först bullar både vanilj och kanelbullar.. På källen gjorde jag muffins som ska bli cupcakes, ska göra frostingen på tors. som blir rosa (såklart) med hjärteströssel.. Sedan gjorde jag chockladkaka med cockladtrippel.. Sjuuuuukt goda! Det är alltså en småkaka i chocklad med smält vit chocklad ringlad över med solrosfrön det var nog den godaste småkaka jag någonsin ätit.. Sedan ska jag göra cakepops på torsdag.. Balleringakaka krossad med filadelfiaost doppad i smällt vit chocklad och så strössel uppepå, men rullar små bollar och sätter på en träpinne.. Och så blir det en princesstårta och en gräddtårta med bär åt Alva =) Jag längar såååå tills kalaset!

I dag hade vi ledig dag så vi bestämde oss för att åka upp till Hudiksvall och överraska mamma och pappa som bodde på Hölicks camping.. När vi precis kommit in i Hudik ringer mamma och säger att de är på väg hem =/ De hade checkat ut och allting.. Men då fick de glatt parkera husvagnen på ica maxipakeringen och så åkte vi ut till campingen igen och strosade.. och vilken camping!!! Den påminner om den campingen som är i sunes sommar.. Träd och skog på en sandstrand typ.. Det vra mycket sand.. Och superfina stugor! Så där tänker vi nog boka en stuga i en vecka till nästa sommar! Var först inne på gotland eller öland men det var så himla fint där uppe och nära.. Är ju bara 18 mil dit.. Vi lunchade och kikade på fåren och sedan åkte vi hem lagomt till em luren..

Här hemma tog vi en cykeltur jag och ALva genom stan och runt på söder.. Sedan lagade vi mat, i dag blev dte ungsstekt falukorv med mos.. Som hon glufsade i sig.. Sedan vart det kvällsbad för henne och för mig blev det en springtur.. Så himla bra det gick då! Var ner på 5, 50 per km.. Helt okej.. Ska BARA ner 50 sek/km nu så är jag nöjd.. Då fixar jag 1 mil på 50 min.. Men jag tvivlar =/

I morgon ska M tattuera sig och jag vet inte vad vi ska hitta på.. På kvällen ska jag ut och äta med Sabina och Linnea.. Tors ska det bakas det sista och städas.. Och så har jag bokat in en helkroppsmassage mina lårmuskler är som fiolsträngar och behöver verkligen mjukas upp.. Det är så stumt när jag springer + att jag har en hel del muskelknutor i ryggen.. Ska bli skönt..
Nej nu ska jag fortsätta läsa min sjukt bra bok! "Varför gråter inte emma" det handlar barnamorden i arboga som hände för några år sedan med en tyska inblandad! Boken är super!


RSS 2.0